Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ 

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»

 


     Κατά τις πρόσφατες Πρακτικές Εξετάσεις οι οποίες διεξήχθησαν στο Στάδιο Αστερίου Ευρώτα [25/9 και 20/11] και Θεωρητικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν στο καστρομονάστηρο Βρονταμά Λακωνίας (20/11) εδήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος οι:

1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ

2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ

3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

4. ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

5. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ και

7. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

     Επιπλέον των ως άνω και υπό την ιδιότητα του ακροατή κατά τις Πρακτικές και Θεωρητικές Εξετάσεις έλαβε μέρος και ο ανήλικος Μιχαήλ Στρατηγάκης, προετοιμαζόμενος για τις δικές του μελλοντικές Εξετάσεις. Ο νεαρός, μέλλων Εφιπποτοξότης, σημειωτέον, κατάφερε επί τριών τοξεύσεων σε βάδην να επιτύχει και τα τρία βέλη του εντός στόχου, κάτι για το οποίο τον συγχαίρουμε!

     Οι Εξετάσεις διεξήχθησαν υπό την διεύθυνση του Ιδρυτή των «Ελλήνων Κενταύρων» Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη, του Αρχηγού του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας» Εφιπποτοξότη – Εκπαιδευτή Αθανασίου Ψωρομύτη, την οργανωτική μέριμνα του επικεφαλής του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης» Συνασκουμένου Δημήτρη Έρη και την, πάντοτε πολύτιμη, υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λακεδαιμονίων Πολιτεία» και του Τοξευτικού Συλλόγου «Δωριεύς» τους οποίους ευχαριστούμε για την διαρκή υποστήριξη των προσπαθειών μας! Επιμελητής της Ομαλής διεξαγωγής ελιγμών Ιππευτηρίου ήταν ο Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Μηνάς Τσομπανιάν [20/11]. Τους Ίππους των Εξετάσεων, Λευκίππη και Μελανίππη, προσέφερεν ευγενώς ο τοπικός Ιππαγωγός Ιωάννης Παυλάκης  και Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

     Βάσει των λεπτομερώς τηρηθέντων στοιχείων που κατέγραψε ο Αρχηγός του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας» Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης η τελική κατάταξη των εξετασθέντων έχει ως εξής:

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

1.  ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ 6 βέλη με μέσο χρόνο 7.37’’

2.   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 6.33’’

3.   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 8.246''

4.    ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ 5 βέλη με μέσο χρόνο 9.2783''

5.    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ 4 βέλη με μέσο χρόνο 6.552'' και

6.    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ 4 βέλη με μέσο χρόνο 7.5983''

     Ο εξετασθείς Σταύρος Γεωργάκης δεν κατάφερε τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό (4) βελών επί του στόχου και η εξέτασή του θα επαναληφθεί με νέο προσδιορισμό.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

100%: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΡΑΛΛΗΣ (υπερέχων στην εργασία Αλφαβήτου)

                  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΗΣ (υπερέχων στην απάντηση περί παγετού και

                                                                     σιτίσεως)

                   ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

             ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

  90%    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

  80%    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ 

     Ο εξεταζόμενος Δημήτρος Αθανασόπουλος δεν προσήλθε λόγω ανωτέρας βίας και θα εξετασθεί σε επόμενες Εξετάσεις που θα προσδιορισθούν σύντομα. 

     Άξιος συγχαρητηρίων ο εξετασθείς Σαράντος Ράλλης ο οποίος κατάφερε επιτυχία με την μικρότερη ιππική εμπειρία όλων και με εκπαίδευση ελαχίστων μαθημάτων, ενώ παρουσίασε και το καλύτερα αποδοθέν Λακωνικό Αλφάβητο εγχάρακτο σε πλάκα σχιστολίθου.

