Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ,
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!


     Ντυμένοι με βυζαντινές πανοπλίες και οπλισμένοι με τα παραδοσιακά Τόξα μας, επτά "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιστρέφουμε στη Βασιλεύουσα όπου θα αναστήσουμε τους αμύντορες των τειχών, Βυζαντινούς Τοξότες!


     Προσκεκλημένοι των Τούρκων διοργανωτών της Παγκόσμιας Συναντήσεως Παραδοσιακής Τοξοβολίας η οποία θα γίνει από 9-10 Ιουνίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα ξαναβρεθούμε στη Πύλη του Ρωμανού όπου έπεσε ηρωϊκά ένας από τους υπερασπιστές της, πρόγονος του ιδρυτού της Ομάδος μας.


      Ήδη, οι ευγενέστατοι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν την Ελληνική Σημαία και τo παρακάτω φιλοφρονέστατο καλοσώρισμα:



"Yunanistandan okçu kardeşlerimiz de bizlerle beraber olacaklar hem de Bizans kostümleri içersinde. Dostluğumuzu vemisafirperverliğimizi ve gönüllerimizi fethetmek için geliyorlar. Kalimera Yunanistan. hoşgeldiniz"




     Οι επτά "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Κωνσταντινούπολη είναι οι : Σπυρίδων Μπάκας (Αρχηγός Αποστολής), Iωάννης Κατής, Γεώργιος Κάτσος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Ιωάννης Τσιλίκης, Σπυρίδων Νικόλης και Κωνσταντίνος Πέππας.




     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ευχαριστεί θερμά τον διακεκριμένο ιστορικό ανακατασκευαστή βυζαντινών πανοπλιών κ. Δημήτριο Κατσίκη ο οποίος θα χορηγήσει ευγενώς τους θώρακες (κατασκευής του)  των εμφανίσεων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Το σημαντικό έργο αυτού του συγχρόνου ανακατασκευαστού παρουσιάζεται στον ιστότοπο : "HELLENIC ARMORS". Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και στον στρατιωτικό ερευνητή και Συγγραφέα κ. Στέφανο Σκαρμίντζο  για την  επιμέλεια των αμφιέσεων των επτά "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Μέλος μας Steven Campbell ο οποίος προσέφερε ευγενώς από την προσωπική του "φαρέτρα" όλα τα αναγκαία εφεδρικά βέλη της Αποστολής μας αποδεικνύοντας για ία ακόμη φορά ότι το ομαδικό Πνεύμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί πλέον την κινητήρια δύναμη της Ομάδος μας σε καιρούς άκρατου ατομισμού και ιδιοτελείας.


     Δημήτριε, Στέφανε και Steven, σας είμαστε ευγνώμονες όχι μόνον για την υλική προσφορά σας αλλά κυρίως για την εφαρμογή των ηθικών Κανόνων της Ομάδος μας, όπου η φιλαλληλία και η ευγένεια Ψυχής θεωρούνται κορυφαία στοιχεία Αγωγής των Ελλήνων!

_____________________________


ΥΓ 2/6/2012 : Aπό τον κ. Δαμιανό Δουράκη δεχθήκαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση το παρακάτω μήνυμα που δείχνει τους δεσμούς πολλών σημερινών Ελλήνων με εκείνο το τραγικό παρελθόν και τους ηρωϊκούς Πρωταγωνιστές του : 

"Συγχαρητήρια λεβέντες ...στη πύλη της Συληβρίας έπεσε και ο πρόγονός μου Αξιωματούχος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Γουδέλης , την οποία κρατούσε  με ευθύνη του  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.