Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΑΡΕΤΗ



     Θα ήμασταν πολύ ολιγαρκείς εάν ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αρκούμεθα σε μία επιδερμική εκτέλεση της Έφιππης Τοξοβολίας, χωρίς να επιδιώκουμε να γίνουμε κοινωνοί του ηθικού βάθους της, δηλαδή, της έφιππης αρετής της!

     Η ενασχόληση με ένα αντικείμενο, κυρίως δε με εκείνο μιας οποιασδήποτε μαχητικής τέχνης, χωρίς την ταυτόχρονη εμβάθυνση στην ηθική ουσία της αποτελεί έναν τακτικό ακρωτηριασμό ο οποίος θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στον ενασχολούμενο.

     Προς άρση,δε, κάθε πιθανής παρεξηγήσεως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι ο διάκονος του "μάχεσθαι" δεν νοεί την "Ηθική" παρά ως "Αρετή", όρος ο οποίος θεωρείται παραδεκτός ως ακριβολόγος στο παρόν (και όχι μόνον...) κείμενο.

     Εμείς, λοιπόν, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", έχοντας ήδη μάθει να προσδιορίζουμε τον εχθρό (ατελής εαυτός μας) επί του οποίου καλούμεθα να υπερισχύσουμε αναζητούμε, πλέον, την βαθύτερη επαφή μας με την έφιππη αρετή ως καθοριστικό μας στοιχείο.

     Έτσι, σιγά-σιγά, η διακονία της Έφιππης Τοξοβολίας μας χειραγωγεί σε μία ολοένα πληρέστερη συνειδητότητα ώστε να αντιλαμβανόμεθα με, συνεχώς, διαυγέστερο νου το ουσιαστικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλπάζουμε και τοξεύουμε.

     Με την συμμετοχή μας στους διεθνείς Αγώνες του "GRUNWALD 2014" θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτή δεν θα έχει απλώς την σημασία μιας απλής αξιολογήσεως εφιπποτοξοτικών ικανοτήτων αλλά της μεθέξεως στον ηθικό απόηχο μιας ιστορικής τιτανομαχίας, τιμώντας εκείνους που, νικηφόρα, φύλαξαν τις δικές τους "Θερμοπύλες"!    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.