Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΙΣΙΟ ΠΕΡΑΣ ΜΙΑΣ 17ΧΡΟΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


H γυάλινη φωτογραφική πλάκα
με τη κυρία βινιέτα των "Μνημείων..." του Κ. Σάθα.

     Είναι γνωστό το πόσο σημαντική για την Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή Ιστορία είναι η "σελίδα" των Ελλήνων Στρατιωτών [Estradioti] της Αναγεννήσεως, όπως γνωστή είναι και η σπανιότητα των αναφορών που έχουν γίνει σ' αυτή την "σελίδα" από ελάχιστους ερευνητές με κορυφαίο τον Ιστορικό Κωνσταντίνο Σάθα... Και, επίσης, είναι γνωστό ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" ιδρύθηκαν επάνω στo πρότυπo των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως μετά από μία κοπιαστική, μακροχρόνια έρευνα που ξεκίνησε το 1995 ο ιδρυτής τους και ο οποίος παρέθεσε μία πρώτη, σύντομη, ανακοίνωση στη σχετική σελίδα του κυρίως Ιστολογίου μας.

     Σήμερα, δέκα επτά χρόνια μετά, επιτέλους ανακαλύψαμε ολόκληρο το πρωτογενές υλικό βάσει του οποίου ο Κωνσταντίνος Σάθας συνέγραψε τα "Μνημεία" του μέσα στα οποία περιέχεται ο θρύλος των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως! Και η πληρότητα του αποκτηθέντος υλικού περιλαμβάνει ακόμη και τις γυάλινες φωτογραφικές πλάκες της εικονογραφήσεως του πονήματος του Κωνσταντίνου Σάθα.  

     Αυτό το ανεκτίμητο υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει ανέκδοτο, βρίσκεται ήδη στην αρχειοθήκη της Βιβλιοθήκης της Ομάδος μας προς επεξεργασία και βελτίωση του οργανωτικού πλαισίου των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Με πλήρη και ακριβή γνώση των αντικειμένων μας, οι "Έλληνες Κένταυροι" συνεχίζουμε την αποστολή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.