Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


     Μια ευγενής πρόσκληση σε μία σημαντική συνάντηση γερακάρηδων από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εκτός Αθηνών μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ενδιαφέροντες Συνέλληνες αφιερωμένους στην υψηλή τέχνη της Ιερακοθηρίας και να χαρούμε μαζύ τους τις πτήσεις των αρπακτικών τους οι οποίες, βεβαίως, δεν είχαν κανένα κυνηγετικό χαρακτήρα αφού, πλέον, τα πτηνά αυτά δεν έχουν ανάγκη να κυνηγήσουν εφ΄ όσον οι πτηναγωγοί τους τα ταίζουν πολύ μελετημένα οι ίδιοι.


     Σε ένα καταπληκτικό κτήμα μέσα το οποίο διέτρεχαν ελεύθερα διάφορα ζώα παρακολουθήσαμε τις "αγωνίες" αλλά και τις μελλοντικές σχεδιάσεις των συμπατριωτών μας γερακάρηδων, πάνω απ΄ όλα όμως το ευγενές πάθος τους για την ευημερία των αρπακτικών τους μέσα στο πλαίσιο της προστατευτικής νομιμότητος που τα περιβάλλει όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.


     Απερίγραπτη η αίσθηση να κινούνται γύρω σου ελεύθερα αυτά τα υπέροχα φτερωτά πλάσματα αλλά και η επαφή με την ψυχολογία των χειριστών τους οι οποίοι τα αντιμετωπίζουν ως πολύτιμες υπάρξεις με βαθειά γνώση και αφιέρωση σ΄ αυτά και στην ίδια τη φύση.


     Μέσα στο δρυμό που φιλοξένησε τη συνάντηση και τη συζήτησή μας, καταφέραμε για μερικές ώρες να "ρουφήξουμε" σα "σφουγγάρια" μια πανέμορφη  και πεντακάθαρη φύση, σπάνια για τα δεδομένα του αστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καταξοδεύεται η καθημερινότητά μας.


     Η προσέγγιση αυτών των φτερωτών, όχι μόνον παρέχει στον Άνθρωπο μια λυτρωτική διέξοδο ευεργετικού "χειρισμού" της ίδιας της φύσεως αλλά και τον γαληνεύει αφαιρώντας του κάθε ένταση όσην ώρα τριγυρίζει ανάμεσά τους ή και με αυτά στο χέρι του.


     Εντύπωση μας έκανε ο σεβασμός όλων των σημερινών γερακάρηδων όχι απλώς στην νομιμότητα της κατοχής και χειρισμού των αρπακτικών τους αλλά και ο σεβασμός τους στη περιβάλλουσα φύση καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο συγκεκριμένο κτήμα. 


     Προηγουμένως το πρωί της ίδιας μέρας, παρακολουθήσαμε την απελευθέρωση αρπακτικών τα οποία κατά περιόδους περισυλλέγει και περιθάλπει ο σύλλογος προστασίας και περιθάλψεως αγρίας ζωής "ΑΝΙΜΑ".


     Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της Ιερακοθηρίας, η υψηλή αισθητική αυτής της τέχνης, αλλά και η συνάφειά της με την Ιππική στην περίπτωση της Έφιππης Ιερακοθηρίας μας κάνει να επεξεργαζόμαστε εντατικά πολλές γόνιμες ιδέες που θα έκαναν τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ακόμη περισσότερο ευτυχείς...


     Ευγνώμονες προς αυτούς οι οποίοι σήμερα μας κάλεσαν και μας προσέφεραν υπέροχες στιγμές με αυτά τα εκπληκτικά φτερωτά πλάσματα, απλώς, υποσχόμεθα ότι κάπου οι "γόνιμες ιδέες" μας δρομολογούνται και για όλα τα Μέλη της Ομάδος μας, ώστε και αυτά να χαρούν ό,τι σήμερα χαρήκαμε και εμείς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.