Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΩΝ (ΑΝ-)ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

     Από φίλη και γνωστή αγωνιζόμενη της Ιππασίας λάβαμε την ακόλουθη επιστολή την οποία δημοσιεύουμε και στην οποία απαντούμε, λόγω του ευρυτέρου ενδιαφέροντος του περιεχομένου της:

"Aριστοτέλη δε θα μπορούσα να κρύψω την έκπληξή μου για τη συστηματική δουλειά που κάνεις στην ιππασία και στους μαθητές σου. Με  έχεις βάλει σε πειρασμό όχι μόνο να μπαίνω και να σε διαβάζω καθημερινά αλλά και να ψάχνω τις φάτσες των μαθητών σου στις ωραίες σας φωτογραφίες μη μπορώντας να πιστέψω ότι είστε τόσοι πολλοί και κάνετε όλα αυτά. Έχω όμως μια ένσταση και θα ήθελα να σου τη πω. Νομίζω ότι με τον ενθουσιασμό σου μπορεί να σπρώξεις νέους ιππείς σε επικίνδυνες επιλογές όπως στη περιφρόνηση του βασικού μέτρου προστασίας που είναι το καπέλο των τριών σημείων και του πλαισίου ασφάλειας που διαμορφώνει η ΕΟΙ ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι να προστατεύονται από δοκιμασμένους κανόνες. Πρόσεξε αυτά τα δύο σημεία για να μπορείς να θεωρείς ότι αυτό που κάνεις είναι τέλειο γιατί διαφορετικά χωρίς να το θέλεις  μπορεί να κάνεις μεγάλο κακό και να έχεις τύψεις ότι κάποιον έβλαψες. Στα γράφω με εκτίμηση για τη δουλειά σου και πάντα φίλοι."




     Αγαπητή, καλή μου Φίλη,

     Σε ευχαριστώ για τις σημαντικές παρατηρήσεις σου τις οποίες έχω πάντα κατά νου διότι, πράγματι, στην Ιππασία (στην Ιππική, γενικότερα...) η ευθύνη μας έναντι "τρίτων" (Ίππων και Ιππέων) είναι τεράστια...




     1. "ΚΑΠΕΛΛΟ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ" :

     Στον χώρο της "δυτικής Ιππασίας" γίνεται μεγάλος λόγος για την πανάκεια ασφαλείας που παρέχει αυτό το "μοδέρνο εφεύρημα" με αποτέλεσμα να έχει παραμερισθεί επικίνδυνα η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ στην όλη ιππική εκπαίδευση η οποία αποτελεί τον πυρήνα ενεργητικής ασφαλείας του Ιππέως! Ο πάντα αφύσικος δυτικός "Ιππέας" ο οποίος, ξεκινώντας συχνά την σχέση του με τον Ίππο από τον καναπέ του, χωρίς σωμασκητική ανάπτυξη και σε μεγάλη ηλικία, πασχίζει από τη μία στιγμή στην άλλη να εξελιχθεί σε "πρωταθλητή" για ίδιους λόγους. Σε αυτή του την προσπάθεια νοιώθει να καταδιώκεται από τις φοβίες του, τη μέτρια φυσική κατάστασή του και τον χρόνο και προσπαθεί να κατακτήσει την κορυφή παρακάμπτοντας βασικές εκπαιδευτικές παραμέτρους όπως η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ η οποία, σε καμία σημερινή δυτική Σχολή Ιππασίας δεν διδάσκεται, αφού οι πάντες επαναπαύθηκαν στο "καπέλλο τριών σημείων" με το οποίο αντικατέστησαν αυτή την ζωτική εκπαίδευση για λόγους φόβου , αγυμνασίας και βιασύνης. Ας μη ξεχνάμε ότι σε όλες τις μεγάλες Στρατιωτικές Ακαδημίες εδιδάσκετο η, εν κινήσει, εγκατάλειψη του Ίππου (απλή η διδασκαλία, αλλά, βλέπεις, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και "τρώει" ...ιδρώτα και χρόνο..) και  όταν ο Εκπαιδευτής διέτασσε "Πέσε!" οι Ιππείς εγκατέλειπαν τους Ίππους τους και στους τρεις βηματισμούς! Δυστυχώς, σήμερα, στις δυτικές φοβικές κοινωνίες των οποίων τα μέλη προσεγγίζουν τον Ίππο όχι με σχέση αγάπης αλλά ως εξορκισμό των μύχιων φόβων τους, μία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ θεωρείται αδιανόητη λόγω του προδιαγραφόμενου "ρίσκου" (για Ιππείς καναπεδοτραφείς) και του χρόνου που απαιτεί.



