Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ
&
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


     Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν θα παρέλειπε, όπως και δεν παραλείπει ποτέ το καθιερωμένο προσκύνημα στην περίοπτη "γωνιά" των κειμηλίων του Στρατηγού Γεωργίου Α. Κουρούκλη ο οποίος υπήρξε ο, μετά τον Πατέρα, "Πατήρ" του (ως θείος του) και μέγας δάσκαλος Πολεμικής Αρετής!



     Πάνω σ΄αυτή την προθήκη με την στολή και τα παράσημα του Στρατηγού Γεωργίου Α. Κουρούκλη, "ακουμπά" το Έπος των Οχυρών του 1940 και η ηρωϊκή πάλη των ανίκητων Ελλήνων Αμυντόρων του την οποία ανεγνώρισε και αυτός ο Γερμανός Καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ σε επίσημο λόγο του εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου! Διότι, ο Στρατηγός Γεώργιος Α. Κουρούκλης ως Διοικητής της Δ' Μοίρας Πυροβολικού ήταν εκείνος ο οποίος, μαχόμενος κατά των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνον επολέμησε μέχρι τελευταίας σφαίρας αλλά μετά την εξάντληση των πυρομαχικών της Μοίρας του διέταξε τους Στρατιώτες του να τον ακολουθήσουν σε συντεταγμένη έφοδο κατά των Γερμανών με ...εφ'  όπλου λόγχη, καταφέρνοντας να τους απωθήσει!!


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κρατά ως Ευαγγέλιο ζωής το "ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ Δ' ΜΟΙΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ" το οποίο ο αείμνηστος Ήρως των Οχυρών και θείος του, του αφιέρωσε! Μέσα από τις κιτρινισμένες σελίδες του καθημερινώς διδάσκεται την Ανδρεία ως ελάχιστο καθήκον βίου και τον Πατριωτισμό ως ελάχιστη εισφορά προς τη Γη των Πατέρων μας. Και τα διδάγματα αυτού του πολυσέλιδου τόμου προσπαθεί να τα κάνει καθημερινή πράξη και παράδειγμα μιμήσεως των επερχομένων! Και αυτό το Ευαγγέλιο Ανδρείας είναι και το ουσιαστικό "εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως" της Ομάδος μας στην πρωταρχική επανεύρεση της Πολεμικής Αρετής μας : στις σελίδες του μαθαίνουμε ότι ούτε οι αριθμοί, ούτε τα μέσα, ούτε πολύ περισσότερο τα χρήματα κάνουν τον Άνθρωπο να νικά, όσο οι Αξίες που φέρει και το Ήθος που τον διέπει!  


     Σε αυτό το "Πολεμικό Ημερολόγιο" περιέχονται τα τεκμήρια του ηρωϊσμού του Στρατηγού Γεωργίου Α. Κουρούκλη, τεκμήρια προερχόμενα όχι μόνον από τους στρατιωτικούς προϊσταμένους του, αλλά και από τους ιδίους τους στρατιωτικούς αντιπάλους του τους οποίους ο γενναίος Έλλην πολέμησε ακόμη και όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά του! Ο εκ των αντιπάλων του, γενναίος Στρατηγός των Ναζιστικών στρατευμάτων Schneider αποτεινόμενος προς τον Έλληνα Στρατηγό του είπε: "Γνωρίζομεν ότι τα βλήματα πίπτουν επί του εδάφους, τα ιδικά σας όμως έπεσαν όλα επί των κεφαλών μας. Σας εθαυμάσαμεν, ενομίσαμεν ότι επρόκειτο περί Αγγλικής Ταξιαρχίας Πυροβολικού. Είσθε περισσότερον άξιοι, διότι επολεμήσατε με το υλικόν αυτό και αντιπαρετάχθητε προς τον ισχυρότερον Στρατόν του Κόσμου!" ["Περιληπτική Ιστορία των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά", έκδ. Γ' Σώματος Στρατού, Οκτώβριος 1953].