     Ομοίως, άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Συνασκούμενος Γεώργιος Μέρμηγκας ο οποίος, αν και υπηρετών στις Δυνάμεις Καταδρομών και μη έχων δυνατότητα Προπονήσεων και μελέτης, κατάφερε να επιτύχει τόσο στις Πρακτικές όσο και Θεωρητικές εξετάσεις αναγνωριζόμενος ως Εφιπποτοξότης. Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Διοικητή του για την έγκριση αδείας απουσίας από την Μονάδα του προκειμένου να λάβει μέρος στις Εξετάσεις 

     Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποτυχών Σταύρος Γεωργάκης, Σύνδεσμος της Σχολής των Αθηνών με το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", ενώ σε όλες τις προηγηθείσες πρακτικές δοκιμασίες κατάφερε αποτέλεσμα 100% στην κυρίως πρακτικήν εξέταση απέτυχε για προφανείς, περιστασιακούς και εξατομικευμένους ψυχολογικούς λόγους! Θα πρέπει επίσης να του απονεμηθούν πολλαπλά εύσημα διότι εφίππευσε και διαγωνίσθηκε με ορθοπεδική "μπότα" στο αριστερό πόδι του μετά από τραυματισμό του πέφτοντας από σκάλα, δύο ημέρες προ των εξετάσεων, ενώ προσπαθούσε να αντικαταστήσει λαμπτήρα στο σπίτι του. Στον ίδιο πέμπεται και η ευγνωμοσύνη των υπευθύνων της διοργανώσεως για την εκπληκτική μέριμνα καθημερινής φιλοξενίας, διαμονής και σιτίσεως στον οικογενειακό του χώρο, στο Καστρί Λακωνίας,12 Συνασκουμένων, κάτι το οποίο υπερβαίνει κάθε περιγραφή! Οι δεσμοί σχέσεων των "Ελλήνων Κενταύρων" κατέχουν την πρώτη θέση Αξίας στην ιδιαίτερη, αυτή, Ομάδα Εφίππων Πολεμικών Τεχνών!   

     Οι διοργανωτές των Εξετάσεων, οι συμμετασχόντες και οι επισκέπτες μας, ευχαριστούμε τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Ι. Μπόλα ο οποίος ευγενώς και εκ της επιχειρήσεώς του μερίμνησε ώστε όλοι να απολαύσουμε την υψηλή φιλοξενία της Λακεδαίμονος, προσφέροντάς μας αναψυκτικά κλπ μετά την λήξη της κοπιαστικής διαδικασίας! Πράγματι, οσάκις βρεθήκαμε στη Λακωνία ως "Έλληνες Κένταυροι" νιώσαμε μια μεγάλη αγκαλιά από τους κατοίκους και εκπροσώπους της, κάτι για το οποίο παραμένουμε ευγνώμονες!    

      Κατόπιν των ως άνω, ως Εφιπποτοξότες αναγνωρίζονται ομοφώνως από τον Ιδρυτή της Ομάδος και τον Αρχηγό του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας", οι: 

     1. Δημήτριος Έρης και Μαρία Παυλάκη, ισοψηφούντες κατά το τελικόν άθροισμα βαθμών (ήτοι, πρακτική επίδοση, θεωρητική επίδοση, απάντηση κρίσιμης θεωρητικής προφορικής ερωτήσεως και ανάλυση video).

     2. Σαράντος Ράλλης.

     3. Γεώργιος Μέρμηγκας.

     4. Αντώνιος Διαγούπης.


ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

Ο νέος Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης"
Εφιπποτοξότης Δημήτριος Έρης

     Κατόπιν των εξεταστικών αποτελεσμάτων και μετά από ομοφωνία του Ιδρυτή της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" Εφιπποτοξότη Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη και του Εφιπποτοξότη - Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης και Καλαμάτας" Αθανασίου Ψωρομύτη, νέος Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" αναδεικνύεται ο Εφιπποτοξότης Δημήτριος Έρης, ο οποίος διακρίνεται όχι μόνον από τις εφιπποτοξοτικές δεξιότητές του αλλά, κυρίως για το Ήθος του, την σοφία του και την εμπειρία του ως Ιππαγωγού και, υπέρ παν, ως Έλληνος Σπαρτιάτη αξίου φορέως των Ιδανικών της ευγενούς καταγωγής του.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.