Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


     Ένας πόλεμος κερδίζεται από έναν πολεμιστή ο οποίος είναι συντονισμένος με τον εαυτό του και με τους συμπολεμιστές του! Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μέσα σε μία χαοτική και ασυντόνιστη κοινωνία που προορίζεται να εξαφανισθεί, ως πολεμική Ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να συνεχίσουμε να υπάρχουμε αλλά και να νικήσουμε! Γι αυτό, από την πρώτη στιγμή της εκπαιδεύσεώς μας, μαθαίνουμε να συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με την Ομάδα παράγοντας ένα ευσταθές, ισορροπημένο έργο, αντάξιο όσων θέλουν να επιβιώσουν μιας λαίλαπας η οποία είναι ορατή στον "ορίζοντα" όσο τίποτε άλλο!


     Οι μαθητές της Σχολής Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" διδάσκονται να λειτουργούν μέσα σε ένα κοινό, ομαδικό, πλαίσιο! Η Ιππική Τέχνη, ως πολυτέχνη και πολυεπιστήμη, απαιτεί έναν άριστα συντονισμένο Νου να δίνει σωστές εντολές στην χειριστική "περιφέρεια" του πολεμιστή και να συντονίζει τον ίδιο, άριστα, με τους συμπαρατασσομένους του. Σε εμάς, ο Εφιπποτοξότης με τον Ίππο του θα πρέπει να καταλήγει σε νικηφόρο αποτέλεσμα είτε αν λειτουργεί μόνος είτε μέσα στην Ομάδα.


     Δεν έχει καμιά σημασία αν ο Πόλεμος διεξάγεται μεταξύ ανομοίων πολεμιστών, με διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές δυνατότητες! Μόνη σημασία στον Πόλεμο έχει η Νίκη! Και για τη Νίκη, κάθε παράταξη αντιμαχομένων έχει πρώτιστο χρέος συντονισμού! Και με αυτό το σκεπτικό διαρθρώνεται η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" διότι, εμάς, δεν μας ενδιαφέρει απλώς να επιβιώσουμε αλλά να νικήσουμε! 


     Έτσι, από τα πρώτα μαθήματα Ιππασίας οι μαθητές μας μαθαίνουν να συντονίζονται με τον εαυτό τους, με τον Ίππο τους και με τους άλλους συνιππεύοντες και τους Ίππους τους. Θα ασκηθούν να συντονίζουν τις κινήσεις τους, εν σχηματισμώ, είτε σε βάδην, είτε σε τροχασμό, είτε σε καλπασμό, είτε σε διέλευση βαλβίδων, είτε σε υπερπήδηση εμπιοδίων, είτε σε Έφιπππη Τοξοβολία πάντοτε σαν να ήταν "ένας"!


     Και δεν έχει καμιά σημασία στη Σχολή μας, το φύλο, η ηλικία, ο Ίππος... Όλοι, στη γραμμή βολής θα πρέπει να είμαστε συντονισμένοι μεταξύ μας και ως ένας πολεμιστής να συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις καθημερινές αντιξοότητες του βίου, όπως έχουν διαμορφωθεί από την ανθρώπινη κοντόθωρη βλακεία! 


     Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" που παραμένουμε συντονισμένοι με τους εαυτούς μας και το περιβάλλον, ο Ήλιος δεν δύει ποτέ, τέτοιες, μάλιστα, ημέρες που ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε και την θερινή ...Ισημερία!



     ΥΓ: Το ασκησιολόγιο της Σχολής Ιππασίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" περιλαμβάνει ασκήσεις Φυσικής Ιππικής αλλά και ασκήσεις ανεγνωρισμένων Ιππικών Ακαδημιών που, από αιώνες τώρα, εξελίσσουν τους Ιππείς τους με ασφάλεια και προδιαγεγραμμένη πρόοδο. Εν προκειμένω, οι συντονιστικές ασκήσεις του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, προέρχονται από εκείνο της "ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ" κι εφαρμόζονται με την ίδια τεχνική, αρχίζοντας με έδραση σε συραγώγηση, ίππευση άνευ ιπποσαγής και εκτέλεση ασκήσεων διευθυντικής ακριβείας άνευ αναβολέων εν σχηματισμώ. Και όπως έχουμε αποδείξει, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν είμεθα απλώς εφάμιλλοι των ξένων, αλλά και σε πολλά σημεία κατά πολύ ανώτεροί τους! Και τούτο χωρίς περαιτέρω συγκρίσεις με το άθλιο επίπεδο Ιππικής στη σημερινή Ελλάδα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.