Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
ΕΠΙ ΤΗ ΛΗΞΕΙ ΤΗΣ
Η' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΙΡΦΥΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, 2α ΙΟΥΛΙΟΥ 2016


     Η τελευταία ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία της Η' Προπονητικής Περιόδου έγινε σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον της κεντρικής Ευβοίας ξεκινώντας με τον τελετουργικό χαιρετισμό στο νέο Αρχηγό Ομάδος ο οποίος εξελέγη, λίγες μόλις μέρες πριν.


     Ο νέος Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, ο οποίος υπηρετεί σε συνοριακή μονάδα τη στρατιωτική θητεία του, μπορεί ακόμη να μην είναι παρών λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεών του, όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τον αισθάνονται συνεχώς κοντά τουςπεριμένοντάς τον να αναλάβει τα καθήκοντά του.


     Η επιλογή του προπονητικού σημείου ήταν ακόμη μία επιτυχής απόφαση του επικεφαλής του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" Γεωργίου Ν. Σταυριανόπουλου (Ιφικράτους) και η εξόρμηση συνδιοργανώθηκε με τη βοήθεια του Συνασκουμένου Μηνά Τσομπανιάν ο οποίος μερίμνησε για τη ρύθμιση των μετακινήσεων όσων έλαβαν μέρος και δε διέθεταν δικό τους μέσον μετακινήσεως. 


     Σε ένα κατάφυτο και πεντακάθαρο περιβάλλον γεμάτο "νερά" και πλατάνια, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" χαρήκαμε μια πολύ ιδιαίτερη, τελευταία της περιόδου που λήγει, Προπόνηση απολαμβάνοντας οξυγόνο κι ενέργεια για τα οποία "διψά" ο άνθρωπος των πόλεων.


     Χάρη στη προσεκτική επιλογή του Ιφικράτους μας, αυτή η (θεωρητικώς...) τελευταία Προπόνηση της Η' προπονητικής Περιόδου έγινε σε ένα περιβάλλον όπου, ακόμη και τα ...έντομα ήσαν ...Έργα Τέχνης!


     Ως Αρχηγός Βολής ο Μηνάς μας, κατάφερε να διεκπεραιώσει την αποστολή του με αρκετές ωφέλιμες ασκήσεις σε σχετικά σύντομο χρόνο, αφού το, εκτεθειμένο στο καλοκαιριάτικο ήλιο, πεδίο όπου διεξήχθη η Προπόνηση δεν επέτρεπε μακρά παραμονή χωρίς κινδύνους ηλιοπληξίας τους οποίους, χάρη στο Μηνά, αποφύγαμε.  


     Παρά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες όλοι οι Συνασκούμενοι "έδρασαν" συντονισμένα και μαχητικά μέχρι και την τελευταία τόξευση της Προπονήσεως, ανταποκρινόμενοι με ακρίβεια στα κελεύσματα του Μηνά!


     Ισάξιος με τους "μεγάλους" και ο μικρούλης μας Μιχάλης, ανεδείχθη άριστος μαχητής καταδιώκοντας ακόμη και ιπτάμενους στόχους κάτω από τον ...αδυσώπητο ήλιο!


     Μεγάλη χαρά μας έχουν δώσει οι μαθητές της Σχολής του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" με τους οποίους συνασκηθήκαμε διαπιστώνοντας ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επέδειξαν υψηλή πρόοδο.


     Αυτή η αξιοπρόσεκτη πρόοδος των μαθητών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" πιστώνεται στον, επικεφαλής τους, αγαπημένο μας Ιφικράτη ο οποίος έχει αφιερωθεί στην αποστολή του και ήδη δρέπει τους καρπούς των αλτρουιστικών προσπαθειών του απολαμβάνοντας τα υγιή και χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών του.


     Τα ίδια υγιή και χαρούμενα πρόσωπα, βεβαίως, είναι και η μόνιμη "εικόνα" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπως επιδιώκεται από τη λειτουργία της Ομάδος μας.


     Και σε αυτή την "εκτός έδρας" ομαδική Προπόνησή μας, οι ιπτάμενοι στόχοι ήταν βασικό μέρος της συνασκήσεως και ο επίλογος της προπονητικής μας χαράς.


     Αναμενόμενο, βεβαίως, ή μάλλον ως επιβεβαίωση της αξιοκρατίας η οποία αποτελεί κανόνα λειτουργίας της Ομάδος μας, ο αναπληρωτής-Αρχηγός Αρπάλυκος να καταρρίψει τους περισσότερους ιπτάμενους στόχους κλείνοντας τη Προπόνηση.


