Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Το ωραίο φυσικό περιβάλλον και τα συναρπαστικά χρώματα του τοπίου στους "ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΗ" στη Βαλύρα Μεσσηνίας, μαγνήτισαν και πάλι τους "Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας" οι οποίοι, την τελευταία Κυριακή, οργάνωσαν στο φιλόξενο Ιππευτήριό τους την τακτική Προπόνησή τους!

     Παράλληλες πορείες τα μαθήματα σε Ιππείς αλλά και στον έναν Ίππο Σχολής, εξελίχθηκαν ομαλότατα με μόνο κόστος μία (ανώδυνη) πτώση η οποία κι αυτή, αποτελεί μέρος μαθήματος.

     H ευρηματικότητα των μαθημάτων Ιππασίας κι αυτή την φορά πρωταγωνίστησε στην πρόοδο των μαθητών!

     Ο Αρχηγός της Σχολής, Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης, έχει πάντα την σωστή έμπνευση για να βοηθήσει τους μαθητές του και δεν διστάζει να υλοποιήσει τις πλέον ρηξικέλευθες μεθόδους για να τους ανελίξει.  

     Και πολύ σωστά και σε αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, τυφλοί και βλέποντες μαθητές ακολούθησαν κοινό ασκησιολόγιο με την ίδια δυσκολία αλλά και τελικήν επιτυχία!

     Το πλήρες συνδυαστικό πρόγραμμα αυτής της ημερίδος έδειξε ωφελιμότατο τόσο για τους μαθητές όσο και για τους σχολικούς Ίππους που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά στον ένα εξ αυτών κρίθηκε απαραίτητη η τόνωση του αισθήματος ηρεμίας, κάτι που ανέλαβε επιμελέστατα ο ίδιος ο Αρχηγός της τοπικής Σχολής.

     Προικισμένος με τεχνογνωσία εκπαιδεύσεως νεολέκτου Ίππου, αλλά και με "στρογγυλή κίνηση" η οποία αποτελεί τον κορμό της "γλώσσας" της επικοινωνίας του Ανθρώπου με τον Ίππο, ο Αθανάσιος αφιέρωσε αρκετό χρόνο σ΄ αυτή την "καθησυχαστική" διαδικασία με την βοήθεια μιας μπάλλας.

     Η βάση της συνεργασίας του Ίππου με τον Άνθρωπο, δηλαδή, η  ε κ π α ί δ ε υ σ η  του Ίππου στην διεκπεραίωση κάθε ρόλου εργασίας την οποία ο Άνθρωπος του ζητά να εκτελέσει (από την απλή Ιππασία μέχρι έναν σκηνικό θεατρικό ρόλο) στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι ο πρώτιστος παράγων στον οποίο αποδίδουμε την δέουσα σημασία, όχι μόνον για την σωστή άσκηση του ιππείου έργου αλλά, πρωτίστως, για την ασφάλεια όλων.   

     Και, αυτή η εκπαίδευση του ΄Ιππου, πάντοτε πρέπει να είναι τόσο διεξοδική ώστε κανείς Εκπαιδευτής δεν μπορεί εξ αρχής να προσδιορίσει την χρονική διάρκειά της η οποία εξαρτάται από το περιεχόμενό της, συναρτήσει της αντιληπτικότητος και της ιδιοσυγκρασίας του Ίππου, όπως, βεβαίως και των γενικότερων συνθηκών στο σημείο της εκπαιδεύσεως.

      Είναι χαρακτηριστικό ότι, προσφάτως, δεχθήκαμε μία τιμητική πρόσκληση εκ μέρους ενός ξένου σκηνοθέτη διεθνούς εμβελείας για την συμμετοχή των "Ελλήνων Κενταύρων" σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ προοριζόμενο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά με περιορισμό χρόνου λιγότερο της μιας εβδομάδος και με τον σκηνοθέτη ήδη στην Αθήνα. Δυστυχώς τον απογοητεύσαμε, εξηγώντας τις τεχνικές δυσκολίες και ζητώντας του να επανακάμψει το φθινόπωρο για την πρόοδο του τελικού γυρίσματος. Η εκπαίδευση του Ίππου στη Σχολή μας είναι εκ των ουκ άνευ!

     Και σε αυτή την ημερίδα η εκπαίδευση Ιππέων και Ίππων επιχειρήθηκε αποτελεσματικότατα, με την υπομονή του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και τις ιδανικές συνθήκες εργασίας που εξασφαλίζουν οι "ΣΤΑΥΛΟΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ" τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.