Σε ό,τι αφορά στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ είναι σαφής η αποτελεσματική απλότητά της : κρατάμε σταθερά τις ηνίες μέχρι την προσγείωσή μας στο έδαφος και τις απελευθερώνουμε αμέσως μόλις αισθανθούμε ότι ακουμπήσαμε γη! Αν δεν διαθέτουμε ηνίες, αρκεί να κρατούμε μία τούφα χαίτης πριν "αποκολληθούμε" . Έτσι, θα προσγειωθούμε τόσο ανώδυνα, όσο σταθερά κρατούμε ηνίες ή χαίτη πριν εκτιναχθούμε! Απλά ...γεωμετρικά "μαθηματικά" και τίποτε το σπουδαίο  αν διαθέτουμε σχετική φυσική κατάσταση και λίγο χρόνο εξασκήσεως χωρίς φοβικές υστερίες. Αν όχι, καλός και ο καναπές!  Οι ιππικοί Λαοί, πέφτουν από ...βρέφη και η συνεχής ιππική εξάσκησή τους είναι η καλύτερη "Σχολή" η οποία τους εκπαιδεύει και να πέφτουν ανώδυνα, κυρίως δε, να μη δαιμονοποιούν την πτώση, όπως συνηθίζει ο "δυτικός Ιππέας" ο οποίος, από την πρώτη επαφή του με τον Ίππο ρωτά με μάτι γουρλωμένο "Kαι αν πέσω;" για να του απαντήσω "Έπεσες!". Και εγώ έχω πέσει ακριβώς είκοσι (μέχρι στιγμής...) φορές και χαίρομαι να πέφτω για να ξαναϊππεύω καλύτερα! Αυτό, όμως, που επικρατεί στη "δυτική Ιππασία", να αντικαθιστούμε την ουσία της ενεργητικής ασφαλείας μας (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ) με ένα παθητικό "καπέλλο τριών σημείων"  το οποίο μπορεί και να κοστίσει ακόμη και μία θραύση άτλαντος (κανείς δε σκέφτηκε τη μοχλική δράση του μικρού γείσου του σε μία πτώση με πρόσκρουσή του επάνω σε δοκό εμποδίου...) είναι επιεικώς η επιλογή του κινδύνου έναντι της ασκήσεως στην αποφυγή του!



Η βλακώδης βρεταννική "σχεδίαση" αυτού του "καπέλλου τριών σημείων" υποδηλώνει, όχι τόσο την πρόθεση του σχεδιαστού του για την προστασία του Ιππέως, όσο την δημιουργία "style"! Και "style" προσπαθεί να διαμορφώσει με τις κακαίσθητες και επικίνδυνες εμμονές της κι αυτή η ίδια η F.E.I. η οποία, στο αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, δεν επιβάλλει "καπέλλο τριών σημείων" αλλά χάρτινο ημίψηλο πίλο!! Τι θα μπορούσαν να απαντήσουν αυτοί οι υψηλοί γραφειοκράτες, έχουν κάνει κάποια "συμφωνία" με τους Ίππους τους ότι δεν θα δυστροπήσουν και δε θα ρίξουν τον αναβάτη τους κατά την Ιππική Δεξιοτεχνία ενώ τους ...επιτρέπεται να το κάνουν μόνον κατά τα άλλα αγωνίσματα; "Style" και λοιπόν και μάλιστα κακόγουστο, "british"!   Eν κατακλείδι,  αν το "βρεταννικό καζανάκι" δεν διέθετε γείσο (επικίνδυνο παραφερνάλιο χωρίς καμία σημασία ασφαλείας και πρακτικότητος) θα συζητούσαμε διαφορετικά  περί αυτού. Με την εμμονή, όμως, στο επικίνδυνο γείσο (ειδικώς για τους εμποδιστές!) τοποθετούμαι αρνητικά. Επίσης, μία άλλη παράμετρος ασφαλούς χρήσεως ή μη του "καπέλλου τριών σημείων" αποτελεί η συνδυαστική χρήση αναβολέων (βλ. πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο Βόλο). Όσοι (κακώς) παραλείπουν την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ και (κάκιστα) ιππεύουν δέσμιοι της χρήσεως αναβολέων υποχρεωτικώς θα πρέπει να φέρουν "καπέλλο τριών σημείων"!


