Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

AMAZONOΣ ΚΑΙ ...ΣΚΥΘΩΝ, ΓΩΝΙΑ!


     Φαίνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια η 6η Δεκεμβρίου δεν είναι μόνον η εορτή του Άη Νικόλα αλλά και μία εν δυνάμει υπόσχεση βαλπουργείας νύχτας την οποία τρέμουν οι ιθαγενείς τοκογλύφοι και εορτάζουν απαξάπαντα τα τοκοχρεωμένα θύματά τους. Έτσι, προς αποθάρρυνση των οργιαστικών παρεπομένων αυτής της πολύ ιδιαίτερης νύχτας, σήμερα το πρωί το μετεωρολογικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. συντάχθηκε πολύ ...αποθαρρυντικό για εξωτερικές ...βαλπούργειες "δραστηριότητες" επικαλούμενο αποκαρδιωτική κακοκαιρία με ...ερεβώδη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων μέχρι σημείου να μας κάνει να νομίσουμε ότι επίκειται -τουλάχιστον!- σεληνιακή καταστροφή του πλανήτη ή, έστω, ένα νέο ...Αγαδίρ! Οι τοκογλύφοι προσπάθησαν να κλείσουν ακόμη περισσότερο τα θύματά τους στα σπίτια τους (τέλος πάντων, στα παγκάκια των αλσυλίων λόγω πληθώρας τοκοχρεωμένων αστέγων...) και προ αυτού, οι διοικούντες την Ομάδα, σεβόμενοι τα Μέλη μας, ανακοινώσαμε την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα ομαδικής Προπονήσεως Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Έτσι, το ωραίο προπονητικό μας πρόγραμμα με τις ασκήσεις που μας υπέδειξαν οι μακρινοί Δάσκαλοί μας καθώς και τα "μέσα" τα οποία τόσο επιμελημένα προετοίμασε ο Αρχηγός μας, έδειχναν ότι θα περίμεναν μέχρι το επόμενο Σάββατο. Κι όμως...


     Νωρίς το πρωί, μετά από μία πολύωρη καταρρακτώδη βροχή, ένας πεντακάθαρος Ήλιος ανέτειλε και μία από τις ωραιότερες ημέρες του χρόνου άρχισε να χαράζει, παρά τη κασάνδρεια "αρά" του μετεωρολογικού δελτίου (απαγορεύσεως ...κυκλοφορίας) της Ε.Μ.Υ. και αυτής "στρατολογημένης" στη περιφρούρηση των ιθαγενών τοκογλύφων και των αβανταδόρων τους!


     Τα υπέροχα αλογάκια μας ανακλαδίστηκαν μετά τον χαλαρωτικό ύπνο τους στο πεντακάθαρο περιβάλλον του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ", χάρηκαν τη πρωϊνή ...λάσπη και κατευθύνθηκαν στη κουζίνα για μερικές γουλιές Luo Jie με ελάχιστη ...Demerara από την πάντα στοργική "μαμά" τους! 


     Όμως, παρά τις απατηλές "προγνώσεις" της Ε.Μ.Υ, Σάββατο χωρίς ...Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για πολλούς είναι αδιανόητο, με πρώτον απ΄ όλους τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο, ο οποίος κατέφθασε με το πρωϊνό του μήλο νομίζοντας ότι μπορεί να το φάει δίπλα στον Ποσειδώνα! Αμ δε! Ο Ποσειδώνας τον ανάγκασε να το φάει τρέχοντας γύρω-γύρω στο κτήμα, διότι όταν ο Ποσειδώνας διεκδικεί το μήλο του οποιουδήποτε όπως οι τοκογλύφοι το βιός του οποιουδήποτε... Αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξέρουν πως να κερδίζουν αυτό που τους ανήκει έστω και ...τρέχοντας!


     Αλλά, το εντέχνως παραπλανητικό "προγνωστικό" δελτίο της Ε.Μ.Υ. και την συνεπακόλουθη ακύρωση της Προπονήσεώς μας, σήμερα, αγνόησαν πολύ περισσότερα από τον Αρχηγό Μέλη τα οποία, σταδιακά, έφθαναν στον Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" μη μπορώντας να μείνουν σπίτι με τέτοια καλοκαιρία κι όλοι απορούσαν τι είχε πάθει η Ε.Μ.Υ. εκδίδοντας δελτίο παρόμοιας ...αστοχίας! Βεβαίως δεν αργήσαμε να καταλάβουμε τον ρόλο και της Ε.Μ.Υ..., να τη ...χαιρόμαστε! 


