Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ...ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ!
 
 
 
      H "ετικέτα" καλής κοινωνικής συμπεριφοράς υπήρξε ο "ακρογωνιαίος λίθος" της καθημερινότητός μας επί πολλά-πολλά χρόνια μέχρι που η απαξία (λαμογιά) έγινε ο "μοντερνιστικός" κανόνας του σύγχρονου, αβίωτου, "βίου"! Κάποτε, τα παιδιά μάθαιναν από τους Γονείς τους και κατόπιν από τους Δασκάλους τους πως να είναι ευπρεπή κι ευγενικά ώστε να διατηρείται ένα υψηλό επίπεδο κοινωνικής συμβιώσεως χωρίς οι συμπεριφορές του ενός να ενοχλεί τον άλλο και οι προς τούτο κανόνες ήσαν συγκεκριμένοι και επιμελώς διδασκόμενοι. Δυστυχώς, η μοντέρνα άναρχη προσέγγιση του βίου θεώρησε όλους τους κανόνες κοινωνικής ευπρεπείας ως ...αχρήστους με συνέπεια το κοινωνικό κατάντημα το οποίο σήμερα όλοι "βιώνουμε"!
 
 
 
     Προσφάτως, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, φρόντισε να εμπλουτίσει την Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας με ένα ιδιαίτερο εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς το οποίο προορίζονταν προς χρήση των Ευελπίδων και των Υπαξιωματικών του Στρατού μας (1912). Στο εγχειρίδιο αυτό παρατηρούμε πολλά κεφάλαια σημαντικά για την εξομάλυνση της καθημερινής συμπεριφοράς των Ανδρών του Ελληνικού Στρατού της εποχής εκείνης και αναλογιζόμαστε πόσα ωραία "πράγματα" χάθηκαν στο διάβα μιας απεγνωσμένης υπερ-απλουστεύσεως της ζωής που κατέληξε στη κοινωνική "κόλαση" των ημερών που ζούμε. Από το εγχειρίδιο το οποίο ο Αρπάλυκος προσέθεσε στη Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας, ενδεικτικώς αναδημοσιεύουμε τις σελίδες περί του προσήκοντος χαιρετισμού, ώστε να ξαναχαρούμε μιαν εποχή όπου οι κάτοικοι αυτής της Χώρας, τουλάχιστον, ήξεραν να ...χαιρετούν!





     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" στις "ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ" (εδάφιο 3) διατηρεί το πνεύμα των παραπάνω σελίδων, δίνοντας συγκεκριμένες "κατευθύνσεις" στα Μέλη μας ώστε να τηρούν με ευλάβεια τους κανόνες χαιρετισμού οι οποίοι αρμόζουν σε πολιτισμένους Ανθρώπους! Και, είμαστε υπερήφανοι διότι στο επίκεντρο μιας παρακμιακής εποχής κατά το οποίο οι άλλοι "δεν ξέρουν ούτε να ...χαιρετήσουν", οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διατηρούμε ανέπαφο το αξιακό πλαίσιο ενός ακμάζοντος ευγενούς βίου!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.