Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5η τ.μ., ε.έ. ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ

 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5η τ.μ., ε.έ.

ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ


     Ενημερώνονται οι Συνασκούμενοι ότι, λόγω εκτάκτων μετεωρολογικών συνθηκών και δη, λόγω ισχυρού καύσωνος όπως ανακοινώνει η Ε.Μ.Υ. και ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 5/8, αναστέλλονται τα μαθήματα Ιππευτηρίου λαμβανομένης υπ΄ όψη της ευημερίας του Ίππου, παρά την διακαή επιθυμία των εκπαιδευομένων μας να συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις τους. Ενημερωτικώς, αυτή την στιγμή σε πολλά σημεία των Αθηνών σημειώνονται θερμοκρασίες 60C, πρωτοφανείς για τα εκλληνικά δεδομένα! Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ. για τις δύο επόμενες ημέρες:

Στους 44-46 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 02/08 

-Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών

Σύνταξη άρθρου: Γ. Παπαβασιλείου, Θ. Μ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, 10:00

     Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 44-46 βαθμών Κελσίου αναμένονται τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, ενώ πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τουλάχστον το επόμενο διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (02/08-03/08). Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για τη Δευτέρα 02/08 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου (Εικόνα 1).

Εικόνα 1: Μέγιστες θερμοκρασίες για τη Δευτέρα 02/08/2021 απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

     Επίσης, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από κορύφωση της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, σε Αττική, Βοιωτία, Νότια Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Θεσσαλία, και κατά τόπους σε Κεντρική Μακεδονία και Έβρο (Εικόνα 2).

Εικόνα 2: Eπικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr για τη Δευτέρα 02/08/2021.

     Η αυριανή ημέρα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, αναμένεται ακόμη περισσότερο επικίνδυνη, καθώς πολύ υψηλή επικινδυνότητα περιμένουμε στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, και ειδικότερα σε: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Λήμνο, Σαμοθράκη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Μακεδονία, Θεσσαλία, και κατά τόπους στον Έβρο (Εικόνα 3).   

     Επισημαίνεται ότι οι παρατεταμένες συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στη χώρα μας έχουν αυξήσει την ευφλεκτότητα της νεκρής καύσιμης ύλης σε ακραία υψηλά επίπεδα στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη οποιαδήποτε χρήση φωτιάς. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr απευθύνει έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε χρήσης φωτιάς σήμερα και τις επόμενες λίγες ημέρες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έναρξης πυρκαγιάς.

Εικόνα 3: Eπικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr για τη Τρίτη 03/08/2021.

Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1850


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.