Όσοι, όμως και την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΤΩΣΕΩΝ δε παραλείπουμε και ιππεύουμε γυμνιππευτικά ακολουθώντας τους κανόνες της Φυσικής Ιππασίας αποδεσμευμένοι από τον περιορισμό των αναβολέων, με το σώμα ελεύθερο ανά πάσα στιγμή για κάθε κίνηση απεμπλοκής και αφιππεύσεως, τότε προς τι το "βρεταννικό καζανάκι"; Ασφαλώς θα έχεις προσέξει ότι ούτε ο Kassai, ούτε ο Nevzorov, ούτε ο Ηempfling, ούτε ο Parelli , ούτε ο Oliveira, ούτε οι Ιππείς της Ισπανικής Σχολής της Βιέννης, ούτεFranklin Levinson, ούτε οι πλείστοι των παγκοσμίως κορυφαίων Ιππέων ιππεύουν φορώντας "καπέλλο τριών σημείων" και αυτό δεν είναι τυχαίο : απλώς, ως κορυφαίοι γνωρίζουν Ιππασία και ακολουθούν ενεργητικούς κανόνες ασφαλείας αντί του παθητικού και αμφίβολης (έως αρνητικής) σημασίας "καπέλλου τριών σημείων". 


Ειδικώς, στη Σχολή μας σεβόμαστε απολύτως τους Κανονισμούς του Κ.Ε.ΙΠΠ. οι οποίοι προβλέπουν γενική χρήση "καπέλλου τριών σημείων" και αν προσέξεις, κατά κανόνα, οι Μαθητές μας το φορούν, συχνά ακόμη και σε εργασία εδάφους. Σε ελάχιστες περιπτώσεις (δύο ή τρεις) το "καζανάκι" έπεσε κατά την διάρκεια της φωτογραφίσεως, όπως κατά την γυμνιππευτική εφάπλωση της (ξανθειάς Ρωσίδας) Όλγας μας, της οποίας το "καπέλλο τριών σημείων" βρόντηξε στα πίσω πόδια του αγέρωχου βαρβάτου μας όταν η κοπέλλα άγγιξε τους γλουτούς του, όμως αυτό ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για όλους μας γιατί επαληθεύσαμε την αξία του Ίππου μας ως εκπαιδευτού! Πάντως, στην Έφιππη Τοξοβολία θεωρείται κωμική έως απαράδεκτη η εμφάνιση Εφιπποτοξότη με "βρεταννικό καζανάκι". Η δική μας εκπαίδευση κατά την οποία, ούτε ηνίες, ούτε χαίτη μπορούμε να δράξουμε, ακολουθούμε πολύ σοβαρότερες εκπαιδευτικές διαδικασίες ενεργητικής ασφαλείας στις οποίες οφείλουμε τον ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ μας, κάτι για το οποίο είμαστε όχι εφησυχασμένοι αλλά τουλάχιστον ...περήφανοι! Έτσι, αφήνουμε στους υπολοίπους τον βαθύτατο ...στυλιστικό προβληματισμό περί του "βρεταννικού καζανακίου" ευχόμενοι να τους σώσει!

     2. ΠΛΑΙΣΙΟ "ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΤΗΣ Ε.Ο.Ι. :

