Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΙΠΠΟ ΣΧΟΛΗΣ  INTRODUCING Α NEW SCHOOL HORSE


     Aφού αφαιρέσαμε κάθε τι περιττό και αντίθετο με την ηθική της δικής μας ιππεύσεως (στομίδα κλπ) ο πανέμορφος Ηρακλής άρχισε να εξοικειώνεται με το εκπαιδευτικό μας "πνεύμα" και την Έφιππη Τοξοβολία ως νέος Ίππος της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Εν πρώτοις, έδειξε απόλυτην εμπιστοσύνη δίνοντας "πόδια" στον αναπληρωτή Αρχηγό ομάδος που ανέλαβε να τον "μυήσει"!


     Εντελώς συνεργάσιμος στην εργασία εδάφους, όχι απλώς έδειξε ότι παρακολουθεί τον Άνθρωπο αλλά και χαίρεται με αυτή τη σχέση.


     Αποδεχόμενος εντελώς απαθής την ίππευση, το ξεκίνημα στην εισαγωγή του στην Έφιππη Τοξοβολία υπήρξε ό,τι καλύτερο.


     Ούτε η παρουσία του Τόξου, ούτε η παρουσία των βελών έδειξαν ότι τον απασχολούσαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.


     Όλες οι εγγύς τοξεύσεις τον άφησαν επίσης αδιάφορο. Τα βέλη που πέρασαν μπροστά από το οπτικό πεδίο του δεν άφησαν να φανεί καμία σοβαρή αντίδρασή του.


     Και κάποιες τοξεύσεις που, σκοπίμως, διεξήχθησαν με έντονο συριγμό χορδής πέρασαν επίσης αδιάφορες για τον πανέμορφο Ηρακλή.


     Ο Ηρακλής έδειξε ότι μάλλον μας ...περίμενε για να ενταχθεί στη Σχολή μας.


     Όχι, απλώς, δεν ανησύχησε με τα πρωτόγνωρα γι΄ αυτόν όπλα της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι'  αυτά.


     Κάθε επαφή με το Τόξο και τα βέλη έδειχνε να τον ...διασκεδάζει και να την απολαμβάνει.


      Ακόμη και οι τοξεύσεις κάτω από την κοιλιά του έδειξαν να μην επηρεάζουν τη διάθεσή του, όμως, εμάς αυτό δε μας ήταν αρκετό διότι επιδιώκουμε οι Ίπποι της Σχολής μας να είναι ιδανικοί.


     Έτσι τοξεύσαμε σε μία απόσταση εγγύτερη προς την κοιλιά ώστε ο αέρας από τη πτήση του βέλους να υπογραμμίσει την κίνηση του ιπταμένου σώματος στις αισθήσεις του Ίππου.


     Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο ο Ίππος πλαγιοβάδισε ξαφνιασμένος προς την αντίθετη κατεύθυνση από την προέλευση του βέλους αλλά απολύτως ελεγχόμενος 


     Όπως ήταν, επίσης φυσικό, πρώτη φορά σήμερα χωρίς στομίδα και ο Ίππος επέδειξε μόνον μια δυσκολία ανταποκρίσεως σε καλπαστική έξοδο, κάτι που θα ξεπερασθεί με ολιγόωρη εκπαίδευση, κάτι που ο Αρπάλυκος θα διεκπεραιώσει με χαρά, ώστε αυτός ο πανέμορφος Ηρακλής να αποτελέσει το νέο μας Δάσκαλο με την έναρξη της νάες, Θ' προπονητικής Περιόδου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.