Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ


ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1945-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ...     Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος  διεπράχθησαν από τους δημοκρατικούς Αμερικανούς κατά του Ιαπωνικού Λαού  μετά   την ουσιαστική λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και προ της δικαστικής παρωδίας της "δίκης" της Νυρεμβέργης η οποία έγινε ακριβώς για να συγκαλυφθεί η ενοχή των Αμερικανών για τη γενοκτονία που διέπραξαν οι, μέχρι σήμερα ατιμώρητοι, Αμερικανοί!


     Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ διεπράχθη στις 6 Αυγούστου 1945, μετά την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας η οποία σηματοδότησε την ουσιαστική λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ανακάλυψη της πυρηνικής ενεργείας ως οπλου έγινε από τους Ναζί αλλά με προσωπική εντολή του Αδόλφου Χίτλερ ανεστάλη η πρόοδος της κατασκευής μιας πυρηνικής βόμβας η οποία θα απέδιδε τη νίκη στο Γ' Ράιχ διότι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ θεώρησε την πυρηνική ενέργεια ως απάνθρωπο μέσο!

Οι αυτουργοί διεθνείς δολοφόνοι

     Η αμερικανική βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της εκρήξεως δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε. Τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, "Ένολα Γκαίυ". Το Β29 υπέστη ισχυρή ανατάραξη με την έκρηξη της βόμβας, παρά το γεγονός ότι απείχε ήδη 18 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της εκρήξεως. Στόχος ήταν το αστικό κέντρο της Χιροσίμα το οποίο ουδεμία στρατιωτική σημασία είχε και εν ψυχρώ εδολοφονήθησαν μαζικά την ίδια στιγμή 70.000 άμαχα ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ.


     Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα ή έπαθαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους λόγω της ραδιενέργειας. Από την πόλη διασώθηκε μόνον ο θόλος (από μπετόν) και ο σκελετός του κτηρίου που τον στήριζε. Πριν την έκρηξη αυτό ήταν το κτήριο που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και είναι από τα διατηρητέα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.


     Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, οι Αμερικανικές δυνάμεις επανέλαβαν την εν ψυχρώ μαζική γενοκτονία κατά του Ιαπωνικού Λαού ρίχνοντας τη δεύτερη στο Ναγκασάκι. Οι δημοκρατικότατοι Αμερικανοί προέβαιναν σε μία απεγνωσμένη κούρσα παγκόσμιας κυριαρχίας προσπαθώντας να κατασκευάσουν το ισχυρότερο υπερόπλο εξοντώσεως των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα, εν προκειμένω, η βόμβα να είναι άλλου τύπου με γόμωση πλουτωνίου. Αυτή είχε λάβει το προσωνύμιο "Fat Man" (χοντρός). Αρχικός στόχος ήταν η ιαπωνική πόλη Κοκούρα (Kokura), επειδή όμως το νησί Κιουσού, στο οποίο βρίσκεται, ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ο επικεφαλής της αποστολής ταγματάρχης Σουέινι, ακολουθώντας το σχέδιο, υποχρεώθηκε να στραφεί σε εναλλακτικό στόχο (οι δολοφόνοι επέμεναν στο έγκλημά τους μεθοδικά...), την πόλη του Ναγκασάκι. Η έκρηξη ήταν ακόμη σφοδρότερη από την προηγούμενη και σχεδόν διέλυσε το Β29 του Σουέινι, το οποίο μόλις που πρόλαβε να προσγειωθεί στην Οκινάβα. αν και οι Αμερικανοί στόχευαν σε πλήρη γενοκτονία του άμαχου Ιαπωνικού πληθυσμού, λόγω της γεωγραφικής θέσεως του Ναγκασάκι, τα αποτελέσματά της στο έδαφος ήταν λιγότερο καταστροφικά από αυτά της βόμβας στη Χιροσίμα. Ωστόσο, οι συνέπειες της ραδιενέργειας δεν ήταν λιγότερο βαρειές από αυτές της προηγούμενης βόμβας.


