Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

"HEROICO COLEGIO MILITAR"


     Παρελαύνοντας με το "passo romano" και κρατώντας ανά χείρας εκπαιδευμένα αρπακτικά, οι Μεξικανοί Ευέλπιδες, μαθητές της Στρατιωτικής Ακαδημίας "Heroico Colegio Militar", βιώνουν το αίσθημα της στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά και της στρατιωτικής υπερηφανείας, όπως επιτάσσεται στους στρατιωτικούς ηγήτορες ενός λαού που θέλει να επιβιώσει. Αντιθέτως, στη σημερινή Ελλάδα παρόμοιες ..."συμπεριφορές" κρίνονται ως ..."ακραίες" που διακυβεύουν την εικόνα του "δημοσίου υπαλλήλου" που το ψοφοδεές ελλαδικό κράτος επιβάλλει στους αξιωματικούς και τα στελέχη των ενόπλων μας "δυνάμεων" (ο θεός να τις κάνει...)!


     Τα αρπακτικά τα οποία εκτρέφονται από τον Μεξικανικό Στρατό αποτελούν πλάσματα που απολαμβάνουν ιδιαίτερου σεβασμού και υψηλών φροντίδων αποτελώντας μέρος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, όταν σε μία άλλη χώρα, στη σημερινή Ελλάδα, τελούν υπό πλήρη περιφρόνηση οι ίδιοι άνθρωποι-στελέχη και μέλη των ενόπλων μας "δυνάμεων" οι οποίοι στιγματίζονται από κυβερνητικά στελέχη ως μη ...παραγωγικοί! 


     Σοφή η επιλογή της εκτροφής και παρουσίας των αρπακτικών στη Στρατιωτική Ακαδημία του Μεξικό, αφού, η συνύπαρξη των Ευελπίδων με αυτά τα υπέροχα και απαιτητικά πλάσματα καθιστά τους, νεαρούς, μέλλοντες ηγήτορες πολύ πιο υπεύθυνους και πειθαρχημένους, αναπτύσσοντάς τους τη σχέση με τη φύση, κάτι που προϋποθέτει η υγιής άσκηση εξουσίας. 


          Στο Μεξικό, ο αξιωματικός θα πρέπει να είναι οξυγονωμένος από τη σχέση του με το αρπακτικό το οποίο θα πρέπει να πετά καθημερινώς στο ύπαιθρο, επιπλέον των καθηκόντων του ως μέλλοντος επιστήμονος και δεν είναι "αρκετός", ένας ένστολος προγάστωρ γραφειοκράτης όπως είναι, δυστυχώς, ο κανόνας στο "δικό μας" στρατό.


     Βεβαίως, στο Μεξικανικό Στρατό δε συντηρείται μόνον η Ιερακοθηρία αλλά και η Ιππασία ως βασικό μάθημα των μαθητών του "Heroico Colegio Militar".


     Στο Μεξικανικό Στρατό διατηρούνται ευάριθμες ίλες Ιππικού με υπέροχους Ίππους των οποίων η ευημερία εμπιστεύεται στους νεαρούς μαθητές, ώστε να συμπληρώνεται η φυσική τους Παιδεία, ως απαραίτητο υπόστρωμα υγιών, γενναίων και ηγετικών χαρακτήρων.


     Διότι, εν αντιθέσει με το μεμψίμοιρο και ηττοπαθή ελλαδικό στρατό ο οποίος από το  έχει καταργήσει την Ιππασία ως μάθημα της Σχολής Ευελπίδων κρίνοντας βλακωδώς ότι ...περιττεύει, οι Μεξικανοί γνωρίζουν πολύ καλά τη μεγάλη σημασία της Ιππασίας ως προς την διάπλαση ευγενών αποφασιστικών και ηγετικών χαρακτήρων, κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν πραγματικό στρατιωτικό ηγήτορα


     Το "Heroico Colegio Militar" ("Ηρωικό Στρατιωτικό Κολέγιο") και μόνον εκ της ονομασίας του αποδίδει τον χαρακτήρα των μαθητών του, εν αντιθέσει από το εσωστρεφές έως και ηττοπαθές όνομα της "Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων" της μετα-οθωμανικής Ελλάδος (;) η οποία θα έπρεπε να ονομασθεί, τουλάχιστον, "Σχολείο Γενναίων" απηχώντας τη πολεμική αρετή των Ελλήνων! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.