Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

EKTAKTH ΘΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
"ΑΜΑΛΙΑ"
30ή ΙΟΥΛΙΟΥ 2016


     Αν και σε θερινές διακοπές οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", εν τούτοις, ήταν αρκετή η επιθυμία της αγαπημένης μας Αμαλίας για να μας συγκεντρώσει στο Λυκαβηττό και να χαρούμε μιαν έκτακτη ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας που μας μένει αξέχαστη!


     Ερχόμενη στην Αθήνα για λίγο και "εγκαινιάζοντας" τον νέο Ίππο της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", τον πανέμορφο Ηρακλή, η ικανότατη Αμαζόνα μας θεώρησε ότι δε θα έπρεπε να επιστρέψει στη Κρήτη χωρίς να χαρεί μία ακόμη ομαδική Προπόνηση με την αγαπημένη της Ομάδα της οποίας αποτελεί αντιπροσωπευτικό "κομμάτι". Έτσι...

                            

     Υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Αρπάλυκου, το περιεχόμενο αυτής της Προπονήσεως "αποπλήρωσε" μιαν εκπαιδευτική "οφειλή" ασκήσεων επικλινούς εδάφους που μας είχαν υποδείξει οι μακρινοί Δάσκαλοί μας και που οι βαρύτατες υποχρεώσεις παράπλευρων  δραστηριοτήτων της Ομάδος μας γι  αυτή την περίοδο δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε. 


     Έτσι, η επιθυμία της αγαπημένης Αμαλίας μας η οποία βρέθηκε για λίγες μέρες στην Αθήνα, όχι μόνον μας επανέφερε στο "οικογενειακό" περιβάλλον της Ομάδος μας αλλά μας βοήθησε να "αποπληρώσουμε" κι ένα εκπαιδευτικό χρέος που παρέμενε σε εκκρεμότητα, λόγος για τον οποίο διπλά την ευχαριστούμε.     Παρά το ότι οι περισσότεροι Συνασκούμενοι βρίσκονται σε διακοπές εκτός Αθηνών, κάποιοι καταφέραμε να απολαύσουμε τη δροσιά του Λυκαβηττού μέσα σε ένα ανακουφιστικό μικροκλίμα στο κέντρο ενός φλεγόμενου από υψηλές θερμοκρασίες λεκανοπεδίου.


     Αυτό το προπονητικό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τις κινητικές ασκήσεις του τις οποίες σχεδίασε ο Αρπάλυκος κρατώντας σε αμείωτο ενδιαφέρον όλους τους Συνασκουμένους καθ' όλη τη διάρκεια της ημερίδος.


     Και η δυσκολία του επικλινούς του εδάφους που, αναλόγως, επηρέαζε και τη στοχαστική τροχιά, έδειξε ότι δεν έχει κανέναν ουσιαστικό αρνητικό αντίκτυπο στις τοξεύσεις των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Όλοι οι μετασχόντες Συνασκούμενοι, πράγματι επέδειξαν μια πολύ ικανοποιητικήν ευστοχία και κάτι το "κλίμα" της Ομάδος, κάτι το μικροκλίμα του καλοκαιρινού Λυκαβηττού, οι ρυθμοί κρατήθηκαν πολύ υψηλοί χωρίς ούτε για μια στιγμή να κουράσουν κανέναν.


     Εμφανέστατη και η πρόοδος των Μελών της Αποστολής μας στους διεθνείς Αγώνες της "Gyula" που προετοιμάζονται υπό την προπονητική καθοδήγηση του Πρωτεσίλαου και τα οποία εξεπροσώπησε η αγαπημένη μας Μαρίλη τοξεύοντας μαχητικότατα και ευστοχότατα.


     Σ' αυτή την έκτακτη Προπόνηση ο Αρπάλυκος στάθμισε αρκετές παραμέτρους και, ενώ το ασκησιολόγιο που εφάρμοσε δεν ήταν διόλου εύκολο, υπήρξε αρκετά διευκρινιστικός με αποτέλεσμα οι Συνασκούμενοι να μη δυσκολευθούν καθόλου.


     Οι βαδιστικές τοξευτικές "διαδρομές" του Αρπάλυκου ήσαν, πράγματι, ..."σταυρόλεξα" αλλά παρέχοντας λεπτομερείς διευκρινίσεις, όλοι κατάφεραν να τοξεύσουν με ακρίβεια οδηγιών και εύστοχα.


     Μέγας "πρωταγωνιστής" της προπονητικής ημερίδος μας, ο γιος της Αμαλίας, Αχιλλέας, ο οποίος, όχι μόνο προπονήθηκε άριστα αλλά πρόσφερε τη δυνατότητα και στο Μηνά μας να κάνει τη δική του προπόνηση στα δικά του, μέλλοντα, ...πατρικά καθήκοντα. 


