Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΩΣ ΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ 2024 O "METAΦΡΑΣΤΗΣ" ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟ

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΩΣ ΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ 2024


O "METAΦΡΑΣΤΗΣ" 

ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟ



     Δύσκολη γλώσσα τα Ιαπωνικά αλλά οι επικοινωνιακές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας δεν μπορεί να σταματούν στην όποια «δυσκολία»! Και για τον λόγο αυτό σχεδιάσθηκε η εφαρμογή Yomiva η οποία είναι ένας «έξυπνος» μεταφραστής Ιαπωνικών για συσκευές android ή iOS ο οποίος δεν παρεμποδίζεται να αποδώσει μια σωστή μετάφραση ούτε, ακόμη και στην περίπτωση κακογραμμένων kanji! Kι ενώ στην σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία το μεταφραστικό πρόβλημα των Ιαπωνικών λύθηκε με μία τόσο προηγμένη εφαρμογή όσο η Yomiva η οποία μπορεί να «κατέβει» από το GooglePlay ή το iTunes με κόστος μόλις $ 3,99(!)  π ο ι ο ς  «μεταφραστής»  και με  τ ι  κόστος διατίθεται για να επικοινωνήσουμε με τον ...Ίππο και να του εξηγήσουμε να μην φοβάται τα ερπετά;

     To μεγαλείο της Φύσεως έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται την ηλεκτρονική τεχνολογία, την ΑΙ, την Google ή, ο,τιδήποτε περνά μέσα από την καθυπόταξη του Ανθρώπου σε υποδουλωτικά «μέσα» αλλά μπορεί να διαιωνίζει τους νόμους της μέσα από την απλότητα αλλά και την δυναμική της ...ευθείας γραμμής! Εν προκειμένω, δε, η "μεταφραστική ευθεία γραμμή" μας, στην επικοινωνία μας με τον Ίππο δεν μπορεί παρά να είναι ένας απλός σωλήνας που προσομοιάζει με ερπετό και ...αποτείνεται στην συνδυαστική μνήμη του Ίππου "μεταγλωττίζοντας" σε συνδυασμό, πάντοτε με την "στρογγυλή κίνησή" μας, τις εντολές μας για την αποενοχοποίηση του φόβου του έναντι του συγκεκριμένου ταξιδερμικού είδους. 

     Ιδού, λοιπόν, ο "μεταφραστής" μας στο εγχείρημα της εξοικειώσεως του Ίππου με τα ερπετά, ένας πάγκοινος, εύκαμπτος, σωλήνας του οποίου η εικόνα παραλλήλως προς την ακινδυνότητά του "καταχωρίζονται" στην μνήμη και στην συνείδηση του Ίππου ώστε όταν αυτός συναντήσει τον ... "έμψυχο σωλήνα", το ερπετό, οι αντιδράσεις του να μην αλλοιωθούν από την παρεμβολή του παράγοντος του φόβου ο οποίος, ήδη, έχει ... "εξορκισθεί"!  Όμως, όλα αυτά θα τα αναλύσουμε μετά από λίγες ημέρες στην εκδήλωσή μας της 7ης Σεπτεμβρίου 2024 στην οποία, όσοι παρευρεθούν θα κατανοήσουν  π ω ς  να "μιλάνε" στον Ίππο και να συνεννοούνται μ'  αυτόν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.