Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ
 
 
 
 
     Διεθνώς, η Ιππασία θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο άθλημα και αυτό βάσει στατιστικών τις οποίες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες προβαίνουν κατά καιρούς και σε ανάλογες ανακοινώσεις. Η επικινδυνότητα της Ιππασίας αυξάνεται όσο ο Άνθρωπος αφίσταται του Ίππου με την παρεμβολή της τεχνολογίας η οποία συν τω χρόνω καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο δεσπόζουσα θέση στίς ανθρώπινες Κοινωνίες. Πώς, όμως, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" καταφέρνουμε σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας να διατηρούμε μηδενικό δείκτη ατυχημάτων και να χαιρόμαστε ακίνδυνα τον Ίππο και την Ιππική; Η απάντηση είναι απλή: Εκπαιδευτικός επαγγελματισμός!
 
 
     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διαθέτουν μιαν εκπαιδευτική "βάση" στελεχών τα οποία έχουν κατανοήσει απολύτως τον βασικό κανόνα ασφαλείας ο οποίος ισχύει όχι μόνον στην Ιππική αλλά και σε κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητος και ο οποίος κανόνας δεν είναι άλλος από την γνώση και προοδευτικότητα στη διαχείριση του επικινδύνου αντικειμένου! Με λίγα λόγια, στην εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν έχει καμία θέση η άγνοια ή η ημιμάθεια, η προχειρότητα και η βιασύνη. Όλοι όσοι εμπλεκόμεθα με την εκπαίδευση στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", πολύ πριν αναλάβουμε την τεράστια αυτή ευθύνη, κατανοήσαμε ότι μόνον η βαθειά γνώση του εκπαιδευτικού αντικειμένου και η μεθοδικότητα πέραν κάθε βιασύνης μπορεί να μας κάνει να μεταδώσουμε τη γνώση ακίνδυνα για τον εκπαιδευόμενο.
 
     Χθες, η Χαρά Πολυζοπούλου, Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εκπαίδευσε την αρχάρια Χριστίνα "βγάζοντάς" την στον πρώτο της καλπασμό. Όλο το μάθημα φωτογραφήθηκε ώστε να μπορεί , κατόπιν, να ελεγχθεί δεοντολογικά η όλη διδασκαλία, κάτι που γίνεται πάντα σε κάθε μάθημα. Η μελέτη των φωτογραφιών κατέδειξε τον άψογο εκπαιδευτικό επαγγελματισμό της Εκπαιδεύτριας ο οποίος κατέληξε στο άψογο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα της αρχάριας Εφιπποτοξότριάς μας! Μία αλληλουχία φωτογραφιών αποδεικνύει του λόγου το αληθές:
 
 
 

 
 
 
 

 
 
     H εκπαιδευόμενη ασκήθηκε στο έδαφος και εφίππως, με πλήρη αυτοσυγκέντρωση που κατέληξε σε ένα τελικό αποτέλεσμα "εύγλωττο" στην τελευταία φωτογραφία! Η Εκπαιδεύτρια δε λειτούργησε "με το ρολόι στο χέρι" αλλά επιστράτευσε τις γνώσεις της και την υπομονή της ώστε, με ασφάλεια και ηρεμία, η μαθήτριά της να προοδεύσει!
 
     Ε! Αυτό είναι εκπαιδευτικός επαγγελματισμός, η "ασπίδα" μας σε κάθε δυσάρεστο, αυτό το οποίο διδάσκονται εξ αρχής όλοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ακόμη και από το στάδιο του αρχαρίου! Διότι, επιμένουμε στον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων θεωρώντας ότι στο χέρι μας είναι να μη μεταθέσουμε ευθύνες στη ..."κακιά ώρα" όταν οι ίδιοι μπορούμε να την αποφύγουμε! 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.