Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

EKΠΡΟΣΩΠΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
KHOW 2014”


     Στους διεθνείς Ανοικτούς Αγώνες του Οργανισμού “KASSAI”, πλάι σε παγκόσμιους πρωταθλητές με κορυφαίο τον ίδιο τον Kassai Lajos, έλαβαν μέρος οι δύο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» Δημήτριος Χρήστου (Αρπάλυκος) και Γεώργιος Τροβάς, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Οι διεθνείς Αγώνες “KHOW 2014” διεξήχθησαν στη περίφημη Κοιλάδα του Ουγγρικού Οργανισμού, στο Kaposmero της Ουγγαρίας και στην αγωνιστική διαδρομή έτρεξαν οι σημαντικότεροι Εφιπποτοξότες του Κόσμου.


     Στον ίδιο τόπο όπου ο Ιδρυτής της Ομάδος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» έζησε μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες ως μαθητής του Kassai Lajos ενός αφιερωμένου Δασκάλου, ευγενούς Ευπατρίδη, αλλά και φλογερού Φιλέλληνος.



      Στη Κοιλάδα της Παγκόσμιας Έφιππης Τοξοβολίας όπου η σκληρή Εκπαίδευση δεν αναπτύσσει, απλώς, ικανότητες αλλά διαμορφώνει Ήθος.


     Εκεί, ανάμεσα στις πιο όμορφες λίμνες του Κόσμου όπου η γαλήνη και η συγκλονιστική αισθητική του τοπίου  αναμορφώνουν τον Άνθρωπο και «οξυγονώνουν» τους ορίζοντές του…


Εκεί, όπου η Έφιππη Τοξοβολία έχει «σφραγίσει» τα πάντα, ακόμη και τον επίσημο δημοτικό θυρεό …



     …Εκεί, στην Ουγγαρία, σε μια Χώρα με περήφανους Πατριώτες  οι οποίοι όχι μόνον δε πάσχουν από αντεθνικά, δήθεν «εκμοντερνιστικά», συμπλέγματα, αλλά επιμένουν να γράφουν δημοσίως τα τοπωνύμιά τους στην αρχαία τους γραμμική γραφή «Rovas» η οποία αριθμεί ζωή 7.500 ετών, περιφρονώντας όσους επικαλούνται «γλωσσικές  …απλουστεύσεις για λόγους …ευχρηστίας…» δηλαδή, όσους, υπονομευτικώς, επιβούλους!


     Εδώ, όπου ο Kassai Lajos, ο τιμημένος με το ανώτατο εθνικό Ουγγρικό Βραβείο «Arpad» αλλά και με τον τίτλο του «Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών» χάρισε σε όλους μας τη γνώση και τις εμπειρίες του με την σεμνότητα του πραγματικά Μεγάλου!


     Εδώ, όπου η ευγένεια και η καλαισθησία αντανακλάται στη παρουσία της ερίτιμης Οικοδέσποινας η οποία πρωτοστάτησε στη ζεστή φιλοξενία όλων όσων μείναμε σ’  αυτό τον αλησμόνητο επίγειο «παράδεισο».


     Η παρουσία των δύο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» σε αυτούς τους Αγώνες έδωσε ιδιαίτερη χαρά στον Ιδρυτή της Ομάδος Αριστοτέλη Ηρ. Καλέντζη ο οποίος βίωσε την «συνέχειά» του σε αυτή τη «Μέκκα» της Έφιππης Τοξοβολίας στα πρόσωπα των δύο Ελλήνων αγωνιζομένων οι οποίοι εξεπροσώπησαν κατά τον πλέον άξιο τρόπο την αγαπημένη μας Πατρίδα εν μέσω των αρίστων Εφιπποτοξοτών όλου του Κόσμου!


     Κυρίαρχος και σε αυτούς τους Αγώνες ανεδείχθη με σημαντική διαφορά ο παγκόσμιος πρωταθλητής ο οποίος καταρρίπτει συνεχώς τα δικά του ρεκόρ στο βιβλίο Guinness, ο Kassai Lajos!


     Οι δύο Έλληνες αγωνιζόμενοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ο καθένας, σχεδόν, μόλις το 1/3 της τελικής βαθμολογίας του κορυφαίου Kassai Lajos, όμως, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο διότι τους κατέταξε ανάμεσα στους πενήντα καλύτερους Εφιπποτοξότες, παγκοσμίως!


      Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συγχαίρει τον Οργανισμό “KASSAI” για την επιτυχή διοργάνωση, όπως επίσης και όλους όσους αγωνίσθηκαν στους διεθνείς Αγώνες “KHOW 2014” με ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τους δύο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» οι οποίοι με ελάχιστη εμπειρία αγώνων κατάφεραν να αναδειχθούν ανάμεσα στους πενήντα καλύτερους Εφιπποτοξότες του Κόσμου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.