Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
 
 
     Ειλικρινά, δεν έχουμε ακούσει σε καμία Σχολή ένας αρχάριος, πριν καν καλπάσει, να υπερπηδά εμπόδιο σε ...καλπασμό και μάλιστα με ...ανάστροφο κάθισμα! Κι όμως... 
 
 
     Η εκπαίδευση στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" "σχεδιάζεται" με γνώμονα την ασφάλεια Ίππων και Ιππέων  και ο μαθητής προετοιμάζεται πολύ προσεκτικά σε κάθε μάθημα ώστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, να μη κινδυνεύει από ατύχημα. Αυτή η προετοιμασία, σήμερα, απεδείχθη ολόσωστη και αποτελεσματική αποτρέποντας ένα εξαιρετικώς δυσάρεστο απρόοπτο.
 
 
 
     Ο Λάμπρος είναι απολύτως αρχάριος, τόσο, που ακόμη δεν έχει καλπάσει. Σήμερα, κατ'  αρχήν, διδάχθηκε ένα "βαθύτερο κάθισμα", καλύτερη διεύθυνση και ανάστροφο "κάθισμα", ενώ, προς εμπέδωση των όσων έμαθε, του ζητήθηκε να διέλθει "Χ" σε ήρεμο τροχασμό. Δυστυχώς, ή μάλλον ...ευτυχέστατα, ενώ ο Λάμπρος πλησίαζε το εμπόδιο με ανάστροφο "κάθισμα" και σε τροχασμό, λίγο πριν το εμπόδιο ο Ίππος του "απεφάσισε" να ...καλπάσει κι έτσι ο Λάμπρος κάλπασε για πρώτη φορά ασφαλέστατος με ανάστροφο "κάθισμα" υπερπηδώντας ...εμπόδιο! 
 
Η κρίσιμη στιγμή απαθανατίστηκε!
 
     Ο Λάμπρος, όχι μόνον παρέμεινε στον ανεπίσακτο και ανενστόμιστο Ίππο του με ανάστροφο "κάθισμα", υπερπηδώντας σε πρώτο καλπασμό ...εμπόδιο, αλλά ενθουσιάστηκε και τόσο πολύ που ήθελε να συνεχίσει με ...καλπασμούς!
 
 
     Αυτά τα παράδοξα που εάν συμβούν οπουδήποτε αλλού το ατύχημα είναι βέβαιο, η λεπτομερής προετοιμασία των μαθητών μας τα κάνει να φαίνονται ως τετριμμένες ...αφορμές προόδου! 
 
 
     Ηρεμία, ευγένεια, γαλήνη, κυρίως γνώση του Ιππικού αντικειμένου, θα προστατεύουν και θα εγγυώνται την ασφαλή πρόοδο των μαθητών μας στο, για πολλούς, "περίεργο" Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
 
  
     Γι αυτό και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν χαμογελούν μόνον οι Ιππείς αλλά και οι Ίπποι και όχι μόνον για λογαριασμό εκείνων που μπερδεύουν τις μαχητικές τέχνες με τις ...οδοντόπαστες...
 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.