Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟΧΟΥ

     Είναι γνωστό το πόσο απασχολεί έναν Τοξότη και, πολύ περισσότερο μια Ομάδα Τοξοβολίας, ο στόχος ο οποίος είναι ένα από τα πλέον ακριβά αναλώσιμα.


     Προς αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους προβλήματος, επιλέξαμε προς δοκιμή ένα κομμάτι linoleum βαρέος βιομηχανικού δαπέδου το οποίο, στο εμπόριο, κυκλοφορεί σε διαστάσεις 0.50 Χ 0.50 μ και μέγιστου πάχους 3 εκτμ, με ενισχυτικά επάρματα.


     Η δοκιμή έγινε υπό ημερήσιες συνθήκες cavok, σε απόσταση 15 μ, με Τόξο "KASSAI" Falcon II 35# και 5 παραδοσιακά βέλη μπαμπού κορεατικής κατασκευής με φυσικό πτέρωμα και με αιχμές οξείες (4) και αμβλεία (1).

     Για λόγους στοχαστικής συγκεντρώσεως ο στόχος υποπολλαπλασιάσθηκε.


     Σε ό,τι αφορά στις οξείες αιχμές ο στόχος τις υπεδέχθη ομαλώς, επιτρέποντας βαθειά εισχώρηση. Αντιθέτως, την αμβλεία αιχμή την απέρριψε με ισχυρή εκτίναξη, μη επιτρέποντάς της ούτε καν την ελάχιστη εισχώρηση! 


     Η αφαίρεση των βελών από τον στόχο ήταν εύκολη με απαραίτητη, όμως, χρήση και των δύο χειρών. Ουδεμία εμφανής φθορά του στόχου απέμεινε στα σημεία προσκρούσεως μετά την εισχώρηση των βελών, ούτε, γενικώς, ο στόχος ενεφάνισε την οιανδήποτε φθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.