     Και αυτός ο Ήρως Αξιωματικός δεν ήταν κανένας υπερηκοντούτης με τη ζωή "πίσω" του, κανένας απόμαχος βίου, αλλά ένα παιδί με όλη την ζωή μπροστά του όπως την έχουν τα σημερινά παχύσαρκα "πελατάκια" των καφετεριών και του clubbing! Ένα παιδί ήταν όταν κατά την διάρκεια του ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ (διότι ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ήσαν...!) είδε μπροστά του το πτώμα του αδελφού του Δημητρίου Α. Κουρούκλη  γ δ α ρ μ έ ν ο  από τους δολοφόνους του κομμουνιστές μόνο και μόνο επειδή ο δολοφονημένος υπηρετούσε ως έφεδρος αξιωματικός στον Εθνικό Στρατό! Και ο Στρατηγός Γεώργιος Α. Κουρούκλης δεν εζήτησε την άδεια κανενός αλλά, θεοδικών, πήρε το νόμο στα χέρια του και εξετέλεσε σε επαρχιακή φυλακή όλους τους συμμορίτες κρατουμένους εγκληματίες. Η πράξη του θεωρήθηκε από τις εξωνημένες θεραπαινίδες του, τότε, πολιτικαντισμού, ως "non politically correct" με αποτέλεσμα την καθαίρεσή του! Ευτυχώς, μετ΄ ου πολύ ο γενναίος Στρατηγός Γεώργιος Α. Κουρούκλης απεκατεστάθη και επανήλθε εις τον αγαπημένον του Ελληνικό Στρατό!


     Οι απίστευτες ηρωϊκές πράξεις του επί του πεδίου της μάχης κατά την διάρκεια της εισόδου των Ναζιστικών Στρατευμάτων ανάγκασαν τους στρατιωτικούς προϊσταμένους του να συντάξουν διθυραμβικές "διαδοχικές σημειώσεις" με την συνεπαγόμενη απονομή των υψηλοτέρων παρασήμων επ΄ ανδραγαθία. Το στήθος του εκόσμησαν διακρίσεις εντυπωσιακές και κατά το ύψος και κατά την συχνότητα. Παράσημα με βαρύτητα Πολέμου  και όχι "τσιγκάκια της δημοκρατίας" από αυτά τα οποία σήμερα κρεμάνε στα σακάκια τους οι απόλεμοι ένστολοι δημοσιοϋπαλληλίσκοι οι οποίοι τα προμηθεύονται από το Κ.Ψ.Μ. των ξέφραγων οίκων ενοχής που αυτάρεσκα τις αποκαλούν "Στρατιωτικές Μονάδες" ! Παράσημα τα οποία πιστοποιούν τον Ήρωα Πολέμου και όχι τον εξωνημένο ειρήνης! 


     Kαι όμως, ο Στρατηγός Γεώργιος Α. Κουρούκλης, ουδέποτε εδήλωσε "αντιφασίστας" εν αντιθέσει με τους απόλεμους συμμάχους και συνεργάτες των Ναζί οι οποίοι αφού μοιράστηκαν μαζύ τους τις κατακτήσεις τους, μετά ταύτα, έσπευσαν (και σπεύδουν!) να δηλώσουν "αντιφασίστες" και "δημοκράτες"! Ο γενναίος Στρατηγός δεν έπαυε να δηλώνει τον θαυμασμό του για το πολεμικό ήθος του Γερμανικού Στρατού και να τιμά τον αντίπαλο με τον οποίο διεσταύρωσε ξιφολόγχες επί πεδίου μάχης. Για τον Στρατηγό Γεώργιο Α. Κουρούκλη η έμπρακτη προάσπιση της Πατρίδος υπερεκάλυψε κάθε βερμπαλιστικό ψιμύθιο που είναι αναγκαίο στους απόλεμους και στους κ(Υ)νοβουλευτίζοντες προδότες! Οι πραγματικοί 'Ελληνες δεν μπορεί να είναι ούτε να δηλώνουν "αντιφασίστες" ή "δημοκράτες" διότι θεωρούν αυτονόητο ότι ο Ελληνισμός είναι ο πληρέστερος αυτοπροσδιορισμός!


     Δυστυχώς, κατά τα λοιπά, με οργή διεπιστώσαμε ότι η "Διοίκηση" (;) και οι αμέτρητοι "επώνυμοι" λουφάζοντες ("υπηρετούντες") στο σημερινό Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, επιφυλάσσουν σ' αυτή την Στρατιωτική Μονάδα (...) την εσχάτη ταπείνωση, μετατρέποντες ως και την είσοδό της σε ...χωματερή κεκοσμημένη με ξέχειλους καλάθους απορριμμάτων! 


