Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΚΕΡΚΥΡΑΣ


     Με ένα πολύ ωραίο ξεκίνημα μυήσεως παίδων στη Παραδοσιακή Τοξοβολία "εγκαινίασε" τις δραστηριότητές του το νεοσύστατο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων" Κερκύρας.


     Στις πολύ ωραίες ιππικές εγκαταστάσεις του πανέμορφου νησιού μας "SILVALAND" oι υπεύθυνοι των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορος Κασφίκης και Ειρήνη Ψαίλα μύησαν αρκετούς μικρούς Κερκυραίους στο "μονοπάτι" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Οι δύο έμπειροι Παραδοσιακοί Τοξότες μας, με πολύ φροντίδα και προσοχή, απεκάλυψαν στους νεαρούς συντοπίτες τους τη μαγεία του Τόξου, ξαναθυμίζοντάς τους το διαχρονικό "εργαλείο" που τάισε και προστάτευσε τον Άνθρωπο.


     Ένας - ένας και κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα των δύο εκπροσώπων μας στη Κέρκυρα, οι νεαροί μυούμενοι τόξευσαν και ανεκάλυψαν "μέσα" τους εκείνο που είναι καταγεγραμμένο: τη Παραδοσιακή Τοξοβολία και τη γοητεία της τροχιάς ενός στοχευμένου βέλους.  


     Ο διαχρονικός Πολιτισμός που χαρακτηρίζει το νησί των Φαιάκων, κατέστησε απαραίτητη και την ανάπτυξη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας την οποία, όπως ήταν φυσικό, ανέλαβαν κι εδώ οι πρωτοπόροι "Έλληνες Κένταυροι" με δύο από τα παλαιότερα Μέλη της Ομάδος τον Χριστόφορο και την Ειρήνη.

     Ωφελημένοι βγήκαν και οι συνοδοί-Γονείς των νεαρών Κερκυραίων που τόξευσαν μαζύ με τα παιδιά τους απολαμβάνοντας κάτι που όλοι το έχουμε μέσα μας αλλά μερικοί καταφέρνουμε να το χαρούμε: τη Παραδοσιακή Τοξοβολία!


     Καλή αρχή!, λοιπόν, ευχόμαστε όλοι στον Χριστόφορο και στην Ειρήνη, βέβαιοι όντες ότι θα τα καταφέρουν άριστα να προαγάγουν τη Παραδοσιακή Τοξοβολία σε έναν ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο, πολιτισμικώς, τόπο, όπως η πανέμορφη και αγαπημένη μας Κέρκυρα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.