Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!


     Όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μεταφέρει έναν λαμπρό ιστορικό επιστήμονα που διαπρέπει στο Παρίσι μπορεί να μη μεταφέρει ...μόνον αυτό, αλλά ταυτοχρόνως, στο ίδιο πρόσωπο μπορεί να μεταφέρει και έναν εξίσου λαμπρό μέλλοντα Εφιπποτοξότη! Όσο κι αν η εικόνα ενός αφοσιωμένου επιστήμονος που περνά όλο το χρόνο στη Βιβλιοθήκη, τη καθηγητική του έδρα ή και στο γραφείο του δεν συνάδει με την εικόνα ενός ικανού Τοξότη και μάλιστα εφίππου, σήμερα, η παρουσία στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" του αγαπημένου μας Βασίλη έδειξε το ακριβώς αντίθετο... Μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο ο Βασίλης ζήτησε να έχει το εισαγωγικό του μάθημα στην Έφιππη Τοξοβολία, χωρίς ποτέ να έχει ιππεύσει ή να έχει κρατήσει στα χέρια του Τόξο! Το επιχειρήσαμε, ξεκινήσαμε με την εισαγωγή του στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και από τις πρώτες βολές του κατάφερε να τοξεύσει με όλα τα βέλη του στο στόχο και σε πολύ καλή "συγκέντρωση". 


     Παρά το ότι κρατούσε Τόξο για πρώτη φορά στη ζωή του δε χρειάστηκε να του γίνουν παρά ελάχιστες διορθώσεις και δεν παρατηρήσαμε να του διολισθαίνει το βέλος ούτε καν στη πρώτη του τόξευση. Και το σημαντικό, οι τοξεύσεις του ήσαν από τις ταχύτερες που έχουμε προσέξει ακόμη και σε έμπειρους παραδοσιακούς Τοξότες!


     Η συγκέντρωση των βελών του ήταν αυτή σε όλες τις ομάδες βελών από απόσταση επτά μέτρων.


     Η εισαγωγή του Βασίλη στη Παραδοσιακή Τοξοβολία διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και ευθύς αμέσως του δόθηκε εντολή να εφιππεύσει και να τοξεύσει σε στάση, χωρίς να παρεμβληθεί κανένα εισαγωγικό μάθημα στην Ιππασία, χωρίς καν να του εξηγηθεί το ο,τιδήποτε, χωρίς σέλλα και αναβολείς και με ανενστόμιστο Ίππο.


     Και πάλι εκπληκτική η επίδοση του Βασίλη με συγκεντρώσεις βελών ακόμη κακλύτερες από ό,τι πριν λίγο όταν τόξευε από το έδαφος! Η φωτογραφία μιλά από μόνη της!


     Ύστερα από όλα αυτά ο Βασίλης είχε χαλαρώσει τόσο πολύ που μάλλον έδειξε να θέλει το καφεδάκι του επί του ...Ίππου


     Ακολούθησε μία εκπαιδευτική "καντρίλια" με μία προχωρημένη Συνασκούμενη με αξιοπρεπέστατην εκτέλεση και μία καταληκτική τροχάδην ρυταγώγηση για να ακούσουμε τη δυσαρέσκεια του Βασίλη για το ότι μια τόσο ωραία εμπειρία γι αυτόν τελείωσε πολύ ...γρήγορα!


     Υπέροχες καθημερινές εμπειρίες στη Κοιλάδα και υπέροχα, διδακτικά συμπεράσματα για τον ανθρώπινο Πολιτισμό που επαληθεύει την πανάρχαια εγκαταβίωσή του στο dna όλων μας: Το "έχουμε", έστω κι αν δε το συνειδητοποιούμε! Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας κι όσο κι αν επικαλύπτεται από τη "σκόνη" μιας καθιστικής καθημερινότητος αποστειρωμένης στη ζωή του γραφείου, αρκεί μία "αληθινή" στιγμή κι ο αρχέγονος, φυσικός, Άνθρωπος ξαναζωντανεύει μέσα μας!


     Τον Βασίλη τον θαυμάσαμε ως ένα συμπατριώτη ο οποίος με λαμπρές επιστημονικές επιδόσεις κοσμεί τον Ελληνισμό στη πανεπιστημιακή κοινότητα της Γαλλικής πρωτεύουσας, με αγλαούς "τίτλους" ως Ιστορικού επιστήμονος αλλά και με μία πολύ σημαντική συγγραφή για έναν από τους πλέον φωτεινούς στοχαστές της σύγχρονης Ευρώπης.


     Σήμερα, τον Βασίλη τον θαυμάσαμε και ως ένα λαμπρό μέλλοντα Πολεμιστή Εφιπποτοξότη και, για μας, αυτός ο τίτλος είναι ανώτερος κάθε άλλου διότι, ο οξυγονωμένος νους είναι και ο καλύτερος σε κάθε περίπτωση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.