Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ...ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!



     Δεν είναι απλώς αθλητικός επιστήμων με σημαντική ερευνητική εργασία, αλλά είναι και ...γεννημένος αθλητής! Νέο Μέλος της Ομάδος, οι επιστημονικές υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν παρά μόνον έναν μονοψήφιο, μέχρι σήμερα, αριθμό μαθημάτων στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
 
 
     Εμείς, από το πρώτο κιόλας μάθημα, φροντίζουμε να "καθίσουμε" με ασφάλεια τον μαθητή μας και, βεβαίως, αυτό είναι το "θεμέλιο" των όσων θα ακολουθήσουν... Όμως, αυτό που ακολούθησε σήμερα ήταν ένας πολύ ευχάριστος ...αιφνιδιασμός που δεν τον προέβλεψε ούτε η πιο ευφάνταστη προσδοκία.
 
 
     Ήταν η στιγμή που η Χαρά απεφάσισε ότι ο μαθητής της μπορούσε να αρχίσει την εξάσκηση τοξεύσεως επί εκτοξευόμενων στόχων. Έτσι, πήρε ανά χείρας δύο εκτοξευόμενους στόχους για να δείξει, απλώς, στον μαθητή της την τροχιά που θα διέγραφαν ώστε να προϊδεασθεί για τα επακόλουθα... και εκτόξευσε τον πρώτο! Ο μαθητής δεν παρακολούθησε αδρανής αλλά δοκίμασε από τη πρώτη στιγμή να τοξεύσει και Ω! του θαύματος καταρρίπτει το στόχο! Σύμπτωση; Ασφαλώς, όχι! Ο νόμος της αιτιοκρατίας ισχύει και στην Έφιππη Τοξοβολία.
 
 
     Η Χαρά, εκτοξεύει τον δεύτερο στόχο απλώς για δείξει στον μαθητή της την τροχιά αλλά ο μαθητής μας ξανα-αιφνιδιάζει τοξεύοντας αστραπιαία και καταρρίπτοντας και τον δεύτερο στόχο! Ε! αυτό σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να λεχθεί "σύμπτωση"!
 
 
     Με αξιοσημείωτη ευστοχία ο πρωτοείσακτος μαθητής συνέχισε τις τοξεύσεις του κατά εκτοξευόμενων στόχων υπογραμμίζοντας ότι όταν το εισαγωγικό μάθημα στην Ιππασία "καθίζει" βαθιά και σωστά τον μαθητή, όλα τα άλλα ακολουθούν μόνα τους...
 
 
     Περιττό, δε να πούμε ότι μπορεί ένας μαθητής της συμβατικής Ιππασίας με ανάλογο αριθμό μαθημάτων μόλις να μπορεί να στέκεται στη σέλλα του, ένας μαθητής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όχι μόνον σέλλα δεν χρειάζεται αλλά μπορεί και να τροχάζει με ασφάλεια σε Μένδεια Ίππευση , ή και να τοξεύει εν κινήσει όπως ο εικονιζόμενος ...ευχάριστος αιφνιδιασμός μας!
 
 
     Μοναδικές εμπειρίες στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που καταξιώνουν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό σύστημα εκμαθήσεως Ιππασίας και δύο σπάνιους Εκπαιδευτές, τον Αρπάλυκο και την Χαρά οι οποίοι παράγουν μαθητές αξιώσεων! Διότι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" από το πρώτο μάθημα "σμιλεύεται" ένας εξαίρετος Ιππέας! 
 
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.