Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
…και όχι μόνον…
18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014



     Κάθε φορά που προσπαθούμε να "αποτυπώσουμε" τη σύναψη μιας Προπονήσεώς μας, κυρίως, για την ενημέρωση των Μελών μας που δεν κατάφεραν να είναι παρόντα νοιώθουμε ότι πάντοτε μια νέα θετική εξέλιξη ανοίγεται μπροστά μας!


     Αυτή τη φορά η "εικόνα" του χώρου σταθμεύσεως των οχημάτων των Μελών μας άλλαξε! Με τα Ι.Χ. ...εκτοπισμένα στον εξωτερικό αγροτικό δρόμο, στον κυρίως χώρο σταθμεύσεως ο πλεονασμός των δικύκλων σηματοδοτεί το νεαρό της ηλικίας των πλείστων, πλέον, των Μελών μας!  Ακόμη μία ένδειξη σφρίγους μιας Ομάδος Συνασκουμένων σε διαρκή πρόοδο!


     Πολλοί οι παρόντες και κάποιοι από αυτούς μόλις ...αφιππεύσαντες (και, μάλιστα, επαξίως κάθιδροι ...μετά πολλών επαίνων!) και η απαρέγκλιτη προθέρμανση "εντάσσει" στο προπονητικό επακολούθημα με τον υγιέστερο τρόπο.


     Μια Ομάδα σε πλήρη αρμονία και ...σιωπή, με δεδομένη την αυτοσυγκέντρωση των Μελών της δεν μπορεί να καταλήξει στο αποτέλεσμα των εισαγωγικών τοξεύσεων που φαίνεται στη θριαμβευτική εικόνα που ακολουθεί.


     Κατόπιν αυτού, οι Ενωμοτίες Αρχαρίων και Προχωρημένων διαχωρίζονται και κάθε μία μεταβαίνει στη δική της Γραμμή Βολής.  Από τα μακρά βεληνεκή ξεκινά η Ενωμοτία Προχωρημένων και με δικό της πρόγραμμα ασκήσεων.


     Τα μπαλλόνια που περίσσεψαν από τη διοργάνωση της προηγούμενης Κυριακής δεν ήταν δυνατόν να ...πεταχθούν και η εκπαιδευτική φαντασία του Γεωργίου δεν άργησε να βρει την καλύτερη αξιοποίησή τους σε τι άλλο, παρά ως στόχους! 


     Τα μπαλλόνια υπέστησαν τη ... μοίρα τους από τα βέλη της Ενωμοτίας των Προχωρημένων μέχρι σημείου τέτοιου ενθουσιασμού ώστε οι δύο Αμαζόνες μας  χαρούμενες να ποζάρουν μπροστά στα τρόπαιά τους επιβεβαιώνοντας ότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ισχύει το "Ουκ ένι άρσεν και θήλυ" και ότι ΟΛΟΙ είναι ισάξιοι στον Ίππο και στο Τόξο!


     Και, βεβαίως, τι άλλο θα μπορούσε να αναμένει κανείς όταν όλοι έχουμε κάνει τρόπο ζωής την Έφιππη Τοξοβολία και κάποιοι από εμάς ζουν με το Τόξο ακόμη και στις πιο προσωπικές χαλαρωτικές τους στιγμές...


     Στο κυρίως πρόγραμμά τους, οι Προχωρημένοι μας, έδειξαν άριστη αυτοσυγκέντρωση και συντονισμό, κυρίως, άριστη ψυχική ευεξία!


     Τα βεληνεκή μπορεί να ήσαν μεγάλα, αλλά η απόσταση, διόλου, δεν κατάφερε να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις.


     Έτσι η πούτα έγινε και αυτή τη φορά "κόσκινο" υπό την αρχηγία Βολής του Γεωργίου και με τον αρπάλυκο να επιβλέπει από απόσταση τα δρώμενα...


     Όμως και η Ενωμοτία των Αρχαρίων δεν υστέρησε καθόλου σε αυτοσυγκέντρωση, κέφι και άριστες τοξεύσεις !


     Είναι γεγονός ότι ο τρόπος συνασκήσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", κάτι που δεν αποτελεί δικό μας επίτευγμα αλλά αφιλοκερδή προσφορά ψυχής των Δασκάλων μας, ωθεί όλους τους Συνασκουμένους σε μία κοινή και αναπόδραστη τροχιά προόδου!


