Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΩΝΑΣΗ


     Με αφορμή το τραγικό ατύχημα της Αθηνάς Ωνάση που κόστισε τη ζωή σε έναν Ίππο και στην ίδια μία εμπειρία που σημαίνει ότι θα πρέπει αμέσως να διακόψει την Ιππασία δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι δυστυχώς, αυτά είναι τα συχνά αποτελέσματα του ΛΑΘΕΜΕΝΟΥ "ΔΡΟΜΟΥ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ, για Ιππείς οι οποίοι επιμένουν να αγνοούν τους απαράβατους κανόνες της ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ.


     Eάν ο Ιππέας δεν αποτελέσει κατά φυσικό τρόπο «μέρος» του ίδιου του Ίππου, κάτι που επιτυγχάνεται μ ό ν ο ν με την εφαρμογή των κανόνων της ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ, κανένα είδος Ιππικής δεν είναι ασφαλές και τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα όπως αυτό της Αθηνάς Ωνάση και των ομοίων που σημειώνονται, δυστυχώς, καθημερινώς στους Ομίλους «Δυτικής Ιππασίας»!


     Ειδικώς για την Αθηνά Ωνάση και τους πλείστους υπερπηδητές εμποδίων «Δυτικής Ιππασίας» οι οποίοι παρουσιάζουν εμφανή τα «σημάδια» του ΤΡΟΜΟΥ στο πρόσωπό τους κατά την ώρα της ιππεύσεώς τους, θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να διακόψουν την Ιππασία! Πρόκειται περί ΦΟΒΙΚΩΝ πλασμάτων απολύτως ακαταλλήλων για κάθε ιππική δραστηριότητα! Θα πρέπει να τους δοθεί να καταλάβουν ότι όπως όλες οι δραστηριότητες που είναι επιτρεπτές για την ψυχαγωγία ενός ατόμου είναι αυτές που του προσφέρουν κατ’ αρχήν χαρά, έτσι και η Ιππασία όταν σε κάποιον δε του προσφέρει, κατ΄ αρχήν, χαρά αλλά τρόμο, σε κάποια στιγμή θα τον οδηγήσει στο μοιραίο! Και, δυστυχώς, για εμπορικούς λόγους, οι Όμιλοι «Δυτικής Ιππασίας» αυτό δε το «καταλαβαίνουν» με αποτέλεσμα ο δείκτης ατυχημάτων τους να είναι πάντοτε υψηλός! Και αυτό δε το «κατάλαβε» και ο ελλειμματικός  Όμιλος (Δυτικής Ιππασίας) στην Ελλάδα, ο οποίος έχει την Αθηνά Ωνάση ως μέλος του!


     Ευτυχώς, μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» και ακολουθώντας αυστηρώς τους κανόνες της ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ διατηρούμε σταθερά ΜΗΔΕΝΙΚΟ τον δείκτη ατυχημάτων μας και υπενθυμίζουμε: Το ατύχημα δε προλαμβάνεται ούτε με το «καπελάκι», ούτε με τη σέλλα, ούτε με τη στομίδα, ούτε με τους πτερνιστήρες, ούτε με το μαστίγιο αλλά με την συστηματική ΕΞΑΣΚΗΣΗ ώστε ο Ιππέας να αποτελέσει «μέρος» του Ίππου του!


     Mε απέραντη θλίψη για τον θάνατο του Ίππου και οργή  για τους ασχέτους που ενέχονται σε αυτόν και σε πλείστους παρόμοιους στο χώρο της «Δυτικής» υπερπηδήσεως εμποδίων! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.