     Nα ...καγχάσουμε ΤΩΡΑ ή σε λίγο; Είναι σοβαροί αυτοί οι προγάστορες γραφειοπόντικες και μηδέποτε ιππεύσαντες, να "θεσπίζουν" ...μέτρα "για το καλό μας" όταν επιβάλλουν μαλακό ημίψηλο πίλο για το αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και για τα υπόλοιπα "καπέλλο τριών σημείων"; Δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο και ...βασανίζονται με τη ...σωτηρία μας;   Συγγνώμη αλλά, με τι πίτουρα στο κεφάλι τους θεωρούν ότι στην Ιππική Δεξιοτεχνία ένας Ίππος υπό την επίδραση εγκεντρίδων και ειδικών μοχλικών στομίδων ΔΕΝ θα αφηνιάσει και δε θα ρίξει τον αναβάτη του κάτι που θεωρούν ότι μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αλλού; To story μου θυμίζει τις ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων οι οποίες είναι μεν απαραίτητες και οι μπάτσοι μοιράζουν κλήσεις σε όσους δε φορούν, αλλά, ούτε τα περιπολικά τους διαθέτουν ζώνες ασφαλείας, ούτε και οι ίδιοι, όπου υπάρχουν, τις συνηθίζουν! Αν η Ε.Ο.Ι. ενδιεφέρετο για την ασφάλεια των Ιππέων θα έπρεπε να το αποδείξει προσφέροντας δωρεάν (όπως εμείς, που προσπαθούμε ιδιωτικά και χωρίς πολυδάπανη κρατική επιχορήγηση) εκπαιδευτικά σεμινάρια με μαζική συμμετοχή και όχι ζητώντας παράβολα συμμετοχής με την επιβολή έωλης αστυνομικής ντιρεκτίβας, δήθεν, ..."για το καλό μας"! Ποιοί είναι αυτοί οι "δοκιμασμένοι κανόνες" Ασφαλείας που ανεκάλυψε η Ε.Ο.Ι.; Μήπως ότι ο ευθύς καλπασμός προς το εμπόδιο σκοτώνει, ενώ, ο καμπύλος καλπασμός στην Ιππική Δεξιοτεχνία αποτελεί εγγύηση ευσταθείας; Εάν η Ε.Ο.Ι. ακολουθούσε το σκεπτικό του Κ.Ε.ΙΠΠ. που επιβάλλει γενικώς την χρήση "καπέλλου τριών σημείων" σε κάθε ιππική δραστηριότητα, θα μπορούσα να δεχθώ την λογική περί ασφαλείας, με την επιλεκτική όμως "λογική"  της η Ε.Ο.Ι. μόνο προς ...παραλογισμό φέρνει!   

     Εν ολίγοις, ο Υπουργός Τύπου του Γ' Ράιχ, Otto Dietrich στο σύγγραμμά του "ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ" είχε γράψει : "O Εθνικοσοσιαλισμός δεν αποδέχεται απλώς την ελευθερία του ατόμου αλλά την απαιτεί!". Όμως, η δημοκρατία (λέει...) νίκησε τον Ναζισμό και σήμερα δημοκρατικότατα άσχετοι ολίγοι αποφασίζουν και νομοθετούν ..."για το καλό " ημών των επαϊόντων και πλείστων, κυρίως δε, την τσέπη των εμπόρων και των συμφερόντων που πατρονάρουν. Εμείς, πάντως, στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" επιμένουμε ..."φασιστικά" στην ελευθερία των προσωπικοτήτων των Μελών μας και τα αφήνουμε ανεπηρέαστα να αποφασίσουν περί της ασφαλείας της ιππεύσεώς τους, μη παραλείποντας να τους εφοδιάζουμε με συστηματική ενεργητική εκπαίδευση ώστε, παρά το πλέον απαιτητικό κι επικίνδυνο πλαίσιο της Έφιππης Τοξοβολίας,  να συνεχίσουμε να είμεθα υπερήφανοι για τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων μας που κανένας συμβατικός Όμιλος της Ε.Ο.Ι. με όλα τα "βρεταννικά καζανάκια" δεν μπορεί να επιδείξει!

     Ας πορεύεται, λοιπόν, καθείς εφ' ω ετάχθη, μετά ή άνευ "βρεταννικού καζανακίου" (η μεσαιωνική "barbuta" θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη...) και ας χαίρεται την Ιππική όπως την απολαμβάνουμε κι εμείς. Σε κανέναν δε θα επιχειρήσουμε εμφύσηση ...καινών δαιμονίων, γνωστής άλλωστε της καλής σχέσεως της δημοκρατίας με το κώνειο, ήδη, από την εποχή του Σωκράτους. Αλίμονο εάν θεωρήσουμε εαυτούς ως ...αναδιατάκτες λοβοτομημένων! Απλοί αλογατάρηδες είμεθα και, βεβαίως, ..."φασίστες", σεβόμενοι την ελευθερία της προσωπικότητος του άλλου!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση!

