Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

MUSEUM ALTES ZEUGHAUS
 
  
     Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» βασίζουμε την Εκπαίδευσή μας, όχι επάνω σε κατά φαντασία σενάρια, αλλά επάνω σε ακριβή ιστορικά δεδομένα των αντικειμένων που μας αφορούν. Έτσι, μέσα στο πλαίσιο αυτό, επισκεπτόμεθα συχνά διακεκριμένα Μουσεία και Βιβλιοθήκες ώστε να αντλήσουμε στοιχεία σχετικά με τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες και την Έφιππη Τοξοβολία που αποτελούν τον πυρήνα του ενδιαφέροντός μας. Μία πολύ καρποφόρος εμπειρία προέκυψε και από την επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο «Museum altes Ζeughaus»  του Ελβετικού καντονίου Solothurn με μακραίωνα παράδοση στη κατασκευή όπλων.
 
     Στο Μουσείο αυτό με τις εξαιρετικές όσο και ανεξάντλητες μόνιμες συλλογές του, μελετήσαμε επισταμένως τα όπλα του Ιππηλασίου τα οποία κατακλύζουν, κυριολεκτικώς τις αίθουσές του και ο ευγενέστατος Ελβετός φύλακας μας επέτρεψε να κρατήσουμε φωτογραφικές «σημειώσεις», παρά την (τότε) σχετική απαγόρευση, μάλιστα, ανάβοντας και πρόσθετους προβολείς για να μας διευκολύνει μιας και όλο το Μουσείο διατηρείται επιμελώς υποφωτισμένο.
 
 
     Τα συμπεράσματά μας από την εν λόγω επίσκεψη υπήρξαν πολλά και σημαντικά ώστε να συγκροτήσουμε τις βασικές ασκήσεις Ιππηλασίου του εκπαιδευτικού μας Προγράμματος ώστε να μπορούμε να μιλούμε για απόλυτην ιστορικήν ακρίβεια!
 
 
     Οφείλουμε χάριτες στο «Museum altes Ζeughaus»  και στο Προσωπικό του, ευχόμενοι ανάλογα ιδρύματα με τέτοια και τόση πληρότητα εκθεμάτων κάποτε να αποκτήσει και η Χώρα μας!
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.