     Παρά πάσα, λοιπόν, ακύρωση, όσοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποφασίσαμε να αφιερώσουμε εθελοντική εργασία στη καθαριότητα και ευταξία του κτήματός μας χωρίς καμία προοπτική κοπιώδους προπονητικής δραστηριότητος. Έτσι, για να χαρούμε μια λιακάδα για την οποία μας είπαν ψέμματα ότι θα είναι ο ...κατακλυσμός του Νώε!


     Αμ έπος, αμ έργον και τα φτυάρια και τα καρότσια άρχισαν να βγάζουν "φωτιές" στα χέρια των Μελών της Ομάδος μας και πρώτα απ΄ όλα στα χέρια του Αρπάλυκου που πάντοτε δίνει το καλύτερο παράδειγμα εργατικότητος!


     Ο Αρχηγός μας "μοίρασε" τις εργασίες κι όλοι άρχισαν να βγάζουν ...νόρμες σταχανοβίτικες εργαζόμενοι σε διάφορες "επιστασίες" για το ομαδικό καλό!


     Εκτός από τα φτυάρια και τα καρότσια, βελόνες κλωστές και σακοράφες στα χέρια της Εριθέλγης έβγαλαν σπίθες προετοιμάζοντας μέσα εκπαιδεύσεως Ιππέων και Ίππων και η ημέρα για την οποία απεφασίσθη αποχή από κάθε προπονητική δραστηριότητα κυλούσε σε μία καλοκαιρινή "συχνότητα" ομαδικής ειρήνης ώσπου...το βαλπούργειον της ημέρας έκανε την εμφάνισή του και στη κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όταν...


     ...Όταν έγινε αντιληπτός ο Αρχηγός να μη μπορεί να αποβάλει την ...έξη της εφιπποτοξοτικής εξαρτήσεως και να στροβιλίζεται δαιμονισμένα εκτελώντας ένα αυτοσχέδιο αλλά λίαν εξεγερτικό ...παιγνίδι" με το Τόξο και τα βέλη του! Τι το ήθελε, μόνος εν μέσω μιας ντουζίνας γυναικών; Τι το ήθελε; έχοντας την ατυχία να είναι ο μόνος εκπρόσωπος του ισχυρού (...) φύλου εν μέσω Αμαζονοκρατίας, δεν άργησε να τεθεί υπό καταδίωξη με τις βάρβαρες Αμαζόνες να θέλουν την κεφαλή του επί πίνακι διότι (είπαν...) τις ξεγέλασε και ενώ τις έστρωσε σε δουλειές εκείνος προσπάθησε να προπονηθεί!


     Mετ'  ου πολύ, δύο από τις μαινόμενες Αμαζόνες τον είχαν στριμώξει επικίνδυνα και απειλούσαν να του κόψουν τη ...κοτσίδα με ένα ...φονικό ψαλλίδι!      Όμως ή είσαι Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ή δεν είσαι και ο Αρπάλυκος είναι επάξιος Αρχηγός της Ομάδος μας καταφέρνοντας να κάνει ζάφτι και τις άγριες Αμαζόνες όταν τον στριμώχνουν και το ψαλλίδι δεν άργησε να δείξει ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν είναι μόνον ικανοί στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά και σε παντοειδείς ..."ρίψεις" ό,τι προκύψει!


     Έχοντας επιβάλει την ...τάξη (όχι με ...τανκς, όπως το ίδιο βράδυ προσπάθησαν να την επιβάλουν οι ντόπιοι τοκογλύφοι) αλλά με την ευφυία ενός Εφιπποτοξότη, ο Αρπάλυκος υπεσχέθη στις Αμαζόνες του να προετοιμάσει τους Ίππους ώστε να ιππεύσουν κι αυτές μετά από λίγο, οπότε οι Αμαζόνες ηρέμησαν...


     Με την παρέμβαση του Αρπάλυκου, οι Ίπποι "ξεμούδιασαν" και πέρασαν την διαδικασία καταλληλότητος για έναρξη εργασίας ενώ οι Αμαζόνες περίμεναν την ώρα να ...καλπάσουν χωρίς, όμως , να υπολογίζουν ότι ο Αρπάλυκος όταν βλέπει Ίππο ή Τόξο δεν αφήνει ..."κουνούπι" να τα χαρεί αν ο ίδιος δε τα ..."ξεζουμίσει".


     Έτσι, υπό διάφορα προσχήματα και τρεναρίσματα ο Αρπάλυκος χοροπήδησε πάνω στα υπέροχα τετράποδά μας παίζοντας ώρα μαζύ τους ώσπου...


     ...Ώσπου οι Αμαζόνες αντεπετέθησαν και του πήραν τα "παιγνιδάκια" του, οπότε, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος υπεχώρησε ατάκτως προ της εξαγριωμένης γυναικοκρατίας της υπέροχης αυτής και πάρα πάσα "πονηρά πρόβλεψη" της Ε.Μ.Υ., ημέρας!


