Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ: ΚΙΝΑ!


     41C σήμερα στο Ιππευτήριο και η Ομάδα μας ...πολεμάει! Ακόμη δεν προλάβαμε να χαρούμε το θρίαμβο της Αποστολής μας στο Πρωτάθλημα Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Κωνσταντινουπόλεως μεταξύ εννέα Χωρών, από το οποίο γύρισε με δύο μετάλλια κι ένα κύπελλο και προετοιμαζόμαστε να στείλουμε νέα Αποστολή στη κεντρική ...Κίνα, για ένα μεγάλο Ασιατικό πρωτάθλημα!


     Ακόμη δε προλάβαμε να χαρούμε τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" με τις βυζαντινές στολές τους και τα Τόξα τους μέσα στο γραφείο του Δημάρχου της Βασιλεύουσας και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς να μετάσχουμε σε ένα από τα πλέον "δυνατά" πρωταθλήματα στη Κίνα όπου προσκαλούμεθα, απευθείας και χωρίς διαμεσολαβήσεις αθλίων Ομοσπονδιών και "παραγόντων", να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα  για άλλη μια φορά και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε με το καλύτερο τρόπο όπως πάντα!


     Με δικές μας και μόνον δυνάμεις, χωρίς καμία χορηγία από κανέναν κρατικό (τρισάθλιο) ή ιδιωτικό φορέα, μεταφέρουμε την Ελληνική Σημαία εμπνέοντας το σεβασμό σε όσους την αντικρύζουν και το μόνο που μας ικανοποιεί είναι αυτό το γαλανόλευκο Σύμβολο να κυματίζει όπου τοξεύουμε κι όπου καλπάζουμε!


     Παραμένουμε αμύντορες του Ελληνικού Πολιτισμού σε μέρες έσχατης παρακμής κι αυτό μας κάνει ακόμη πιο πεισματάρηδες! Θα διαπρέψουμε και στη Κίνα! Ωστόσο...


     Ο δεκαπεντάχρονος, πια, Γιώργος μας στη τελευταία Προπόνηση της Κυριακής, κατάφερε να τρέξει απόσταση 50 μέτρων και να ανακαλύψει 4 κρυμμένους (μέσα σε θάμνους) στόχους τοξεύοντάς τους επιτυχώς σε χρόνο ...17'':24 !! Έτσι, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τους Γονείς του να μας τον εμπιστευθούν στην Αποστολή μας προς την Κίνα κι εκείνοι μας έκαναν την Τιμή! Στις δικές μας Αποστολές δε ταξιδεύουν για να καλοπεράσουν οι ίδιοι και οι ίδιοι γεροντοπαράγοντες με τα γυναικόπαιδά τους δημοσία δαπάνη, αλλά ολοένα και νέα παιδιά ώστε να επιδείξουν την στάθμη της εκπαιδεύσεως και των ικανοτήτων τους και να προσλάβουν ευρύτερες μαχητικές εμπειρίες!


     Αυτός ο ταλαντούχος δεκαπεντάχρονος σήμερα μας έδειξε και πόσο άριστος εκπαιδευτής Ιππασίας μπορεί σύντομα να γίνει, βοηθώντας ένα νέο Μέλος μας, τον Fabrice στο εισαγωγικό μάθημα Γυμνιππευτικής αρχαρίου! Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η έμφαση του έργου της Ομάδος μας δεν είναι στις εμφανίσεις της αλλά στα "μετόπισθεν" όπου οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εκπαιδεύονται καθημερινώς στη Πολεμική Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας. Έτσι, σήμερα ο νεαρός Γιώργος μας εκπαίδευσε τον μεγαλύτερό του Fabrice ο οποίος ξεκίνησε την Έφιππη Τοξοβολία μαζύ μας!


     Με αψεγάδιαστη προσοχή, ο Γιώργος χειρίστηκε τον συραγωγέα και τον δείκτη, ώστε να διατηρεί εν ομαλή κινήσει τον Ίππο πάνω στον οποίο ο νεαρός (επίσης) Γάλλος εκτέλεσε όλες τις προβλεπόμενες προκαταρκτικές ασκήσεις!


     Και στο τέλος αυτού του καταπληκτικού μαθήματος από τον Γεώργιο, ο Fabrice ήταν στο καλύτερο, δυνατόν, "κάθισμα" αλλά και στη καλύτερη "ψυχολογία" Ιππέως! Και, όπως πάντοτε, το μάθημα τελείωσε στον Σταύλο με τον Γιώργο να μαθαίνει τον Fabrice την περιποίηση του Ίππου κάτι που ποτέ δεν παραλείπουμε διδάσκοντας τον αρχάριο αλλά και τους προχωρημένους!


     Ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ!" στον δεκαπεντάχρονο Γεώργιο που βοήθησε σήμερα τον Fabrice να αγαπήσει την Ιππασία, αλλά και στον Fabrice για την επιτυχή αντππόκρισή του σε ό,τι του ζητήθηκε! Μόνον έτσι θα ταξιδεύουμε παντού κερδίζοντας τον σεβασμό των ...πάντων, όπως και σήμερα! Η δουλειά των "μετόπισθεν" θα αναδεικνύει την ποιότητα του εμφανιζόμενου έργου μας!


     Κι ενώ τα γατάκια του Σταύλου μας αναζητούσαν λίγη δροσιά στις φρεσκοποτισμένες γλάστρες, στον στίβο συνέχιζαμε τα μαθήματα της ημέρας με θερμοκρασία 41C χωρίς να δείχνουν ενόχληση ούτε οι Ίπποι, ούτε οι εκπαιδευόμενοι, ούτε, ασφαλώς, ο Εκπαιδευτής.


     Όπως είναι γνωστό ο Πολεμιστής δεν κουράζεται, δε ζεσταίνεται, δε κρυώνει, δε πεινάει, δεν απογοητεύεται, δεν βαριέται, αλλά ΠΟΛΕΜΑΕΙ! Κι αυτό κάνουμε! ΠΟΛΕΜΑΜΕ ακόμη και με 41C!


     Εν τω μεταξύ, το δώρο που απέστειλαν οι διοργανωτές των Αγώνων Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Κωνσταντινουπόλεως στον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", μία χρυσοκέντητη Οθωμανική φαρέτρα με ένα συμβολικό βέλος, βρήκε τη θέση του κοντά στους Οθωμανικούς, Κινεζικούς και Μογγολικούς δακτυλίους Τοξοβολίας της μουσειακής συλλογής της Ομάδος μας! Μαζύ με τις φωτογραφίες των δύο διακριθέντων μας Εφιπποτοξοτών και των υπολοίπων πέντε αξίων Μελών της Αποστολής μας, θα θυμίζουν την άριστη εμφάνισή μας στη Βασιλεύουσα τούτο τον Ιούνιο!

     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.