Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ...ΕΥΣΤΟΧΑ!     Με τη Προπόνηση του χθεσινού Σαββάτου η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μπήκε ακόμη βαθύτερα στη παράμετρο του "συγχρονισμού" και της ευστοχίας με μιαν άσκηση της οποίας η σχεδίαση και προετοιμασία απαίτησε ιδιαίτερη προσοχή.


     Μια ενημέρωση σε "Κύκλο" κρίθηκε απαραίτητη από τον Αρχηγό Βολής προς τους συμμετέχοντες προ της ενάρξεως της Προπονήσεως ώστε να προϊδεασθούν όλοι για τον απαιτούμενο συντονισμό προς αποφυγή ατυχήματος. Ιδιαίτερος λόγος προσοχής υπήρξε η για πρώτη φορά ένταξη στην Ομάδα δύο νέων Μελών τα οποία καλωσορίζουμε, τον Ιωάννη και την μικρούλα Κατερίνα οι οποίοι απέδειξαν ότι η φιλοσοφία λειτουργίας της Ομάδος μας να μη διακρίνει τα Μέλη της αλλά να απορροφά αμέσως ακόμη και τους πλέον αρχαρίους προάγοντάς τους τάχιστα, είναι αλάνθαστη! Πράγματι, τόσο ο Ιωάννης, όσο και η μικρούλα Κατερίνα απέδωσαν άριστα και στην κινησιολογία αλλά και στην ευστοχία μιας πολύ δύσκολης ασκήσεως με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο που αναρτάται εν συνεχεία.


     Η άσκηση, μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, ξεκίνησε με τις προθερμαντικές βολές επί της γραμμής βολής, συστηματικά και χωρίς καμία βιασύνη. 


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ούτε ο κόπος, ούτε ο χρόνος λογίζονται προκειμένου οι Έλληνες Εφιπποτοξότες να ασκηθούν σωστά και ωφέλιμα!


     Ακολούθησε η εκμάθηση των βηματισμών της ασκήσεως με σιωπή στομάτων και "Σιγή Τόξων" για την ανάπτυξη της αυτοσυγκεντρώσεως, απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλείας των μετεχόντων Εφιπποτοξοτών.


     Και, ιδού το αποτέλεσμα χωρίς λόγια! Συντονισμός, ακρίβεια, ευστοχία άνω του 70%, με δύο συμμετέχοντες εκ των οποίων η μία κάτω των δέκα χρόνων να τοξεύουν για ...πρώτη φορά! Απλώς, "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!


     Μετά την κυρίως Προπόνηση το κέφι είχε ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα κανείς να μη θέλει να φύγει και οι πλέον εξασκημένοι να θέλουν να δοκιμάσουν τα Τόξα τους στις μεγάλες αποστάσεις για τις οποίες το πεδίο βολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προσφέρεται εξαιρετικά! Το αποτέλσμα και πάλι εξαιρετικό!


     Στο Ιππευτήριο η νεαρή μας Κατερίνα ήρθε με τον ευγενέστατο Πατέρα της για να ενταχθεί στην Ομάδα μας, δίνοντάς μας τη χαρά αλλά και την τεράστια ευθύνη να εκπαιδεύσουμε ένα ακόμη μικρό Ελληνόπουλο. Ειλικρινά, χαρήκαμε τον επιστήμονα Πατέρα της να μας εκφράζει εξ αρχής τους σοβαρούς φόβους του για την ασφάλεια του αγαπημένου του παιδιού λέγοντάς μας ότι έχει σοβαρούς ενδοιασμούς με αυτά που βλέπει να επιχειρούμε στην Εκπαίδευσή μας και δε μας έκρυψε τους φόβους του αλλά και την υποχώρησή του στην επιμονή της μικρής κόρης του να χαρεί την Έφιππη Τοξοβολία.


     Σε λίγο, ο ευτυχής Πατέρας χαίρονταν το μικρό κοριτσάκι του να ηνιοχεί με απόλυτη επιτυχία τον Δάσκαλο-Ίππο της χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, στο πρώτο της αυτό μάθημα, με την βοήθεια της Εκπαιδεύτριάς μας Χαράς και του βοηθού της Γεωργίου! πράγματι, ήταν για όλους μας μια επαναλαμβανόμενη χαρά να βλέπουμε αυτό το εισαγωγικό μάθημα το οποίο κατέληξε και σε υπερπήδηση χαμηλού εμποδίου σε Μένδειο "κάθισμα" να εκτελείται από την μικρή Κατερίνα μας με άνεση έμπειρης Αμαζόνας!


     Η, επίσης ανήλικη, Μύρινα, έτοιμη όχι μόνον για την εξέτασή της αλλά και για συμμετοχή σε Αγώνες, όχι απλώς μας έδειξε άριστα δείγματα εφιπποτοξοτικών καλπαστικών εξόδων, αλλά και διαχειρίσεως κρίσεως με απόλυτη επιτυχία και άνευ κινδύνου, όταν ο Ίππος της απεφάσισε να επιστρέψει στη ...φάτνη του αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων μας! Αυτό το μικρό κοριτσάκι απεδείχθη για άλλη μια φορά κυρίαρχη των περιστάσεων με ακριβείς χειρισμούς όπως και ο, πρά την ηλικία της, ώριμος λόγος της!


     Μεγάλη και η έφιππη πρόοδος της αγαπημένης μας Μαρίλης με ωραίες τοξεύσεις και άνεση ιππεύσεως!


     Τέλος, ο Αντώνιος, με το στιβαρό του "κάθισμα" και τους γεωμετρικούς χειρισμούς του φαίνεται ότι θα αναβαθμίσει την Έφιππη Τοξοβολία σε επίπεδο βαρέος Ιππικού και θα είναι ο πρώτος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" που θα το καταφέρει!


     Kαι δύσκολα και εύστοχα αλλά και με υψηλή ...αισθητική, όπως δείχνουν τα νέα δημιουργήματα του κοσμηματοποιού και Μέλους της Ομάδος μας Αλέξανδρου! Τη φορά αυτή τα δημιουργήματά του απεικονίζουν δυο ξεχωριστές αγάπες για όλους μας: τη Πατρίδα μας και την Τοξοβολία!


     Η Σημαία μας κατασκευασμένη από ασήμι και σμάλτο αλλά πάντα κυματίζουσα, έτσι όπως τη θέλουμε όλοι οι Έλληνες να κυματίζει περήφανη πάντοτε και μια κατακόκκινη τρισδιάστατη καρδιά μαρκαρισμένη με ένα αργυρό βέλος που κάθε ένας μπορεί να "μεταφράσει" όπως θέλει... Για παραγγελίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο το δημιουργό τους, Αλέξανδρο Γαλάνη (τ.6938899072, e-mail: gl.alexandro@gmail.com). Διότι, για μας η Έφιππη Τοξοβολία είναι τρόπος ζωής...!"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"- Κ Α Ν Ο Ν Ι Α !Και παραμένουμε δυνατοί διότι είμαστε αυτάρκεις, 
μη δεχόμενοι τον προσεταιρισμό «φορέων», 
θέσαντες ενστάσεις 
καθώς πιστεύουμε ότι η παρουσία τους 
δεν συμβαδίζει με τα Ιδεώδη του πρεσβεύουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.