Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

NEA KATAΓΓΕΛΙΑ ΑΘΛΗΤΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ



     Αν και επανειλημμένα ζητήσαμε την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ώστε να απαγορευθεί η διοργάνωση ιππικών "αγώνων" από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας η οποία θέτει εν κινδύνω τους αθλητές της, ο κ. Π. Μπιτσαξής (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα της καταστάσεως ή ο γαμπρός του Μητσοτάκη και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας μπορεί ανενόχλητος να παρανομεί διοργανώνοντας "αγώνες" κατά παράβαση των ισχυόντων κανονισμών θέτοντας σε κίνδυνο ζωές αθλητών και Ίππων.

     Υπό καθεστώς πρωτοφανούς "αγωνιστικής" γελοιότητος (όπου συγγενείς κριτές κρίνουν συγγενείς αγωνιζομένους...) η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνεχίζει τις επικίνδυνες διοργανώσεις της και μάλιστα σε ιππεύσεις ανοικτού πεδίου (Ιππικής Αντοχής) οι οποίες κρίνονται από τις πλέον επικίνδυνες λόγω των κινδύνων που περικλείει το φυσικό έδαφος. Ο επίσημος αθλητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και Προπονητής κ. Λεωνίδας Χατζηπαντελής ο οποίος έλαβε μέρος σε "αγώνα" Ιππικής Αντοχής τον οποίο διοργάνωσε η επικινδύνως λειτουργούσα "Ομοσπονδία", μας κοινοποίησε σήμερα, δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφη καταγγελία κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στην οποία επισημαίνει σωρεία παραβάσεων και παραλείψεων.

     Κατ' αρχήν ο κ. Λεωνίδας Χατζηπαντελής επισημαίνει την απουσία Ασθενοφόρου από την ως άνω αγωνιστική διοργάνωση και αναφέρει ότι παριστάμενος κριτής  έδωσε στους αγωνιζομένους το ...τηλέφωνό του λέγοντάς τους "Ο Θεός μαζύ σας! Αν μετά από την πτώση δεν μπορείτε να κουνηθείτε, ή να μιλήσετε, ή να βρείτε το στίγμα που είστε με τα ...άστρα γιατί χιλιομετρικές αποστάσεις δεν υπάρχουν σημαδεμένες, αν βρείτε άλογο και τηλέφωνο καλέστε με. Εγώ θα σας βρω και θα σας παραλάβω!" Υπ αυτές τις εγκληματικές συνθήκες και παρά τις μέχρι τώρα εκκρεμούσες καταγγελίες μας αλλά και τις καταγγελίες πολλών αθλητών, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ξαποστέλνει τους αθλητές της σε υπαίθρια διαδρομή 90 χιλιομέτρων ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές εξακολουθούν να υποκύπτουν στον γαμπρό του Μητσοτάκη ο οποίος θέτει σε κίνδυνο ζωής Ανθρώπους και Ίππους! 

     Ο κ. Λεωνίδας Χατζηπαντελής στην καταγγελία του την οποία μας κοινοποίησε δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η συμμετοχή στους "αγώνες" που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας είναι σχεδόν αμελητέα αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι επί περισσοτέρων των 300 αθλητών μόνον 10, το πολύ (!) συμμετέχουν! Τούτο δείχνει την απαξία των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας προς τις "αγωνιστικές" διοργανώσεις της και θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψη από εκείνους οι οποίοι νομίζουν ότι η σημερινή Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας υπηρετεί και προάγει την Ιππασία στην Ελλάδα! 

     Τέλος, ο κ. Λεωνίδας Χατζηπαντελής στη καταγγελία του θίγει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου οι οποίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από την διαχειρίζουσα Εταιρεία του Δημοσίου προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας! Ο καταγγέλλων μιλά για "ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑΥΛΟΥ" έναντι 40 ευρώ ανά αγωνιζόμενο Ίππο ο οποίος σταυλίζεται στους σταύλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας υπό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, όπως επισημαίνει ο καταγγέλλων, ο οποίος θίγει και ζήτημα  ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ! Μήπως καταντήσαμε σε σημείο,  η συγγένεια με τον εφιάλτη να "νομιμοποιεί" και δικαίωμα εκμεταλλεύσεως δημοσίας περιουσίας προς ίδιον όφελος;

     Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Ισίδωρος Κούβελος, αυτός ο οποίος μέχρι προ ολίγων ημερών δαβεβαίωσε εγγράφως κι ενυπογράφως την επιβλέπουσα Αρχή του ( Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) ότι στις διοργανώσεις του υπάρχει Ασθενοφόρο και μάλιστα ..." κινητή κλινική" (!!) θα πρέπει να απολογηθεί ως δημοσία ψευδόμενος και να παραιτηθεί ως διακυβεύων ζωές αλλά και διασύρων την Ελληνική Ιππασία! Εάν ο ίδιος δεν έχει το θάρρος να το κάνει θα πρέπει να τον υποχρεώσει η αρμόδια αλλά και (συν-)υπεύθυνη επιβλέπουσα Αρχή του, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, άλλως ο προϊστάμενός της κ. Π. Μπιτσαξής καθίσταται συνένοχος!


ΥΓ: Εμείς θα καταθέσουμε και πάλι αντίγραφο του παρόντος δημοσιεύματος και προς τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές και προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως λαβόντες γνώση πράξεων θετουσών εν κινδύνω ζωές Ανθρώπων και Ίππων, αιτούμενοι την λήψη νομίμων μέτρων, συνιστούμε  δε και σε κάθε ενδιαφερόμενο να προσφεύγει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές, άλλως το απόστημα τoυ διασυρμού της Ελληνικής Ιππασίας θα εξακολουθεί, εφ όσον βεβαίως οι Αρχές δεν υποκύπτουν σε ...εφιάλτες! 

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

_________________________________________

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ :


__________________________________

*ΥΓ, 29/2/2012 ώρα 09.40, εκ παραδρομής ανεφέρθη εν προκειμένω το όνομα της Κτηνιάτρου κ. Κλεοπάτρας Τριανταφύλλου η οποία δεν εμπλέκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.