Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


     Η κόπωση στα πρόσωπα των Συνασκουμένων φάνηκε πολύ πριν ολοκληρωθεί η σημερινή μας Προπόνηση η οποία ήταν ιδιαιτέρως δυναμική με πολύ κινητικότητα σε ορεινό έδαφος και με κλίσεις πλέον του 40% και με διδασκαλία νέας πλαγιοβαδιστικής ασκήσεως, καθώς και με μία διάρκεια πολύ πέραν της προβλεπομένης. Από τη δεύτερη, κιόλας, Προπόνηση αυτής της νέας (Η') Προπονητικής Περιόδου και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" κολυμπάμε στα βαθιά νερά...


     Σήμερα είχαμε και πάλι τη χαρά να υποδεχθούμε μία νέα Συνασκούμενη η οποία τόξευσε για πρώτη φορά μετά την επιτυχή μύησή της από τον Αρχηγό της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Και η Ράνια έδειξε ότι τα κατάφερε θαυμάσια!


     Πιστοί στις βασικές αρχές της Προπονητικής, ξεκινήσαμε, όπως πάντοτε, με τη καθιερωμένη προθέρμανση άνευ της οποίας "ουδέν" στην Ομάδα μας!


     Αμέσως μετά τις προθερμαντικές ομαδικές τοξεύσεις άρχισαν τα δύσκολα με την υπο-ομάδα των προχωρημένων επί ορεινού εδάφους με μεγάλη κλίση και ...διαγώνια διάταξη, ενώ ο στόχος σε μέση απόσταση. Μια άσκηση και δύσκολη και επικίνδυνη. Όλα έδειξαν άψογα!


    Υπό την ίδια γεωμετρία και δυσκολία αλλά με αλλαγή διατάξεως Συνασκουμένων, η άσκηση επανελήφθη με ολοένα αυξανόμενη επιτυχία.


     Επί οριζοντίου εδάφους, τώρα, αλλά με αύξηση της αποστάσεως του στόχου σε μακρά καθώς και έμφαση στο συντονισμό αφέσεων. Στη Γραμμή Βολής και η αρχάρια μαθήτρια η οποία διόλου δε δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στα κελεύσματα του τυμπάνου του Αρπάλυκου. Έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι η Τοξοβολία είναι χαραγμένη στο ανθρώπινο dna και δεν διδάσκεται ούτε μαθαίνεται αλλά ξανάρχεται στην "επιφάνεια" του ανθρώπινου ενστίκτου κάνοντάς το να λειτουργήσει.


     Ρυθμοί ταχύτεροι, αποστάσεις μεγαλύτερες έδαφος ορεινό αλλά οι  "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απίστευτα αποτελεσματικοί!


     Τα επί του στόχου αποτελέσματα των βελών, οι αδιάψευστοι μάρτυρες των προσπαθειών των Συνασκουμένων μας!


     Κατόπιν, ο Αρχηγός ξαναχώρισε τους Συνασκουμένους σε νέες υπο-ομάδες για να εκτελέσει την άσκηση "τους ζυγούς λύσατε - στοιχηθείτε" που εφαρμόζεται και στην εκπαίδευση "KASSAI"!


     Kίνηση, ταχύτητα κρίση, και όχι στο επίπεδο έδαφος της Lovarda, αλλά σε ένα κλασικό ορεινό ελληνικό τοπίο με μεγάλη κλίση! Κι όλα στην εντέλεια! Πάντα οι Έλληνες όταν επιχειρούμε τα δύσκολα τα καταφέρνουμε τέλεια! Τα εύκολα μας ...τρώνε!


     Τώρα, όμως, αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα με τα ρυθμικά πλαγιοβαδίσματα και τις συντονισμένες τοξεύσεις επί σημείου. Νους, χέρια και πόδια σε πλήρη συντονισμό με ό,τι αυτό σημαίνει. Ο Αρχηγός της Ομάδος εξηγεί την άσκηση για πρώτη φορά και οι Συνασκούμενοι τον ακούν ευλαβικά! 


     Και ιδού η πρώτη απόπειρα εκτελέσεως της νέας ασκήσεως! Παρά τις πολλαπλές δυσκολίες δεν ήταν και τόσο άσχημα. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παίρνουν γρήγορα τα ..."γράμματα"! 

                           

     Η άσκηση επανελήφθη μέχρι πλήρους επιτυχίας επί ορεινού (!) εδάφους! Όχι, οι Έλληνες θα επιχειρούμε πάντα τα δύσκολα και θα τα καταφέρνουμε! Ο Αρπάλυκος θα κάνει τις τελευταίες επεξηγηματικές παρατηρήσεις στους Συνασκουμένους και η ...τελευταία του επιθυμία θα είναι να καταφέρει κι αυτός να τοξεύσει τρία βέλη σε μακρά απόσταση!


     Τον χαρήκαμε και τον Αρχηγό μας να τοξεύει θαυμάσια όπως χαρήκαμε και τη αρχάρια μαθήτριά μας αλλά και όλους τους Συνασκουμένους των οποίων τη πρόοδο χαιρόμαστε κάθε φορά στη Γραμμή Βολής. Κι αυτή η Προπόνηση ήταν μία επαναλαμβανόμενη χαρά για όλους μας, όπως και κάθε συνάντηση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! Και ήδη προετοιμαζόμαστε για το ερχόμενο Σάββατο...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.