Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΣΠΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟ ...ΡΟΔΙ!
 
 
      Mία αξιολογική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας είχε η Ομάδα μας αυτό το σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας ειδικής εκπαιδευτικής ημερίδος που θα προσφερθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" για την βελτίωση των τοξευτικών ικανοτήτων τους. Το περιεχόμενο αυτής της ημερίδος καταρτίζεται ειδικώς για τους μαθητές μας από τον Ασιάτη υπεύθυνο της Εκπαιδεύσεώς μας και για την ημερίδα θα αναρτηθεί ειδική ειδοποίηση.
 
 
     Αυτή η τακτική εβδομαδιαία Προπόνησή μας ξεκίνησε με την ενημέρωση των παρισταμένων για την ανάδειξη της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας "W.H.A.F." και με την επεξήγηση της ειδικής σημασίας και του περιεχομένου της συγκεκριμένης Προπονήσεως. 
 
 
     Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος επεξήγησε μια λεπτομέρεια της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην οποία, εμείς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δίνουμε ιδιαίτερη σημασία: τη σωστή περιτύλιξη του στομίου της υφασμάτινης θήκης του Τόξου μας! Μια λεπτομέρεια τόσο βασική, όπως και κάθε λεπτομέρεια της τοξευτικής μας ιεροτελεστίας! Στην Ομάδα μας δε θα κουραστούμε ποτέ να εφαρμόζουμε τα πρέποντα με κάθε λεπτομέρεια, όπως αρμόζει στη σοβαρότητα της Ιππικής και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, όπως αρμόζει στην υψηλή πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας.
 
 
     Η γραμμή βολής υπήρξε υποδειγματική στην αυτοσυγκέντρωση, στο συντονισμό, την ακρίβεια και την ταχύτητα εκτελέσεως του συγκεκριμένου προπονητικού προγράμματος το οποίο ήταν από τα πιο δύσκολα των αμέτρητων εμπειριών τακτικών Προπονήσεων της Ομάδος μας! Πολλοί οι συμμετέχοντες, επιλεγμένη απουσία αρχηγού βολής, εξατομικευμένες οι τοξεύσεις (!) πλην των τριών εισαγωγικών πρώτων, ευρεία γκάμα ηλικιών και σωματοτύπων, μεταβαλλόμενες αποστάσεις στόχου, όλα ιδιαίτερα! και όμως, η Ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί άψογα υπό κάθε συνθήκη!
 
 
    Όλοι οι συμμετασχόντες επέδειξαν μια κορυφαία συνασκητική συνειδητότητα αλλά προσέξαμε ιδιαιτέρως τον μικρούλη Οδυσσέα: το παιδάκι αυτό επιβεβαίωσε την πάγια θέση μας ότι η Τοξοβολία είναι βαθιά "θρονιασμένη" στο ανθρώπινο DNA μέσα στους αιώνες της επιβιώσεως του Ανθρώπου κάτω από τις τρομαριακές, αντίξοες, συνθήκες μέσα από τις οποίες πέρασε δια πυρός και ...πάγου! Ο Οδυσσέας μας το ξαναθύμισε με τον πιο παραστατικό τρόπο...
 
 
     Πίσω στο Ιππευτήριο, οι μαθητές της Χαράς διαπρέπουν! Η Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και τα αλογάκια μας έχουν τον τρόπο να αναδεικνύουν σταθερά Εφιπποτοξότες, όπως τη δεκάχρονη Μύρινα η οποία, πλέον, έμαθε έφιππη να ...πετάει χαμηλά, πάνω από τα εμπόδια!
 
 
     Ακόμη μία αρχάρια μαθήτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κράτησε Τόξο έφιππη κι ετόξευσε, μια μοναδική εμπειρία στη ζωή κάθε Ανθρώπου! 
 
 
     Την πρώτη της υπερπήδηση επεχείρησε με την άνεση και την επιτυχία που φαίνεται στην εικόνα ακόμη μία αρχάρια μαθήτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" χάρη στη διδασκαλία της Χαράς! Υποδειγματικές εικόνες από την καθημερινότητα του Ιππευτηρίου μας που είναι γεμάτο με μαθήματα κι εμπειρίες ,,,χαράς κι όχι μόνον με πεζό το αρχικό...!
 

 
     Οι περισσότεροι θα σπάσουν το ρόδι σε λίγες ημέρες με την αλλαγή του χρόνου! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" το ...σπάμε κάθε ημέρα, ευδαίμονες όντες από την καθημερινή δραστηριότητα της Ομάδος μας! Γι αυτό, φροντίζουν κάποιοι αγαθοί από την εκείθεν του Ειρηνικού ακτή...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.