     Με τον Αρχηγό, πλέον, χεροπόδαρα δεμένο στην αποθήκη με το σανό, οι Αμαζόνες άρχισαν την επίσαξη των Ίππων έτοιμες για ...τρέλλες πάνω στις ...σέλλες!  


     Και να τις στους καταπράσινους ηλιόλουστους (παρά πάσα ...πεπονόφλουδα της Ε.Μ.Υ.) να ανταλλάσσουν σπαθισμούς με άγριες ιαχές και ...αιμοβόρα διάθεση! Κάποιοι γείτονες είπαν ότι έκαναν "prova generale" για τη βαλπούργεια νύχτα που θα ακολουθούσε αλλά οι ίδιες δήλωσαν ότι, θα έβγαιναν σε λίγο  απλώς μία βόλτα στα πέριξ... και, πράγματι...


     ...Οι Αμαζόνες της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε λίγο ξεχύθηκαν ανά τας ρύμας και τας αγυιάς, επί σφαλτοστρωμένων διαδρομών και εν μέσω θορυβωδών οχημάτων! 


     Οι καλπασμοί των Εφιπποτοξοτριών Αμαζόνων της Ομάδος μας επί ασφάλτινων διαδρομών έδωσαν και πάλι λαβή υποψιών στους καχύποπτους γείτονες ότι κάτι προετοίμαζαν για το βράδυ και ο ψιλικατζής της γειτονιάς, συνταξιούχος λιμενοφύλακας, διέδωσε ότι το ίδιο βράδυ τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα μιλούσαν για αφηνιασμένα αλόγατα στο τρίγωνο των αθηναϊκών "Βερμούδων" μεταξύ Σταδίου, Πατησίων και Ακαδημίας, όμως, ευτυχώς, οι φήμες του ευσεβούς θρησκευομένου λιμενοφύλακος απεδείχθησαν αβάσιμες!


     Με τον Αρχηγό της Ομάδος να σφαδάζει αλυσοδεμένος στην αποθήκη με το σανό, κάποια στιγμή η Εριθέλγη απεφάσισε να δώσει στο δεσμώτη μιαν ανάπαυλα ελευθερίας απαιτώντας να την προπονήσει, όπερ και ...εγένετο! 


     Ο Αρπάλυκος, πράγματι, έκανε τα πάντα ώστε η Εριθέλγη (όχι μόνον Μέλος της Ομάδος του, αλλά και του ...Οίκου του η δέσποινα ...) σε λίγη ώρα να καλπάζει και να τοξεύει εκτονώνουσα κάθε περαιτέρω διάθεση περιορισμού του Αρχηγού και ...καλού της!


     Μεγάθυμος κόρη η Αμαζόνα Εριθέλγη, στο τέλος, επέτρεψε στον Αρπάλυκο να εφιπποτοξεύσει κι αυτός έχοντας υπ΄ όψη της ότι στο σπίτι θα ήταν ενώπιος ενωπίω προ του Αρχηγού και κύρη της άνευ της συνδρομής των ομοβαρβάρων της του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ"! 


     Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα στην οδό (...που αλλού?,..) Αμαζόνος! Μια ημέρα η οποία, όπως απ΄ όλους τους παρόντες χαρακτηρίσθηκε "υπέροχη και πολύ ...καλοκαιρινή" παρά τις απατηλές "προβλέψεις" της υποχειριασμένης Ε.Μ.Υ. Και παίξαμε και εργασθήκαμε και προπονηθήκαμε και διασκεδάσαμε παρά την, ακούσια, ακύρωση της Προπονήσεώς κάτι που σημαίνει ότι η εργασία στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι κανόνας απαράβατος ακόμη και υπό τα τεχνάσματα της ...Ε.Μ.Υ.! Μόνη μας λύπη που λόγω της ανακοινώσεώς μας σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε για πρώτη φορά κοντά μας τον Αριστείδη, τον Μιλτιάδη και τον Ευθύβουλο που θα τους περιμένουμε, όμως, το επόμενο Σάββατο!  


     Εντάξει με την οδό "Αμαζόνος" αλλά που βρίσκονται οι ...Σκύθες; Αυτοί ήσαν το δικό μας παιγνιδάκι το ίδιο βράδυ που τους ανακαλέσαμε από την αθηναϊκή αρχαιότητα στο ρόλο του αθύρματος της βαναυσίας η οποία λέγεται "αστυνόμευση", απολαμβάνοντας σκηνές απείρου αστικού ...κάλλους "σ΄ αυτή τη πόλη που ζούμε όλοι"! Ε! Να μη παίξουμε κι εμείς οι ...μεγαλύτεροι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.