Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!"



     Παραμένουμε ευτυχείς μέσα σε μια καθημερινότητα γκρίζας μελαγχολίας διατηρώντας μια σταθερή επαφή με τη Φύση, ιππεύοντας και τοξεύοντας! 


     Εξαιρετικά ποιοτική αλλά και εντυπωσιακά ποσοτική η "δουλειά" της Ομάδος μας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" κατά το Σαββατοκύριακο που μόλις έληξε, με πολλά μαθήματα Ιππασίας, μία Προπόνηση Σπαθασκίας και δύο Προπονήσεις Τοξοβολίας. Το πλέον ευχάριστο είναι ότι αυτό το διήμερο ίππευσαν για πρώτη φορά 14 (!) νέα Μέλη μας σε μαθήματα που άφησαν την καλύτερη "γεύση" τόσο στους ίδιους όσο και στους Ίππους και στον Εκπαιδευτή τους ο οποίος, πραγματικά, απολαμβάνει όλα αυτά τα παιδιά να χαίρονται τα αγαπημένα μας τετράποδα!


     Με την κλασική, πλέον, πειθαρχία, ηρεμία και χαλαρή διάθεση, τα μαθήματά μας με τους νέους υπέροχους τετράποδους φίλους μας μοιάζουν με μικρά κουτιά δώρων που όταν "ανοίγουν" μας γεμίζουν με μιαν απέραντη χαρά.


     Οι διαφορετικοί σωματότυποι, οι διαφορετικοί χαρακτήρες και οι διαφορετικές προσδοκίες των μαθητών-Μελών μας "ομογενοποιούνται" μέσα στη διαδικασία των μεθοδικών αλλά και διασκεδαστικών μαθημάτων μας ώστε στο τέλος, κάθε μαθητής να αφιππεύσει με την ικανοποίηση μιας πολύ βαθειάς θετικής εμπειρίας.


     Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο "πλούσιος" σε Ίππους Σταύλος του Κ.Ε.ΙΠΠ. ο οποίος ευγενώς μας προσφέρεται, αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό στην διάθεση της ιππευτικής προαγωγής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", βοηθώντας μας να αναπτύξουμε ένα πολυάριθμο "φυτώριο" νέων Εφιπποτοξοτών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.


     Και νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση να βλέπουμε, πλέον τα Μέλη μας να τρέχουν μεταξύ της γραμμής βολής Τοξοβολίας, του χώρου Σπαθασκίας  και του Ιππευτηρίου μη ξέροντας τι απ' όλα να πρωτοχαρούν!


     Εκείνος, πάντως, που μας έδωσε μεγάλη χαρά είναι ο Steven ο  οποίος, αν και υποφέροντας από σοβαρό παθολογικό πρόβλημα της μέσης που του περιόριζε ακόμη και την βάδιση και με ρητή απαγόρευση για την Ιππασία, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ίππευσε για πρώτη φορά εκτελώντας ασκήσεις γυμνιππευτικής για να κατέβει με ένα διάπλατο χαμόγελο (φωτο) δηλώνοντας "Τώρα νοιώθω πολύ καλύτερα!".


H πρώτη γυμνιππευτική ίππευση της Όλγας.



H πρώτη γυμνιππευτική ίππευση του Δημήτρη.



     Κάθε μάθημα είναι δομημένο επάνω στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε μαθητού ώστε να τον συνδέσει φυσικά με τον Ίππο και την ιδιαιτερότητα των ισορροπιστικών απαιτήσεων της Ιππασίας και αυτό επιτυγχάνεται με διάφορα εκπαιδευτικά εφευρήματα όπως η ίππευση με δύο μπολ γεμάτα νερό στα χέρια.


     Ο μαθητής τόσο σε στάση όσο και σε κίνηση θα εξαντλήσει όλες τις στάσεις επάνω στον Ίππο ιππεύοντας ακόμη και αντίστροφα!


     Και όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να αγχωθεί ο Ίππος (ο οποίος, συμπτωματικώς, είναι ένας δυνατός επιβήτορας!) ή ο μαθητής, όπως αποκαλύπτει το διάπλατο χαμόγελο της Τζένης μας.



     Μόνον μετά από αυτή την χαλαρωτική διαδικασία μπορούμε να προσδοκούμε από τον αρχάριο αναβάτη ένα βαθύ κάθισμα αλλά και μία χαλαρή ψυχολογία που θα του επιτρέψει να χειρισθεί τον Ίππο του με την απαιτούμενη ακρίβεια, λεπτότητα κι ευγένεια χωρίς καμία διατάρξη της ισορροπιστικής σχέσεως μαζύ του.




     Στο φιλόξενο χώρο του Κ.Ε.ΙΠΠ. η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γίνεται, πλέον, ιδανική! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά από τρία χρόνια λειτουργίας της Ομάδος μας, το Κ.Ε.ΙΠΠ. έρχεται αρωγός μας μετά την www.omofagia.gr στη προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη Χώρα μας ακόμη ψηλότερα στην παγκόσμια "οικογένεια" της Έφιππης Τοξοβολίας και των Εφίππων Μαχητικών Τεχνών.


     Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" (γιατί σήμερα, εκτός από Προπονήσεις και μαθήματα είχαμε και Δ.Σ.)  αποφασίσθηκε, για πρώτη χρονιά, να μη διακόψουμε εν όψει θέρους! Ναι, οι απαιτήσεις των Μελών μας για εντατικοποίηση της εκπαιδεύσεώς τους και η επιθυμία τους για βελτίωσή τους μας υποχρεώνουν να μη διακόψουμε ούτε για μία ημέρα και αυτό είναι για όλους μας ιδιαίτερα ...ευχάριστο! Ήδη προγραμματίσθηκαν και τα δωρεάν επιμορφωτικά θερινά ιππολογικά σεμινάρια για τους επόμενους δύο μήνες. Όσο κι αν η θερινή αναψυχή των περισσοτέρων είναι μια "βουτιά" στα γαλανά νερά των παραλιών μας, για μας τα υπέροχα δειλινά στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου παρέα με τα Τόξα και τα αγαπημένα μας τετράποδα είναι ό,τι καλύτερο!


     Και θεωρούμε εαυτούς ευτυχείς που ανακαλύψαμε νωρίς ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση λίγο πριν κατακλιθείς το βράδυ είναι να σκύψεις και να περιποιηθείς τις οπλές εκείνου του Ίππου ο οποίος, λίγο πριν, σου προσέφερε τη ανείπωτη χαρά της Ιππασίας.


Kόστος μαθήματος Ιππασίας : 12 ευρω.
Πληροφορίες : 6977764737


    


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.