     Και η ποικιλία των ασκήσεων οι οποίες δεν είναι απλώς στατικές αλλά καλύπτουν όλο το φάσμα της τελειώσεως του Τοξότη, αποτελούν εγγύηση ωφέλιμης επενδύσεως του χρόνου συνασκήσεως όλων των Μελών της Ομάδος μας.

\

     Σε αυτή τη Προπόνηση είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε ακόμη τρία νεαρά Μέλη με την εισαγωγή των οποίων στη Παραδοσιακή Τοξοβολία ασχολήθηκε ο Αρχηγός της Ομάδος μας.


     Η "μύηση" των τριών νέων Μελών μας ήταν σύντομη και, βεβαίως, τόσο αποτελεσματική ώστε και οι τρεις τόξευσαν με άνεση υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βεστφαλού μας "Riverdance".


    Στη καλπαστική ευθεία της Έφιππης Τοξοβολίας η νέα Εφιπποτοξότρια που διαπιστεύθηκε πριν μία, μόλις, εβδομάδα, προχώρησε στη τεχνική της καλπάζοντας και τοξεύοντας.


     Βεβαίως, ιππεύοντας και δεύτερο Ίππο, η ίδια ασκήθηκε και στην Υπερπήδηση επί φυσικού πεδίου, με το ίδιο εξαιρετικό στυλ της.


     Αλλά και η δεύτερη μαθήτρια της Χαράς μας, την ίδια μέρα, έκανε κι εκείνη το μάθημά της ασκούμενη σε υπερβάσεις επί φυσικού εδάφους με Μένδειο κάθισμα!


     Εκείνος που πραγματικά μας ξάφνιασε ήταν ο Απόστολος ο οποίος, επίσης, ίππευσε δύο διαφορετικούς Ίππους και, μόλις στο δεύτερο μάθημά του έφθασε σχεδόν στο επίπεδο του καλπασμού! Άριστος Τοξότης και δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε ,επίσης, άριστο Εφιπποτοξότη!


     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όχι μόνον αυτό το Σάββατο αλλά καθημερινώς η εργασία είναι ασταμάτητη!


     Ασταμάτητη, όμως, δεν είναι μόνον η  εργασία στη Κοιλάδα μας αλλά και στο δεύτερο εκπαιδευτικό Ιππευτήριο της Ομάδος μας όπου εκπαιδεύει αποκλειστικά ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος.


     Τα μαθήματα αυτού του Σαββάτου ήσαν εξωτερικές περιϊππεύσεις με την Εριθέλγη τη Βαρβάρα και το Σπύρο. σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς με εδάφη πολλών μορφών και δυσκολιών, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μαθαίνουν να ιππεύουν με ασφάλεια και άνεση νοιώθοντας τη ράχη του Ίππου τους κάτι καλύτερο από την αναπαυτική πολυθρόνα του δωματίου τους...


     Η Βαρβάρα σε άνοδο ανωμάλου πετρώδους εδάφους με άνεση ...θεατή σε θεωρείο θεάτρου!


     Και ο Σπύρος μας υπό την επίβλεψη του Αρπάλυκου εκπαιδεύεται σε εφιππευτικές εφάλσεις επί φυσικού εδάφους ξέροντας ότι αν δε τα ...καταφέρει οι πέτρες στο έδαφος θα τον υποδεχθούν με την "ευγένεια" ...σιαγόνων καρχαρία!


     Αυτά τα ιδιαίτερα μαθήματα ακολουθεί ο Αρπάλυκος για να αναδείξει πραγματικούς έφιππους πολεμιστές  και τα καταφέρνει! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", άλλωστε, υπηρετούν μία πολεμική τέχνη και το κάνουν σωστά, προς τούτο άλλωστε και η σιγουριά να ιππεύουμε χωρίς σέλλα. χωρίς στομίδα, χωρίς προστατευτικά, με γνώση κι επίγνωση που εγγυώνται την πλέον αποτελεσματική ασφάλεια, κάτι που επαληθεύεται με τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων καθ'  όλα τα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της Ομάδος μας.


     Πίσω στη Κοιλάδα, ο μικρός Ιάσων θα παίζει με τους Ίππους αμέριμνος...


     Ιάσων και Ίπποι θα απολαμβάνουν τη κοινή παρέα όσο οι μεγαλύτεροι θα απολαμβάνουμε τη κοινή συνάσκηση...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.