Yστερόγραφο 24ης Αυγούστου 2011:

     H, επίσης, φίλη κ. Μάρα Μ. με επιστολή που μας στέλνει σήμερα συμφωνεί με τις τοποθετήσεις μας και ...επαυξάνει αναφερόμενη στο παράδειγμα του παγκόσμιου Ιππογυμναστή Monty Roberts ο οποίος αρνείται να φορέσει "καπέλλο τριών σημείων" και, όπως διευκρινίζει η κ. Μάρα Μ.  είναι και ο αγαπημένος της.  Η κ. Μάρα Μ. μας ψέγει που παραλείπουμε να αναφέρουμε τον Monty Roberts στον "κατάλογο" των παγκοσμίως Prominenten της Ιππασίας οι οποίοι αρνούνται το "βρεταννικό καζανάκι" και παραθέτει ένα αντιπροσωπευτικό video με τον μεγάλο Δάσκαλο και τους μαθητές του οι οποίοι, απλώς, είναι ενεργητικά εκπαιδευμένοι για πτώσεις μη εμπιστευόμενοι την ..."πανάκεια" του "καπέλλου τριών σημείων" :


     Αγαπητή μας φίλη, αποκαθιστούμε την παράλειψή μας και επιπροσθέτουμε ότι, πράγματι, οι βαθείς γνώστες της Ιππικής ...επέζησαν και χωρίς "βρεταννικό καζανάκι"! Η ενεργητική ασφάλεια είναι αυτή που προστατεύει ενώ η παθητική αποτελεί απλό "ξόρκι" πάνω στο οποίο κανείς δε μπορεί να αρκείται και να βασίζεται!


Yστερόγραφο 25ης Αυγούστου 2011:

     Από εκπατρισμένο αναγνώστη μας είχαμε ακόμη ένα μήνυμα σχετικό με την προβληματική επί του «καπέλλου τριών σημείων» το οποίο προσθέτει κάποια, επιπλέον, στοιχεία:

     «Το bomb αυτό που αποκαλείται «βρετανικό καζανάκι» αποτελεί ένα status εμφάνισης όσων πηδάνε εμπόδια και τίποτα παραπάνω. Κίνδυνοι από πτώσεις υπάρχουν σε όλα τα είδη ιππασίας αλλά το ‘bomb” είναι το απαραίτητο σήμα κατατεθέν για τους show jumpers. Eγώ στο Κατάρ δεν είδα παρά μόνο ελάχιστους να βγαίνουν βόλτα σε περιοχές με φίδια και άλλα επικίνδυνα ερπετά φορώντας bomb. Εγώ φοράω bomb μόνο όταν πηγαίνω σε αγώνες που είναι υποχρεωτικό αλλά άμα πέσεις έπεσες και τότε καταλαβαίνεις ότι πριν ξεκινήσεις να μάθεις να ιππεύεις πρέπει να έχεις μάθει να πέφτεις. Το μόνο που δείχνει η χρήση του είναι στυλάκι όσων πηδάνε εμπόδια να δείχνουν ότι ξεχωρίζουν και κάνουν αθλητισμό δεν είναι σα τους άλλους κοινούς θνητούς της ιππασίας. Δηλαδή bomb=αθλητισμός. Στο βιντεάκι φαίνεται το τι είναι ιππασία.»


     Οι τοποθετήσεις του αναγνώστη μας αποτελούν ακόμη μία πιθανή ερμηνεία της προσκολλήσεως στο «βρεταννικό καζανάκι» και θα συμφωνήσουμε με το σκεπτικό του, πλην κάποιων σημείων του video στα οποία ο (ένοπλος, κυρίως) αναβάτης καλπάζει στηριζόμενος  τόσο πολύ στις ηνίες με αποτέλεσμα εμφανείς αντιδράσεις πόνου στο στόμα του Ίππου του. Κατά τα λοιπά, ναι, πράγματι (και) αυτό είναι Ιππασία!

Yστερόγραφο 28ης Αυγούστου 2011:
     Ακόμη ένα μήνυμα σχετικό με το θέμα μας, απέστειλε γνωστός εκπαιδευτής Ιππασίας και έχει ως ακολούθως:
    
    "Φίλοι Κένταυροι εσείς αναφέρεστε σε σύγχρονους μεγάλους αναβάτες και δασκάλους αλλά εγώ θα ρωτήσω γιατί οι αρχαίοι πολεμιστές καβαλάρηδες προστάτευαν τα κεφάλια τους με κράνη για τη μάχη και όχι για πτώσεις. Εκείνοι δε φοβόντουσαν μη πέσουν και χτυπήσουν; Τόσο έξυπνοι αυτοί οι άγγλοι που μας φόρεσαν καπέλο το μπρίκι τους κάνοντάς μας να ξεχάσουμε να εκπαιδευόμαστε στη πτώση όπως πολύ σωστά λέτε; Kαι για  το ντρεσάζ πολύ καλά τα λέτε. Αμέτρητα παραδείγματα πτώσεων και πολύ κακών μάλιστα σε αγώνες ντρεσάζ όπου το αστείο καλιμάφκι έκανε γκελ στην άλλη άκρη του μανέζ με τον αναβάτη ξερό στο χώμα. Αυτά δε τα βλέπουν οι μ…. πρόεδρες και υπόλοιποι που μας επεξεργάζονται δήθεν;"

     Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τα όσα ταλανίζουν την Ιππική παραμένουν εστιασμένα στα ενδιαφέροντα των Ανθρώπων της και, σιγά-σιγά, δρομολογούνται προς αναθεώρηση. Εμείς, απλώς, θα καλοδεχόμασταν και έναν τεκμηριωμένο αντίλογο αφού "Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις".  

Yστερόγραφο 9ης Σεπτεμβρίου 2011:

     Ναι, δε λέει να εξαντληθεί το θέμα του ..."καζανακίου" και , αυτή την φορά ο κ. Δ.Ν. μας θυμίζει ακόμη μία αγγλική βλακεία στο τομέα της ασφαλείας της ιππεύσεως με το γνωστό "καζανάκι" Beagler, το ...καζανάκι που δε διαθέτει ούτε καν ιμάντες στερεώσεως και είναι επιβεβλημένο στο έφιππο κυνήγι! Ο κ. Δ.Ν. μας γράφει τα παρακάτω σε σημερινό του e-mail:

     "Aγαπητοί φίλοι ξεχάσατε να σχολιάσετε το beagle που φοριέται στο κυνήγι όπου άλογα και αναβάτες ζουν στιγμές μοναδικού κινδύνου πηδώντας πάνω από φράχτες και ποτάμια καλπάζοντας με ξέφρενη ταχύτητα. Αυτό το γελοίο κατασκεύασμα που θεωρείται must για τους αγγλοτραφείς είναι σκέτη ειρωνεία γιατί με το παραμικρό έτσι όπως φοριέται χωρίς ιμάντες και σημεία στερέωσης εγκαταλείπει το κούφιο κεφάλι αυτού που το φοράει και κάνει γκελ στις πέτρες της αγγλικής εξοχής..."

     Φίλτατε κ. Δ.Ν. πράγματι το Beagler είναι ακόμη ένα διαστροφικό accessoire βρεταννικής ιππικής βλακείας και δεν αμφιβάλλουμε ότι πολλοί αργόσχολοι "φορουμίστες" θα το πλασάρουν ως την απόλυτη εγγύηση ασφαλείας του κενού κεφαλιού τους. Μπορεί να μην διαθέτει ιμάντες στερεώσεως, μπορεί να μην προσφέρει καμία ασφάλεια, αλλά, ...διαθέτει φιόγκο, όπως φιόγκους επικαλούνται και όλοι οι αστειχείωτοι οι οποίοι σπαταλούν τον χρόνο τους γεμίζοντας με εμβριθέστατες ...ανοησίες τα "φόρα" του διαδικτύου!


 Όμως, αν πιάσουμε μία-μία την κάθε ανισορροπία που αφήνουν "πίσω" τους οι ψυχοπλακωμένοι αλογοφοβικοί φορουμίστες τότε δε θα μας έφτανε μια ολόκληρη ζωή κι εμείς στη δική μας θέλουμε να χαιρόμαστε την Έφιππη Τοξοβολία. Ελάτε στις εγκαταστάσεις μας να ιππεύσουμε και να χαρούμε χωρίς ..."καζανάκια" και πάντα πάνω στ' αλογάκια μας! Κι αφήστε τα "καζανάκια" να τα ορέγονται ως εγγύηση ακεραιότητος εκείνοι που, αντί να ιππεύουν, γεμίζουν με περίσσεια ανοησίας τα φόρα.

     Το ενδιαφέρον για το "καπέλλο τριών σημείων" είναι εμφανές στους Ανθρώπους της Ιππικής. Και οι μεν Ιππείς εκπαιδευόμαστε στην ενεργητική ασφάλεια, ενώ οι άσχετοι παραδίδονται στην παθητική του "καπέλλου τριών σημείων" με ...φιόγκο! Ας είμαστε κι ας είναι υγιείς και ακέραιοι όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.