Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ: ΜΑΓΕΙΑ 12 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ

ΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΒΕΛΩΝ


ΜΑΓΕΙΑ 12 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ



     Οι Σπαθιστικές Αποκρούσεις Βελών είναι, πράγματι, ό,τι πιο ιαματικό, ό,τι πιο λυτρωτικό για την ανάπτυξη αυτοσυγκεντρώσεως κι ευστοχίας για τον Τοξότη και, γενικώς, για τον Πολεμιστή. 

     Είναι μια κορυφαία άσκηση την οποία δεν συνηθίζουν καθόλου ακόμη και οι μεγάλες Σχολές Τοξοβολίας λόγω του ότι η επίδοση σε αυτήν αναπτύξει υψηλά στρεσογόνα "φορτία" στον ασκούμενο ο οποίος την απολαμβάνει, μόνον, εφ΄ όσον μπορεί να τα διαχειρισθεί με ζενικήν απάθεια. 

     Αυτή την άσκηση την αγαπούμε στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και την έχουμε επαναλάβει συχνά, μάλιστα δε, της έχουμε αφιερώσει και το 13ο εκπαιδευτικό εγχειρίδιό μας το οποίο δημοσιεύσαμε προ δύο ετών! 

     Στο βίντεο της κεφαλής αυτής της αναρτήσεως (03:37 - 03:49) μπορούμε να αφεθούμε στη μαγεία 12 δευτερολέπτων μιας σπαθιστικής αποκρούσεως βέλους η οποία εμπεριέχεται σε μία καταπληκτική αναφορά περί της θανατηφόρου αποτελεσματικότητος του Ιαπωνικού Τόξου.

     Η αργή κίνηση της κινηματογραφήσεως αυτής της ασκήσεως, ο μεγάλος Δάσκαλος που θα σπαθίσει το βέλος, η όλη κινηματογραφική σκηνοθεσία θα καθηλώσουν τον θεατή και θα τον εμπνεύσουν στο να κατανοήσει βαθύτερα πόσα πιο σημαντικά μας προσφέρει η Τοξοβολία από το να εγκαθιδρύσουμε, απλώς, ένα βέλος στο "κίτρινο".

     Και όποιος σε αυτά τα 12 δευτερόλεπτα παγιδευθεί στην γοητεία της ευστοχίας του σπαθισμού του βέλους, έχει χάσει την απόλαυση του "ταξιδιού" διότι, αυτός καθαυτός ο εύστοχος σπαθισμός είναι απλώς ο ...προορισμός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.