     Μέσα στο διαδραστικό πλαίσιο της εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας, ο μεν Αχιλλέας απέδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ικανότατο Τοξότη, ενώ ο Μηνάς σε έναν εκπληκτικό ..."χαζομπαμπά" , μόνη περίπτωση να βάλει κάτι άλλο πάνω από την ...Έφιππη Τοξοβολία. 


     Υπό τις εκπαιδευτικές οδηγίες, λοιπόν, του Μηνά, ο μικρός Αχιλλέας δε καθυστέρησε να πάρει ...τα βουνά τοξεύοντας και να μη μπορούμε να τον μαζέψουμε στη πλαγιά του Λυκαβηττού υπό τα χαμόγελα της υπερήφανης μανούλας του. 


     Σημειωτέον ότι ο Αχιλλέας δε χάλασε ούτε το "στυλ" του όταν, μη αρκούμενος να τοξεύσει από το μονοπάτι, ζήτησε να τοξεύσει από το κεκλιμένο έδαφος εκτελώντας σταθερά τις ασκήσεις του βαδίζοντας επάνω σε ολισθηρές πευκοβελόνες!


     Το φυσικό περιβάλλον του Λυκαβηττού έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί τη συγκέντρωση των Συνασκουμένων και είναι παρατηρημένο ότι πάντοτε οι συμμετέχοντες σε Προπονήσεις μέσα σ΄ αυτό τον χώρο αποχωρούν πολύ ωφελημένοι.


     Ακόμη μία προσχεδιασμένη δυσκολία αυτού του ασκησιολογίου ήταν η εναλλαγή χειρών ώστε οι δεξιόχειρες να τοξεύσουν ως αριστερόχειρες και αντιστρόφως.


     Και, παρά και τη δυσκολία αυτή, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", απλώς, δείχνουν ότι τίποτε δε τους δυσκολεύει να στέλνουν τα βέλη τους στο στόχο.


     Βεβαίως, πανταχού παρών και σε όλες τις δυσκολίες μέσα κι ο Αχιλλέας, αποδεικνύοντας ότι στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν υπάρχουν ..."μεγάλοι" και "μικροί" αλλά, μόνον, Πολεμιστές.


     Και όχι μόνον πανταχού παρών ο Αχιλλέας αλλά και διαρκώς κινητικός πλάι στους ..."μεγάλους" να παρακολουθεί και να χαίρεται τα ..."δρώμενα", αφού "Προπόνηση" δε σημαίνει μόνον δράση αλλά και παρατήρηση.


     Αυτή η Προπόνηση περιείχε και τοξεύσεις μακρών αποστάσεων και, ευτυχώς, που σε κάποια στιγμή ο Μηνάς θυμήθηκε ότι αυτή τη φορά δεν ήταν παρών για να εξασκηθεί στα μέλλοντα ...πατρικά καθήκοντά του αλλά και για να τοξεύσει.


     Στο τέλος κάθε ασκήσεως  πολλά συμπεράσματα προέκυπταν για όλους και η ανάλυσή τους προετοίμαζε την Ομάδα για την επιτυχή εκτέλεση της ασκήσεως που θα ακολουθούσε.


     Λίαν ευστόχως, η επιστήμη της Μετεωρολογίας προτίμησε γυναικεία ονόματα για τους ...τυφώνες,. Έτσι, η αγαπημένη μας Ειρήνη η οποία, πραγματικά, μας εξέπληξε με την ευστοχία και τα ανοίγματα του Τόξου της, ενθουσιασμένη μας ζήτησε να επαναλάβουμε ακόμη μία έκτακτη θερινή Προπόνηση το ...επόμενο Σάββατο. Κατόπιν αυτού, θα επαναλάβουμε ακόμη μία έκτακτη θερινή Προπόνηση το επόμενο Σάββατο δίνοντάς της την ονομασία "Ειρήνη" προς χάρη της αγαπημένης μας Ειρήνης η οποία, σήμερα, υπήρξε πραγματικός σαρωτικός τοξευτικός ...τυφώνας.


     Τη δύση του ηλίου την απολαύσαμε αργά το απόγευμα ανάμεσα από τους κορμούς των δένδρων του Λυκαβηττού και, πραγματικά, η κατακόκκινη ανταύγειά του ήταν μαγική, τόσο που κανείς δεν ήθελε να εγκαταλείψει το ολόδροσο φυσικό περιβάλλον για να ξαναβρεθεί στο καμίνι της τσιμεντούπολης.


     Όταν η "γλυκειά συμμορία" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ξαναβρέθηκε στη δημοσιά παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής νοιώσαμε για άλλη μια φορά το πόσο προνομιούχοι είμαστε βαδίζοντας πάνω στο μονοπάτι της Έφιππης Τοξοβολίας ..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.