     Οι δύο αυτές ρίψεις έγιναν με προσωπική απόφαση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν. Για να πραγματοποιηθούν, ο διοικητής της μοίρας της Αεροπορίας Στρατού Σπατζ, στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, ζήτησε έγγραφη τη διαταγή από την πολιτική ηγεσία "αρνούμενος να σκοτώσει ίσως 100.000 άτομα με προφορικές μόνον εντολές". Η διαταγή πράγματι του στάλθηκε εγγράφως με τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ και του Υπουργού Στρατιωτικών Χένρι Στίμσον. Η τελική, ωστόσο, απόφαση, σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, έπρεπε να ληφθεί μόνον από τον Πρόεδρο, ο οποίος και την έλαβε, με το σαθρό πρόσχημα ότι, δήθεν, οι ρίψεις αυτές θα έφερναν γρήγορο τέλος στον πόλεμο στο θέατρο του Ειρηνικού. Η εκτίμηση αυτή, όμως, έχει πλήρως ανατραπεί και απεδείχθη ότι η ρίψη των ατομικών βομβών ήταν μια επίδειξη δυνάμεως από τις ΗΠΑ προς τον υπόλοιπο κόσμο προκειμένου να εγκαθιδρύσει την παγκόσμια κυριαρχία της.


     Ο αρχικός αριθμός των θυμάτων που πέθαναν ακαριαία από τη ρίψη των βομβών υπολογίζεται σε περίπου 70.000 στη Χιροσίμα και 40.000 στο Ναγκασάκι. Όμως οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 90,000166,000 στη Χιροσίμα και 80.000 στο Ναγκασάκι. Μέχρι το 1950 ο απολογισμός των θυμάτων είχε φτάσει τα 200.000 θύματα.


     Οι δυο βόμβες είχαν κατασκευασθεί στα πλαίσια του Σχεδίου Μανχάταν, του αμερικανικού προγράμματος για την κατασκευή ατομικής βόμβας, αυτή που αρνήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ για ανθρωπιστικούς λόγους! Το πρόγραμμα ήταν σε λειτουργία όταν έπεσαν οι βόμβες και είχε και άλλες σχεδόν έτοιμες, στα τελευταία στάδια συναρμολογήσεως. Υπήρξε η πρόταση από αμερικανούς επιτελείς να εκτελεστούν κι άλλοι ατομικοί βομβαρδισμοί της Ιαπωνίας όμως η ροή των γεγονότων και της σπουδής για τη παρωδία της "δίκης" της Νυρεμβέργης απέτρεψαν την εξακολούθηση του εγκλήματος.


     Μέχρι σήμερα η γενοκτονία κατά των αμάχων Ιαπώνων από τους δημοκράτες Αμερικανούς παραμένει το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητος, ένα έγκλημα το οποίο εξακολουθεί να μένει ατιμώρητο ενώ οι εγκληματίες-δράστες εξαπατούν την Ανθρωπότητα αποεστιάζοντας την οργή της με την, δήθεν, "ευθύνη" των αντιπάλων τους!


     Τα κορυφαία εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος, οι πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι που μέχρι σήμερα παραμένουν ατιμώρητα, καταδικάζουν αμετάκλητα στην παγκόσμια συνείδηση την υποκρισία των Συμμάχων-"νικητών" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι οποίοι σκηνοθέτησαν την "δίκη" της Νυρεμβέργης για να συγκαλύψουν τη δική τους πελώρια ενοχή μιας εν ψυχρώ γενοκτονίας! Σήμερα, πια, όλοι γνωρίζουμε ποιός ήταν ο μεγάλος ένοχος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ποιός ο σκηνοθέτης του! Σίγουρα, την πυρηνική ενέργεια, αν και την ανεκάλυψε πρώτος, αρνήθηκε να την χρησιμοποιήσει ο Αδόλφος Χίτλερ!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.