Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ "ΚΑΣΣΑΙ"...


     Πάντα, το Σχολείο Αρχηγών στη Κοιλάδα  "ΚΑΣΣΑΙ" ξεκινούσε με μία μεγάλη εξωτερική ρυταγώγηση αρκετών χιλιομέτρων σε φυσικό έδαφος!



     Σήμερα, το μάθημά μας ξεκίνησε με την ίδια εξωτερική ρυταγώγηση σε φυσικό έδαφος όπου οι μαθητές μας βρέθηκαν να βαδίζουν και να τροχάζουν πλάι στους Ίππους τους νοιώθοντας τους βηματισμούς τους και κυρίως τη ψυχολογία της κινήσεώς τους μέσα στη φύση.



     Κάποιος μπορεί να νομίσει ότι ρυταγωγώντας έναν Ίππο σε φυσικό έδαφος και, μάλιστα, μία ημέρα με πολύ έντονο άνεμο όπως η σημερινή, είναι κάτι απλό! Όμως, το να παραμείνεις πλάι στον Ίππο σου (ή, μάλλον, εκείνος πλάι σου...) όταν ο άνεμος σφυρίζει, διάφορα αντικείμενα και κλαριά δέντρων κινούνται και συ με το αγαπημένο τετράποδο ισορροπείς επάνω σε πέτρες και θάμνους, σίγουρα προϋποθέτει ικανότητα. Και αυτή την ικανότητα αναπτύσσουν και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" όπως ακριβώς και οι μαθητές της Κοιλάδος "ΚΑΣΣΑΙ".


     Η εξωτερική μας διαδρομή με διαφορετικές διαβαθμίσεις δυσκολίας κρατά το ενδιαφέρον μας μέχρι την επιστροφή μας στον Όμιλο.


     Ανωφέρειες, κατωφέρειες, διέλευση από εκτάσεις με πελώρια αιχμηρά  αγκάθια, ένα ...ευλογημένο, ορεινό, πετρώδες έδαφος, ό,τι καλύτερο για τη σκληραγώγησή μας ρυταγωγώντας αυτό που θεωρούμε πάντοτε ως κάτι πιο ...πολύτιμο από εμάς. Και μετά το τρεχαλητό στο βουνό ρυταγωγώντας, πίσω στο Ιππευτήριο για μαθήματα όπου χαρήκαμε την ιππική πρόοδο των Συνασκουμένων μας και τον Fabrice (δεύτερο, μόλις, μάθημα μαζύ μας...) να διέρχεται βαλβίδες και μισό "χ" ...ούτω πως :




Aυτά τα ...ολίγα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.