Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΠΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ, ΤΟΞΕΥΟΥΜΕ, ΣΠΑΘΙΖΟΥΜΕ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ...ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΣΕΜΕΝ! 


     Καλπαστικές έφοδοι με σπαθισμούς πάνω από φωτιές, έφιππη ...πλεκτική σεμέν (!), άντε και ..."ολίγη" Έφιππη Τοξοβολία, Παραδοσιακή Τοξοβολία, βόλτες σε χειμωνιάτικα λειβάδια και πολλά-πολλά άλλα, ήσαν όσα χαρήκαμε κι αυτό το Σάββατο στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" από ενωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Άνθρωποι, Ίπποι γάτες και σκύλοι, όλοι φίλοι στο μεγάλο ...πανηγύρι!


     Δεν είναι, δα και δύσκολο να ξαναγυρίσει κανείς στη παιδική ηλικία και να ξαναβιώσει, έστω και μεγαλύτερος, παλιές καλές αναμνήσεις γεμάτες ζωντάνια και υγεία, ειδικώς, μέσα σε ένα "μοντέρνο" κόσμο που παρακμάζει στην έσχατη σήψη και ανημπόρια του...


     Η Χαρά με τις μαθήτριές της "μονοπώλησαν" το κεντρικό Ιππευτήριο χαρίζοντάς μας όμορφες εικόνες ιππικής προόδου!


     Ο Αρχηγός μας σήμερα "προβάρισε" τον δερμάτινο θώρακα που ο ίδιος κατασκεύασε για να φορέσει στην επικείμενη εκστρατεία μας στη Κύπρο, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι του παρέχει άνεση κινήσεων και να τον να ...καθαρίζει τη ...κόπρο των Ίππων του Σταύλου μας, θυμίζοντάς μας σκηνή από τη ταινία του Mario Monicelli: "Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε" (1970).


     Ο χειροποίητος θώρακας του Αρπάλυκου απεδείχθη άνετος και οι τοξεύσεις του παρέμειναν εύστοχες μέχρι σκανδαλιστικού σημείου όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Οι μαθήτριες της Χαράς στη μεγάλη ευθεία, σήμερα, κυριάρχησαν με τις έφιππες καλπαστικές τοξεύσεις τους πάνω στα πανέμορφα τετράποδά μας.     Σταθερή η Μαρίλη, σωστή ...Σκύθισσα, όπως της έμεινε πλέον λόγω του επιβλητικού παρουσιαστικού της που μπερδεύει υπερατλαντικούς επισκέπτες του Ιστολογίου κάνοντάς τους να νομίζουν ότι αυτή η γνήσια Ελληνίδα έλκει τη καταγωγή από τη ...Σκυθία!


     Ανάλαφρη σαν τον άνεμο η Κατερίνα μας σάρωσε τους στόχους πάνω στο καθαρόαιμο τετράποδο "Γερμανό" της.


     Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, ο ...ιδρώτας που πότισε τη μεγάλη χωμάτινη καλπαστική ευθεία σήμερα ήταν αρκετός και τα μαθήματα και οι Προπονήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το απομεσήμερο όταν άρχισε η προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Ωστόσο μέχρι τότε έγιναν πολλά και διάφορα... και βεβαίως, πρωτοπόρος μας και η Άννα μας!


     Η Έφιππη Τοξοβολία είναι ο πυρήνας της Ομάδος μας και οι αρχάριοί μας εισάγονται σ'  αυτήν αμέσως, όπως το αγαπητό μας νέο Μέλος ο Θοδωρής που από το δεύτερο μάθημά του τόξευσε έφιππος με τη σιγουριά που δείχνει η φωτογραφία που ακολουθεί.     Βεβαίως, ο Θοδωρής (ο οποίος στη φωτογραφία του από το πρώτο του μάθημα, διέρχεται χαμηλό εμπόδιο,με κλειστά μάτια, με ελεύθερα τα χέρια και χωρίς σέλλα)  όπως κι όλοι οι νέοι μαθητές της Χαράς και της Σχολής μας, από το πρώτο κιόλας μάθημά τους αποκτούν αυτοπεποίθηση και καλό "κάθισμα" ώστε να μηδενίζεται ο κίνδυνος ατυχήματος και να εγγυάται η ασφαλής πρόοδος των μαθητών.


     Το ίδιο και με τη νέα μαθήτρια της Σχολής μας, τη Μαργαρίτα η οποία πέρασε βαλβίδες με κλειστά μάτια, με ελεύθερα χέρια και χωρίς σέλλα!


     Σε υπέροχη υπερπήδηση εμποδίου κατά τη συραγώγηση αρχαρίου και η Νεφέλη μας, έδειξε ένα υπόδειγμα καλού "καθίσματος" υπό τη διδασκαλία της Εκπαιδεύτριάς μας Χαράς.  


