Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ...ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!
 
 
 
     Mόλις ακούσαμε τις προτροπές στελέχους της "προοδευτικής" αριστεράς να μας λέει "... αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία!" κι εμείς μαζέψαμε το κάτι τις μας περιμένοντας να ...φθινοπωριάσει. 


   Δε ξέρουμε εάν εννοούσε αυτά ακριβώς, ο "έγκριτος" ζερβοκοινοβουλευτικός ετερόφωτος αστήρ, αλλά εμείς αυτά βρήκαμε, αυτά μαζέψαμε και περιμένουμε να πέσουν τα πρωτοβρόχια να χαρούμε και λίγο σασπένς... όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών Πρόγονοι! Ωστόσο, ως πολεμική Ομάδα (που δεν αρκείται σε περισυλλογές τεθωρακισμένων ή απλών ...αναπτήρων) εντείναμε το προπονητικό πρόγραμμά μας μιας και η Ομάδα μας έλαβε μια πρόσκληση σε μια λαμπρή αγωνιστική διοργάνωση που θα γίνει σε λίγους μήνες...


 
     Κατ' αρχήν η Χαρά προπονήθηκε, πια, στη γρήγορη εγκαθίδρυση βέλους εν ώρα εκτεταμένου καλπασμού (με τον Ίππο να ίπταται ...χαμηλά)  και τα κατάφερε πέραν πάσης προσδοκίας και υπό εξαιρετικώς δύσκολες συνθήκες διευθύνσεως του Ίππου της!

 
     Η Χαρά, σήμερα, κλήθηκε να οπλίσει και να τοξεύσει εν ώρα ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥ καλπασμού δύο βέλη, εκτελώντας δύο διευθυντικές στροφές σε μήκος στο οποίο, οπουδήποτε στο Κόσμο τοξεύεται σε συνεπτυγμένο καλπασμό μόνον ένα βέλος και σε ευθεία!
 

     Μια μεγάλη προπονητική δυσκολία είναι να καλπάζεις εκτεταμένα και ο στόχος να "ξεφυτρώνει" ξαφνικά πάνω στη στροφή ενώ ο "ξέφρενος" Ίππος έχει βάλει "πλώρη" για την έξοδο από το Ιππευτήριο που "χάσκει" μπροστά του! Κι όμως, η Χαρά και τοξεύει επί του στόχου και τον Ίππο διευθύνει ήρεμα και αποτελσματικά επαναφέροντάς τον στον στίβο όπου θα ξανατοξεύσει αμέσως, ενώ ξαναοπλίζει το Τόξο της! Δείτε το παραπάνω βίντεο και απολαύστε μιαν Ελληνίδα Εφιπποτοξότρια από την οποία θα είχαν να ζηλέψουν πολλά πολλές αυθεντικές ...Αμαζόνες!
 
 
     Στο παραπάνω βίντεο η Χαρά ...μεγαλουργεί στην ευθεία καλπάζοντας εκτεταμένα και πλήττοντας με άνεση το στόχο! Επίθεση ...Made in "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"! Χωρίς σέλλα, χωρίς στομίδα και ηνίες, χωρίς μαστίγιο ή εγκεντρίδες, χωρίς προστατευτικό καπέλλο και θώρακα, απλώς, με Ίππο, ...Τόξο και πολλή, μα πάρα πολλή, γνώση, ικανότητα κι εξάσκηση!
 

 
     Σε όλες τις καλπαστικές εξόδους της η Χαρά έδειξε ότι δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία, μας κατέπληξε με την άνεση και την ορμητικότητά της και οι βολές της ήσαν εύστοχες κατά το μείζον μέρος! Ο ήδη ετοιμοπόλεμος Αρπάλυκος και η, πλέον, ετοιμοπόλεμη Χαρά θα αποδείξουν στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα διαθέτει πια και άλλα όπλα, εκτός από τα ...καδρόνια και τους αναπτήρες του ευφάνταστου αριστερού καναπεδάριου (ναι, υπάρχουν και οι αντίστοιχοι καναπεδάριοι της δεξιάς, αλλά αυτοί είναι απλώς ...οδοντόπαστες μπροστά στους προηγουμένους).

 
     Αν όμως οι εφιπποτοξοτικές δεξιότητες της Χαράς είναι δεδομένες, η Μαρία η οποία σήμερα έκανε το δεύτερο μόλις μάθημά της με την Χαρά, επιβεβαίωσε την ορθότητα, όχι την "πολιτική" την οποία ουδείς εξ ημών ...υπολήπτεται, αλλά της εκπαιδεύσεώς μας! Η Μαρία, λοιπόν, σήμερα υπερπήδησε με ανεπίσακτο και ανενστόμιστο Ίππο το εμπόδιο όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί και... 
  
 
     Μην έχοντας πιάσει ποτέ Τόξο στα χέρια της, ο Γεώργιος την εισήγαγε στη Τοξοβολία επί εδάφους βοηθώντας την να κατανοήσει πώς κρατούμε το Τόξο και πώς το χειριζόμαστε.
 
  

Η Μαρία, σε χρόνο ρεκόρ έδειξε επί του εδάφους ότι κατάλαβε πλήρως την εισαγωγική διδασκαλία του Γεωργίου και έκανε τις πρώτες της τοξεύσεις πριν εφιππεύσει για να μας δείξει ένα εξαιρετικό ταλέντο και στην Έφιππη Τοξοβολία.

 
     Κατόπιν, η Μαρία, υπό την διδασκαλία της Χαράς απέδειξε ότι μία καθημερινή Ελληνίδα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από μία πραγματική Αμαζόνα! Εφίππευσε και τόξευσε με ιδανική στάση και "κάθισμα" και με την ακρίβεια που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί κι ας ήταν μόλις το δεύτερο μάθημά της μαζύ μας!! ΕΥΓΕ Μαρία, καλωσήλθες στην Ομάδα! 
 
 
     Μόνος οργισμένος ο Δάσκαλος-Ίππος ο οποίος άκουσε ότι κάποιοι νομίζουν ότι η Ιππική είναι ...οδοντόπαστα και τους προκαλεί να κάνουν μια βόλτα από το Ιππευτήριο για να καταλάβουν ότι η ράχη του είναι πιο αναπαυτική από το καναπέ τους που "κόλλησε" πια στα οπίσθιά τους και τον κουβαλάνε όπου κι αν πάνε!

 

Η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι γρήγορη αλλά ποτέ βιαστική!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.