     Η εσχάτη περιφρόνηση προς την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων από εκείνους που ορίζονται να την φυλάττουν υποκλινόμενοι σε ανάξιους Καρόλους Πουστρούλιες και ποταπούς διαχειριστές Σαμαροβενιζέλους! Και ως να μην έφτανε αυτό, στην προέκταση της οπτικής γραμμής του εκτιθέμενου αεροσκάφους "F5", τα ...μπάζα (ανήκοντα στο παρακείμενο Βυζαντινό Μουσείο, πλην όμως προσβάλλοντα τον αύλειο εκθεσιακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου) εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τον ατυχή επισκέπτη του πολύπαθου αυτού Μουσείου.


     Και δε θα κάνουμε λόγο για τις ...βλακείες που εμφανίζονται, κατά κανόνα, στις επεξηγηματικές πινακίδες των εκθεμάτων! Τι στο διάολο κάνει όλη μέρα αυτό το ένστολο ανθρωπομάνι που περιέρχεται το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών παριστάνοντας τους "υπηρετούντες"; Τι σκατά κάνουν όλη μέρα και δεν υποχρεώνονται, τουλάχιστον, να αποκαταστήσουν τις απερίγραπτες ηλιθιότητες τις οποίες υποχρεώνεται να υποστεί ο ατυχής επισκέπτης αυτού του Μουσείου που προσέρχεται για να ενημερωθεί; Αλλά, είναι πασίγνωστο ότι οι περισσότεροι υπηρετούντες σ΄αυτό το Μουσείο, αντί να είναι Αρχαιολόγοι, Συντηρητές, Ιστορικοί Τέχνης, Μουσειολόγοι, είναι απλώς γιοί επωνύμων λαμογιών οι οποίοι προκαλούν σκάνδαλα όπως εκείνο με την γνωστή παλλακίδα η οποία βεβήλωσε την ιερότητα αυτού του Μουσείου!    


     Τέλος, η ίδια η πινακίδα υποδοχής των επισκεπτών στις προσόψεις του Πολεμικού Μουσείου μαρτυρά το ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟ ολοκλήρου του, σημερινού, δημοσιοϋπαλληλίζοντος ενστόλου δυναμικού της χώρας! ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ, όπως ολόκληρη η μεταπολιτευτική δημοκρατία, "βγάζει μάτι" πλην των ματιών των θεόστραβων ..."αρμοδίων" που φαίνεται ότι ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ δεν την "προσέχουν"! Ο νους τους "αλλού", στα μερισματάκια, στα επιδοματάκια, στα ευρουδάκια, σε ό,τι κάνει ευτελή τον βίο και κάνει τις Αξίες να παραμερίζουν! Αυτοί είναι οι ανάξιοι "απόγονοι" του Στρατηγού Γεωργίου Α. Κουρούκλη ο οποίος αναμετρήθηκε στήθος με στήθος και πυροβόλο με ...ξιφολόγχη με τον αντίπαλο για να απολαύσει της εκτιμήσεως όχι μόνον του εχθρού αλλά και της Ιστορίας!  Αλήθεια, τι είδους "Διοικητές", "Στρατηγοί" κλπ παρήλασαν από το ατυχές αυτό καθίδρυμα χωρίς να προσέξουν την ΚΥΡΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ; Στερούνται τόσον Ελληνικής Παιδείας ώστε να μη γνωρίζουν πώς γράφεται η λέξη "λειτουργία"; Που είναι ο αείμνηστος Στρατηγός Οδυσσεύς Αγγελής ο οποίος διόρθωνε μέχρι κεραίας, ο ίδιος, με πράσινη μελάνη, ορθογραφικώς και συντακτικώς όλα τα διερχόμενα έγγραφα τιμώντας την Ελληνική γλώσσα με την υψηλότατη στρατιωτική, επιστημονική και εγκύκλια μόρφωσή του; Τόσο, πια, ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΗ η σημερινή "Διοίκηση" (;) του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών; Toιούτοι οι εκλεκτοί του συστήματος Καρόλου Πουστρούλια και "politically correct";... OYΣΤ ΑΛΗΤΕΣ!  


      Οι ημέρες (και οι νύκτες)  είναι οριακές! Η εξέγερση βεβαία! Τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής εξεγείρονται κι αυτά, ακόμη και μέσα στις προθήκες των Μουσείων, προκειμένου να στείλουν στη κρεμάλα τους Καρόλους Πουστρούλιες και τις ανθελληνικές φιλιππινέζες τους!


ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.