     Και το ίδιο η μικρή αλλά εξαιρετική αρχάρια Νεφέλη έδειξε και κατά τη Μένδεια ίππευση η οποία αποτελεί υποχρεωτικό κεφάλαιο βασικής διδασκαλίας.


     Ο Αρπάλυκος σήμερα διατύπωσε την απαίτηση στην Εριθέλγη να ...πλέξει έφιππη ένα σεμενάκι και η Εριθέλγη υπάκουσε στην εντολή του Αρχηγού της Ομάδος! Έτσι, μιας και η πειθαρχία στις εντολές του Αρχηγού είναι απαράβατη στην Ομάδα μας, η Εριθέλγη βρέθηκε πάνω στη ράχη του Ίππου της να ...πλέκει με τα βελονάκια της ενώ το τετράποδο εκτελούσε τους βηματισμούς του. 


     Δε ξέρουμε τι θα το κάνει το σεμενάκι ο Αρπάλυκος αλλά η Εριθέλγη ακούγονταν σε όλο το μάθημά της να μονολογεί δυνατά: " Δύο τρύπες και πέρασμα της κλωστής στην επόμενη τρύπα, μία στροφή της κλωστής και στην επόμενη τρύπα ..." κλπ κλπ. Φημολογείται ότι οι φαλοκρατικές αντιλήψεις του Αρχηγού μας θα καθιερώσουν οικοκυρικά μαθήματα για τις θήλεις της Ομάδος αλλά δε περιμέναμε τα μαθήματα αυτά να γίνονται ...εφίππως! Όμως, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όλα είναι ...πιθανά!


     Παρά το ειρηνικό και οικοκυρικό ...σεμενάκι η Εριθέλγη κλήθηκε να επιδείξει και τις ικανότητές της στη πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας όπου και διέπρεψε, αποδεικνύοντας ότι "η καλή νοικοκυρά δεν είναι δούλα αλλά ΚΥΡΑ και ...ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ" εξίσου.


     Το σημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε και εξωτερικές περιιπεύσεις για λόγους χαλαρώσεως, κάτι που γίνεται συχνά στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και αυτό αποτελεί ακόμη ένα βασικό μάθημα για όλους.     Πάντως, σήμερα ίσως ο δερμάτινος θώρακας έκανε τον Αρχηγό μας πολύ ...πολεμοχαρή μέχρι σημείου να νομίζει ότι του Άη Γιαννιού είναι κάθε μέρα!


     Και όπως είναι μεταδοτικός σε όλους, ο Αρπάλυκος έκανε και τον Ποσειδώνα να πιστέψει ότι σήμερα είναι του Άη Γιαννιού και να καλπάζει πάνω από φωτιές με τον Αρχηγό μας να φαντασιώνεται ότι αποκεφαλίζει εχθρούς σε κάποια στέπα της μακρινής Ασίας.


     Ευτυχώς κάποτε ήρθε η ώρα της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και της εβδομαδιαίας ομαδικής Προπονήσεώς μας και τα ...σεμενάκια, μαζύ με τις σπάθες, μαζεύτηκαν στην άκρη για να παραμείνουν τα Τόξα και τα βέλη να συνεχίσουν το σημερινό μας πρόγραμμα.


     Και πάλι από τις πρώτες προθερμαντικές τοξεύσεις η Ομάδα έδειξε ότι, πια, έχει περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο τοξευτικών απαιτήσεων.


     Και σήμερα έγιναν ασκήσεις με τα μάτια κλειστά για τη διέγερση του ενστίκτου και τα αποτελέσματα ήσαν ιδιαιτέρως ευχάριστα.


     Στις μεγάλες αποστάσεις η "Πούτα" δεινοπάθησε από την ευστοχία των Συνασκουμένων.


     Πολλές και διάφορες ασκήσεις μέχρι τη δύση του Ηλίου κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των Συνασκουμένων με τη πρόοδο εμφανή σε όλους από άσκηση σε άσκηση.


     Μία πολύ ωραία πρωτοβουλία είχε ο Αντιπρόεδρος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Ακάδημος να καταδείξει σε όλους την "εικόνα" που αντικρύζει ένας Αρχηγός Βολής ώστε όλοι σιγά-σιγά να αναλάβουν και αυτό τον ρόλο.


     Επιστρέφοντας μετά το πέρας του υπέροχου ημερησίου προπονητικού μας προγράμματος από τη Γραμμή Βολής, έτοιμοι προς αναχώρηση κι ενώ εμείς αντέχαμε για πολύ ...ακόμη, είδαμε έκπληκτοι ότι η μία από τις γατούλες του Σταύλου μας είχε αποκαμωθεί πάνω στα πράγματά μας μην αντέχοντας άλλο! Μπορεί οι γάτες να είναι ...εφτάψυχες αλλά οι Άνθρωποι γινόμαστε σίγουρα λεοντόκαρδοι μετά από μία προπονητική ημερίδα στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.