Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΝΕΙΔΟΣ!

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΝΕΙΔΟΣ!


     Σε μια χώρα της οποίας το, κατ΄ ευφημισμόν, "πνεύμα" το διαχειρίζονται οι δημοκρατικοί τσιμεντοστρώστες της Ακροπόλεως μετατρέποντάς το σε "κουφάρι" σε μιαν, ηθικώς, "ανοχύρωτη" πραγματικότητα, είναι ό,τι πιο ταιριαστό το κουφάρι ενός, άλλοτε, πνευματικού επικέντρου - δημιουργήματος μιας κορυφαίας φιλοσοφικής μορφής.

     Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη, στη Μαγούλα, μια ετοιμόρροπη σκουριασμένη πινακίδα, "στραγγαλισμένη" από την λήθη μιας άγριας βλαστήσεως, οροθετεί την σύγχρονη πολιτειακή παρακμή η οποία αποτελεί το πάγιο ...δώρημα της αθλίας δημοκρατίας προς όσους άφρονες υπομένουν την τυραννία της: «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 'Ο ΠΛΗΘΩΝ' Ι. Ν. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»Κι ενώ τα κοινοβουλευτικά βδελύγματα παρασημοφορούν διακινητές ανθρωπίνων υπάρξεων που αιμοδοτούν, επί προσχήματι, το διεθνές δουλεμπόριο, για τούτο το πνευματικό ορόσημο που καταρρέει με το χρόνο δεν διαθέτουν ούτε ...βλέμμα! 

     Ένας απέριττος λιθόχτιστος τοίχος, μια απλοϊκή μεταλλική είσοδος κι ένα οικοδόμημα που το χαρακτηρίζει η υψιπέτεια της δωρικής σεμνότητος, συνεγείρουν τον υποψιασμένο περαστικό για την "ύβρι" της απεμπολήσεως των Αξιών υπέρ των χυδαίων!

     Εδώ, ο Ιδρυτής, Ιωάννης Ν. Θεοδωρακόπουλος, βιολογικώς απελθών προ χρόνων, αλλά, αενάως παρών, φωτίζει με τον πλατωνικό του "πυρσό" τους δρόμους μας και με την γλώσσα της εκκωφαντικής σιωπής της μεταστάσεώς του υπογραμμίζει, με "ιαχή" Στέντορος, την ενοχή της εγκαταλείψεως αυτού του καθιδρύματος από ανάξιους κληρούχους!

     Με σφαλιστά πορτοπαράθυρα στην αιχμαλωσία μιας άναρχης βλαστήσεως που την θεριεύει ο χρόνος, αυτός ο εμβληματικός κτηριακός όγκος  σ τ ο ι χ ε ι ώ ν ε ι  μια κοινωνία αυτοκαταστροφικών δημοκρατών οι οποίοι ευτελίζουν την ίδια τη ζωή ασελγώντας στο πνεύμα της!

     Η «ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 'Ο ΠΛΗΘΩΝ'» υπήρξε το πνευματικό δημιούργημα ενός φωτισμένου πλατωνικού Δασκάλου και σύγχρονος "ομφαλός" πλατωνικής μελέτης δυστυχώς, όμως, ο βιολογικός θάνατος του ιδρύσαντος, κατέφερε την ανάσχεση των ευγενών οραματισμών του τόσο με την αναξιότητα της παρηκμασμένης "πολιτείας" όσο και με την συρμώδη κερδοσκοπικότητα των συγγενικών κατιόντων του οι οποίοι, πλάι στο πνευματικό ορόσημο έχτισαν ...μεταμοντέρνα πανσιόν (...rooms to let, ή, Zimmer zu vermieten) με το αμερικανίζον όνομα ..."Plethon" εμπορικοποιώντας ακόμη και τον αναγεννησιακό πνευματικό ταγό Πλήθωνα! Κι όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης στο ποίημά του "Ο ήλιος του απογεύματος": «Την κάμαρην αυτή, πόσο καλά την ξέρω. /  Τώρα νοικιάζονται κι αυτή κ' η πλαγινή / για εμπορικά γραφεία. Όλο το σπίτι έγινε / γραφεία μεσιτών, κι εμπόρων, κ' Εταιρείες.» Κι αυτή η λέξη "πλαγινή" πόσο βαραίνει εν προκειμένω...  

      Αδίστακτοι οι ανελλήνιστοι γραικύλοι, ανεξαρτήτως ταξικής διαβαθμίσεως, στην εσχατιά της υπάρξεώς τους και λίγο πριν την παράδοσή τους σε αλλόφυλους τραπεζικούς δανειοδότες, εμπτύουν δημοκρατικότατα ο,τιδήποτε πνευματικό, παραδομένοι συν γυναιξί και τέκνοις σε ταλμουδικούς τοκογλύφους στων οποίων, άλλωστε και τον μονοθεϊσμό υποκύπτουν, αντικαθιστώντας το πνεύμα με την ψυχική ανωμαλία! Διότι, πολλά πάνε ..."πακέτο" μαζύ με τη Λίνα Μενδώνη, αλλά και την εξουσιάζουσα δημοκρατική συμμορία!

     Ας μην επιχαίρουν, όμως, οι ανελλήνιστοι δημοκρατικοί ασελγοί διότι, τούτο το πνευματικό μνημείο δεν παραμένει έρημο κι ανενεργό, όπως το βλέπει ο άψυχος φακός διότι, επιμένοντες πνευματικοί "εργάτες" κρατούν ζωντανή εκείνη την ιστορική ρήση "Der Sieg wird unser sein!" την οποία και ο γερμανομαθής Ι. Ν. Θεοδωρακόπουλος την ενστερνίζονταν!

      Και, μπορεί το δημιούργημα του αειμνήστου φιλοσόφου Ιωάννη Ν. Θεοδωρακοπούλου να αφήνεται στην στραγγάλη του χρόνου, αλλά το πνεύμα του και το έργο συνεχίζεται ανέσπερο από μεταλαμπαδευτές οι οποίοι, ανεξαρτήτως επιγραφής, αναμεταδίδουν εκείνη την "ιαχή" του Στέντορος του μεγάλου Δασκάλου στο διηνεκές!

     Μέρος δε, της υλοποιήσεως αυτής της "ιαχής" ήταν και η προσκυνηματική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε δίκην εμβολίμου χρέους σε τούτον τον πνευματικό βωμό, στο πλαίσιο του "Εκπαιδευτικού 10ημέρου Σπάρτης" ως "Έλληνες Κένταυροι", ως μαχητές ανήκοντες σε μιαν Ομάδα η οποία, στιγματίζοντας απεριφράστως το δημοκρατικόν όνειδος, συνεχίζει τη μάχη των ινδαλμάτων της, αναγεννησιακών Ελλήνων Στρατιωτών, τιμώντας την "Πολιτεία" και τηρώντας τους "Νόμους" της, φυλάττοντας "Θερμοπύλες"!


Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737

Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.