Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΠΙΟ "ΓΕΜΑΤΗ" ΜΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ...



     Κι αυτή η "καλή μέρα", όπως όλες οι καλές μέρες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με την Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία των δύο από τους κορυφαίους Εφιπποτοξότες μας οι οποίοι προετοιμάζονται εντατικά για την επόμενη μεγάλη διεθνή αναμέτρηση !


     Ο Αρπάλυκος με τον Πάρη, στον Υμηττό, δίπλα στο Ιππευτήριό μας απόλαυσαν ακόμη μία ωραία τοξευτική εμπειρία εξάγοντας τα προσωπικά τους συμπεράσματα και ασκώντας πνεύμα και σώμα.


     Σ' αυτή την Προπόνησή τους τα σενάρια ήσαν πολλά και διαφορετικά, τόσο διαμετρικώς αντίθετα που ξάφνιασαν κι αυτούς τους ίδιους!


     Αποστάσεις μεγάλες και μικρές, ασκήσεις κινητικές και στατικές, διαγώνιες και μετωπικές στοχεύσεις, έδαφος σχετικώς ομαλό και ανώμαλο, πάντα με την ίδιαν επιτυχία!


     Η συνεργασία και ο συντονισμός των δύο Συνασκουμένων άψογος και στο τέλος το ...κέντρο του στόχου ...κατέρρευσε από ...υπερκόπωση! Αυτό σήμανε και το τέλος αυτής της δυναμικής Προπονήσεως αλλά και των επιδόσεων των δύο "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Ένα ενδεικτικό βίντεο της σημερινής Προπονήσεως "μιλά" από μόνο του!


     Και, αμέσως μετά, χωρίς οι δυο Εφιπποτοξότες μας να πάρουν ...ανάσα, βρέθηκαν μέσα στο Ιππευτήριο για την καθιερωμένη Προπόνησή τους στην Έφιππη Τοξοβολία, ξεκινώντας ασφαλώς από τη βελτίωση σωστού "καθίσματος" σε συραγωγέα, όπως ακριβώς είναι καθιερωμένο στις μεγάλες Ιππικές Ακαδημίες ακόμη και για τους κορυφαίους Ιππείς ως καθημερινός κανόνας.


     Ο Αρπάλυκος ασχολήθηκε με την ψυχολογία του προσωπικού Ίππου του τον οποίο χρησιμοποιεί στην Έφιππη Τοξοβολία με λαμπρό αποτέλεσμα! Άλλωστε, ο Αρπάλυκος είναι γνωστός για την ευκολία του να καθιστά συνεργάσιμο τον οιονδήποτε Ίππο μέσα κι έξω από το Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και αυτό το απέδειξε (μαζύ με τους άλλους δύο Έλληνες Εφιπποτοξότες) στους πρόσφατους διεθνείς Αγώνες του Usak (Τουρκία) κατακτώντας μία αξιοζήλευτη θέση στη γενική κατάταξη!


     Προηγουμένως, ο αρχάριος Εφιπποτοξότης μας Αντώνιος κατάφερε τις υπερπηδήσεις του κρατώντας τη Σημαία της Ομάδος με τον υπερήφανο Ποσειδώνα μας, ενώ...


...ο ίδιος βοήθησε την αρχάρια Δήμητρα στη πρώτη της εξωτερική περιίππευση υπό την άγρυπνη επίβλεψη της Εκπαιδεύτριάς μας, Χαράς και...


...η καλή μας Μαρίλη έκανε κι αυτή τις υπερπηδήσεις της βελτιώνοντας το "κάθισμά" της μετακινώντας εμπρός-πίσω, επάνω από το κεφάλι της ένα Τόξο.


     Ταυτόχρονα, η Σοφία μας έκανε τις πρώτες της τοξεύσεις με αυτοσυγκέντρωση, καταφέρνοντας να στείλει σχεδόν όλα τα βέλη της από τη πρώτη στιγμή στο στόχο ο οποίος είχε τοποθετηθεί μακρύτερα από το συνηθισμένο βεληνεκές ενός "πρωτάρη".


     Η Χριστίνα μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμη να δώσει τις εξετάσεις της ως Εφιπποτοξότρια υπερπηδώντας και τοξεύοντας υπό την διδασκαλία της Χαράς μας την οποία, πια, παρακολουθεί και ο Γεώργιος ο οποίος προσφάτως επέτυχε στις εξετάσεις του ως Εφιπποτοξότης και προετοιμάζεται τον επόμενο χρόνο για την επόμενη εξέτασή του ως Εκπαιδευτής.


     Bεβαίως, από τη δράση δε θα μπορούσε να απουσιάσει και η ίδια η Εκπαιδεύτριά μας, η Χαρά Πολυζοπούλου (η οποία, σήμερα απόλαυσε και την πρώτη δημοσιότητά της, σε εκτενές δημοσίευμα του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ") η οποία, με το γνωστό χαμόγελο αλλά και τη μαχητικότητά της κάλπασε, υπερπήδησε και τόξευσε! 


     Το ίδιο απόγευμα, ακολούθησε και η ομαδική εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, στο ξεκίνημα της οποίας ο Συνασκούμενος Σταμάτης μας "γλύκανε" για τα ...δίδυμα που απέκτησε! Ανείπωτη η χαρά όλων μας και για την αύξηση του οικογενειακού ...πληθυσμού του αγαπημένου Συνασκουμένου μας και, βεβαίως και για την αύξηση των Εφιπποτοξοτών κατά ...δύο!


     Σ'  αυτή την Προπόνηση, είχαμε και την χαρά της παρουσίας όχι μόνον ενός νέου Συνασκουμένου αλλά και ενός πανέμορφου τετραπόδου το οποίο εισέπραξε πολλές αγκαλιές κι αμέτρητα χάδια από όλους μας.


     Την πολύ σημαντική αυτή Προπόνηση διηύθυνε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Αρπάλυκος παρά τη κόπωσή του από τις προηγούμενες εφιπποτοξοτικές δραστηριότητές του στον Υμηττό και στο Ιππευτήριο και παρά το ότι αμέσως μετά την Προπόνηση θα έπρεπε να σπεύσει στο σπίτι του για να φροντίσει συγγενικό του πρόσωπο "κρεβατωμένο" από εποχιακή ίωση! Το έχουμε ξαναπεί για το "ακαταπόνητο" του Αρπάλυκου κι ευχόμαστε περαστικά στην ασθενή του!


     Κι ενώ, όλα τα παραπάνω έγιναν στην Αθήνα, κάπου στη Βόρειο Ελλάδα, ακόμη ένας "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" μόνος του προπονήθηκε στη Παραδοσιακή Τοξοβολία με τις ευχές όλων μας! Περσεύ, να προσέχεις! Τα ανοίγματα ενός Τόξου ...80# δεν είναι εύκολη υπόθεση!


     Προσέξαμε τα ωραία βέλη μιας Συνασκουμένης και τις νιτσεϊκές φράσεις που είχε χαράξει επάνω τους: "Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει καλύτερο"! Πραγματικά, τους Έλληνες Εφιπποτοξότες είναι πεπρωμένο τα πάντα να τους κάνουν καθημερινώς καλύτερους και πιο ζωντανούς!


     Και απόδειξη της ζωντάνιας μας είναι οι κραυγές των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που προπονήθηκαν σήμερα και που ακούγονται στο παρακάτω βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.