Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΡΕΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ...


...ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ



     Μετά από μία πανέμορφη περιπέτεια στον ευρωπαϊκό βορρά και, κυρίως, στην ουγγαρέζικη puszta (πεδιάδα), επιστρέφουμε στη Πατρίδα κουβαλώντας στις "αποσκευές" μας τις εφιπποτοξοτικές εμπειρίες μας, με πολύ κέφι να σας τις προσφέρουμε.


     Θα σας μεταφέρουμε το περιεχόμενο μιας συναρπαστικής επιδείξεως την οποία μας προσέφεραν έξι Γερμανοί Τοξότες της ...ινδικής παραδοσιακής Τοξοβολίας Dhanurvidya, ανάμεσα σε πέντε δηλητηριώδεις και ολοζώντανες κόμπρες!


     Θα σας "μεταφέρουμε" σε ένα από τα πιο όμορφα και "αλογατάρικα" ιππικά κέντρα της φημισμένης ουγγαρέζικης puszta όπου τηρούνται οι ιππικές παραδόσεις της πιο ιππικής χώρας της Ευρώπης, της Ουγγαρίας!


     Εδώ, θα σας περιγράψουμε το "πώς" οι Ούγγροι απολαμβάνουν την Ιππική, όπως και την ίδια την ζωή, παρά τις ακραίες καιρικές αντιξοότητες.


     Θα σας γνωρίσουμε "από κοντά" το "πώς" οι Ίπποι ευημερούν σε πολικές συνθήκες χωρίς "κουβερτούλες" αλλά και χωρίς κολικούς!


     Θα "ζωγραφίσουμε" τις αξέχαστες στιγμές των περιπάτων μας με έλκηθρο γλιστρώντας πάνω στο χιόνι, ζώντας την εμπειρία των παλιών μεταναστών που έφτασαν εδώ τον ένατο αιώνα κατεβαίνοντας από τα Ουράλια για να δημιουργήσουν την πιο "ανθρώπινη" και πολιτισμένη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.


     Θα σας "συστήσουμε" στα θαυμάσια τετράποδα που γνωρίσαμε και μας χάρισαν καλπασμούς πριν και μετά το ...χιόνι.


     Θα σας "μπάσουμε" μέσα σε μία υπέροχη συλλογή με ορυκτά αλλά και παλαιοζωολογικά ευρήματα (ασφαλώς, του Equus Caballus!) που μας "περίμενε" για να μας ξαφνιάσει σε μια ουγγαρέζικη κωμόπολη, εκεί στο "πουθενά" αποδεικνύοντας ότι ο Πολιτισμός στην Ουγγαρία βρίσκεται παντού!


     Κυρίως, θα αναφερθούμε στην πανέμορφη καθημερινότητα του να ζεις σε μία από τις ωραιότερες ιππικές φάρμες της Ουγγαρίας όπου η ποιότητα συναγωνίζεται την αφθονία της φιλοξενίας, όπως, μόνον οι Ούγγροι ξέρουν να προσφέρουν!


     Δυστυχώς, θέλοντας να είμαστε και αμερόληπτοι στο πολιτιστικό μας "ρεπορτάζ" θα σας μεταφέρουμε και την τραγική εικόνα για την αγαπημένη Πατρίδα μας, όπως την παρουσιάζουν οι ξένες τηλεοράσεις οι οποίες δεν μεταφέρουν τίποτε περισσότερο από αυτό  που οι προδότες πολιτικοί κατέφεραν στη Χώρα μας και για το οποίο τους αξίζει ΘΑΝΑΤΟΣ και μόνον!


Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.