Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ – ΑΡΜΟΝΙΑ – ΤΑΞΗ


     Πολύ συχνά οι νεοφερμένοι στην Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» απορούν με την ιδιαίτερη έμφαση που δίνουν οι Εκπαιδευτές στη συμμετρία των Συνασκουμένων. Και είναι παράξενο ότι και αυτοί οι ίδιοι οι Εκπαιδευτές, όπως και τα υπόλοιπα Μέλη μας, ενώ ενστικτωδώς αντελήφθησαν την υψηλή εκπαιδευτική αξία της συμμετρίας, ουδέποτε τους εξηγήθηκε το τι πραγματικά σημαίνει για την Εκπαίδευσή μας η «συμμετρία» και διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση, ίσως, θα περιμένουν να μάθουν, επί τέλους, τι αξία έχει αυτό που ήδη εφαρμόζουν στη διδασκαλία τους χωρίς να τους έχει αναλυθεί…


     Η λειτουργία των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», εξ αρχής, βασίσθηκε στο τρίπτυχο «Συμμετρία – Αρμονία – Τάξη» στο οποίο βασίζονται και όλες οι διδασκαλίες των υψηλών Πολεμικών Τεχνών που θέλουν τον Πολεμιστή, νοητικώς, εύτακτο ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητά του. Αναλύοντας την περιρρέουσα νοητική αταξία η οποία οδηγεί τις σύγχρονες δυτικές Κοινωνίες στο χάος και στη τυραννική χρεοκοπία, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» απέφυγαν την παγίδα του παρασυρμού από το «ρεύμα» και χαιρόμαστε μια δημιουργική πορεία με ασφάλεια και ψυχοπνευματική ωφελιμότητα. Κι αυτό χάρη του πρώτου «σκαλοπατιού» που οδηγεί στην ευταξία του πνεύματος, τη σ υ μ μ ε τ ρ ί α.


     «Πατώντας», εδώ κι οκτώ χρόνια, σ’ αυτό το πρώτο «σκαλοπάτι» που λέγεται «συμμετρία», νοιώσαμε την ευστάθεια ενός δεύτερου «σκαλοπατιού» που λέγεται «αρμονία» κι αυτό ακριβώς μας εξασφάλισε την ασφάλεια σε μια τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα όσο η Έφιππη Τοξοβολία την οποία, σε όλα αυτά τα χρόνια, εξασκούμε με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων! Η α ρ μ ο ν ί α, λοιπόν, στην Εκπαίδευση αλλά και σε όλη τη δραστηριότητα της Ομάδος μας αποτελεί τη καθημερινή μας επιδίωξη ως «δικλείδα ασφαλείας» των ατομικών υπάρξεων αλλά και της, καθημερινής, ομαδικής δραστηριότητός μας.


     Το νομοτελειακό επακόλουθο της συμμετρίας και της αρμονίας είναι η τ ά ξ η! Η πανσυμπαντική τάξη αποβάλλει ο,τιδήποτε το άτακτο, το άναρχο και, βεβαίως, θα απέβαλε και τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» αν δε τους χαρεκτήριζε η τάξη! Όμως οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» επιθυμούμε να εξακολουθούμε να υπάρχουμε, να ευημερούμε και να ωφελούμεθα, γι αυτό, ούτε βήμα μακράν της τάξεως!


     Γύρω μας οι άτακτοι, οι άναρχοι, ως ανόητοι αυτόχειρες, δημοκρατικότατα εξοντωμένοι, ας συνεχίσουν «με τη κάννη στο κρόταφο» σύροντες την σκανδάλη. Ουδείς θα τους εμποδίσει αφού, ούτω πως, ικανοποιούνται… και, πρώτοι απ΄ όλους, εμείς που εγκαίρως καταλάβαμε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες, άνευ εμπλοκής και ενοχοποιήσεως…τρίτου, καταφέρνουν την καλύτερη κάθαρση όσων πιστεύουν σε αυτές!



     Η μόδα των «σωτήρων» παρήλθε ανεπιστρεπτί και όσοι δυνάμενοι να «σώσουν», ευτυχώς, κατενόησαν ότι η ορθολογικότερη «σωτηρία» δεν είναι παρά η επίσπευση πραγματώσεως του οράματος των αυτοχείρων προκειμένου, οι τελευταίοι, να λυτρώσουν …εαυτούς και την Πλάση εκ των εαυτών τους! Άλλωστε, καθείς επιλέγει το «μονοπάτι» του, είτε ως θηρευτής, είτε ως θήραμα… κι οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» καταλείπουν, ευχαρίστως, το ρόλο του θηράματος στους …αυτόχειρες!


     Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» θα συνεχίσουμε αυτο-ωφελούμενοι μέσα από μία υγιή δραστηριότητα να καλπάζουμε και να τοξεύουμε, να καλπάζουμε προς την τελείωση και να τοξεύουμε τον ατελή εαυτό μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.