Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

KATAIΓΙΔΑ - A VIHAR



     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" γινόμαστε ολοένα μαχητικότεροι, ολοένα σωστότεροι για τη μεγάλη μάχη της ζωής! Μαθαίνουμε να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο διότι επιδιώκουμε την ειρήνη! Βιώνουμε τη περιρρέουσα καταιγίδα και, δε το κρύβουμε, την απολαμβάνουμε με τους ήχους του Ούγγρου πιανίστα Ηavasi που κατέχει το βραβείο Guinness ως ο ταχύτερος πιανίστας του κόσμου.




Και, σ'  αυτή τη ...καταιγίδα που ...προσχεδιάζουμε σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις εφιπποτοξοτικές ικανότητες του μαθητή της Χαράς, του Πάρη, να συντονίσουμε ακόμη περισσότερο ικανούς Εφιπποτοξότες σε κοινή συνεργασία πεδίου και να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο Τιμής στα πρότυπά μας, τους Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως που, κάποτε, γυμνάζονταν και διασκέδαζαν με τον τρόπο που θα προπονηθούμε! Με λίγα λόγια, οργανώνουμε μια προπονητική Ιππαιχμία σαν εκείνες που διοργανώνονταν στη Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο από τα μέλη των στρατιωτικών Οικογενειών οι οποίες στελέχωσαν τα σώματα των Ελλήνων Στρατιωτών!

Έτσι, ο Πάρης, κατ' αρχήν, θα κονταροχτυπηθεί με τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκο, αφού προηγηθούν "καντρίλιες" και πολλά συντονιστικά παιγνίδια όπως τότε, στη κερκυραϊκή Σπιανάδα ή τη πόλη της Ζακύνθου. Και ο Πάρης ξέρει ότι θα αναμετρηθεί με πολύ δυνατό αντίπαλο ώστε να μη του απομένουν περιθώρια ...αποτυχίας! Είναι οι στιγμές που, ή πολεμάς ή σε τρώει το ...χώμα! Και, για έναν "ΕΛΛΗΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟ" δε τίθεται καν το δίλημμα... Ο Πάρης ξέρει...


Βεβαίως, ο Πάρης θα κονταροχτυπηθεί και με την Εκπαιδεύτριά του η οποία, μπορεί να είναι ένα αυθεντικό θηλυκό με ό,τι αυτό σημαίνει αλλά ως Αμαζόνα δεν υπολείπεται σε τίποτε από έναν άντρα πολεμιστή! Άλλωστε, ο Πάρης είναι το άριστο εφιπποτοξοτικό δημιούργημα της Χαράς και η τελευταία πασχίζει να τον κάνει καλύτερό της, εφαρμόζοντας την βασική αρχή της εφιπποτοξοτικής μας διδασκαλίας, άνευ της οποίας δεν έχει νόημα η όποια προσπάθεια.


Και, επειδή η αρχή του να κάνουμε τους επερχομένους καλύτερους από εμάς τους απερχομένους αποτελεί το όραμα του Ιδρυτή της Ομάδος, ο ίδιος θα απολαύσει τους πολύ καλύτερούς του νέους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", Πάρη, Αρπάλυκο κα Χαρά, να ωφελούνται ισορροπιστικά κατά το πνεύμα και το σώμα σ' αυτή την Ιππαιχμία που θα μας βοηθήσει να μπούμε σε έναν άλλο προπονητικό "κύκλο" πολύ πιο δυναμικό και ουσιαστικό, έναν "κύκλο" που δικαιώνει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και του ιδίου. 


Τέλος,  επειδή μάθαμε να εκπαιδευόμαστε δυσκολότερα και από τις πραγματικές συνθήκες, σ' αυτή την Ιππαιχμία δεν θα κονταροχτυπηθούμε με δόρατα αλλά με αλλεβάρδες (!),  τις ίδιες με τις οποίες εκπαιδεύθηκε παλιότερα και ο Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όταν πρωτοξεκινούσε τη δική του εφιπποτοξοτική "περιπέτεια". Γιατί, για μας, δεν υπάρχει πιο όμορφη και συναρπαστική "καταιγίδα" από την Έφιππη Τοξοβολία και τις Αξίες της! 



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
     Η παραπάνω, πρώτη δημόσια άσκηση Ιππαιχμίας, θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής 9ης Ιουνίου 2013 στο Ιππευτήριο της Σχολής μας και προσκαλούμε τους μαθητές μας αλλά και όποιον ενδιαφερόμενο να την παρακολουθήσει. Θα είναι μια διδακτική εμπειρία Ιππικής για όσους παρευρεθούν και ένα δωρεάν, σημαντικό, "μάθημα" για όσους ιππεύουν. Η άσκηση Ιππαιχμίας θα επαναλαμβάνεται τακτικά διότι βελτιστοποιεί ισορροπιστικώς τον Ιππέα αλλά, κυρίως, διαμορφώνει τον μαχητικό χαρακτήρα του πολεμιστήριου Ίππου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.