     Οι ελάχιστες "σκιές" του προπονητικού πεδίου αξιοποιήθηκαν ως, κατ'  οικονομία, σημεία ..."ανανήψεως" στις μικρο-ανάπαυλες των ασκήσεων και αυτό ήταν ένα ακόμη μέτρο προστασίας των Συνασκουμένων από δυσάρεστα απρόοπτα τα οποία και αποφύγαμε. 


     Και κάποιοι, αν και ...ασκεπείς υπό τον καυτό ήλιο, δεν έχασαν ούτε για μια στιγμή το χαμόγελό τους στις μικρές ανάπαυλες, μεταξύ των ασκήσεων.


     Κατόπιν, όλη η Ομάδα εγκατέλειψε το "φλεγόμενο" από τον ήλιο προπονητικό πεδίο περνώντας δίπλα, σε απόσταση λίγων μέτρων, στον ..."παράδεισο" ενός  σκιερού και κατάφυτου φαραγγιού με καταρράκτες που δημιουργούσαν ένα ανακουφιστικό μικροκλίμα για το οποίο και μόνον άξιζε ολόκληρη η "περιπέτεια".


     Το "ξάφνιασμα" ήταν τόσο δυνατό ώστε μετά την προπονητική καταπόνηση κανείς δε βιάστηκε να κάνει ο,τιδήποτε άλλο πριν απολαύσει αυτό το υπέροχο μικροκλίμα και νοιώσει την φυσική αναζωογόνησή του ρεμβάζοντας στην υπέροχη φυσική ομορφιά.


     Και σε λίγο, ήρθαν οι ...τρελλές βουτιές στα παγωμένα νερά των καταρρακτών διότι, βεβαίως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι και ...ασυγκράτητοι!


     Ακροβολισμένοι στις γωνιές του κατάφυτου φαραγγιού, βουτούσαν κι έβγαιναν για ένα σύντομο στέγνωμα και ξανά μέσα, απολαμβάνοντας ένα παραδεισένιο σημείο της Ευβοίας, τόσο κοντινό στη τσιμεντο-Αθήνα αλλά και τόσο άγνωστο...


     Παρέα, ή μάλλον Οικογένεια ακόμη και μέσα στα νερά του καταρράκτη, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" χάρηκαν τον πιο ωραίο "επίλογο" της Η' Προπονητικής Περιόδου που μόλις έληξε με τον πιο απολαυστικό τρόπο που ο Ιφικράτης και ο Μηνάς μας επεφύλαξαν.


     Μαζύ μας σταθερά και ο μικρός μας Μιχάλης ο οποίος, όχι μόνον ακολούθησε τους ...μεγάλους στο παγωμένο νερό αλλά, κλείνοντας τελετουργικά και τη μύτη, μας εξέπληξε με μία ...γενναία επιτόπια βουτιά! Ευτυχείς οι Γονείς τέτοιων παιδιών και αξιέπαινοι που τους αφιερώνονται ώστε να διαπαιδαγωγούνται κατά τον πλέον υγιή τρόπο!


     Πρωταγωνιστής και ο γυναικείος "πληθυσμός" της Ομάδος μας στο δαμασμό των παγωμένων νερών του φαραγγιού, απλώς, θυμήθηκε ότι καθυστερεί ο Γ. Ανδρέου της "CANYON HELLAS" να μας ξαναπροσφέρει την απόλαυση της επόμενης τοξευτικής εξορμήσεώς μας στα υπέροχα φαράγγια που κινείται. Γεώργιε, ακούς, αδημονούμε όλοι?


     Και μετά από όλα αυτά η όρεξη ανοίγει και η κατάληξη ...γνωστή!  


     Και όταν έχεις κουραστεί στο προπονητικό πεδίο, έχεις κολυμπήσει στα νερά του φαραγγιού κι έχεις πέμψει και τις σχετικές σπονδές καλοψημένων σφαγίων στους Θεούς, η ώρα της ...ραστώνης επίκειται!


     Και ο περισσότερο δικαιούμενος ...σιέστας, ο Αρχηγός Βολής, ο Μηνάς μας ο οποίος έπεσε "ξερός" στην όχθη του φαραγγιού για να πάρει δυνάμεις αφού δε του έφτανε μόνον η κούραση της ημέρας αλλά και την άλλη μέρα στο Ιππευτήριο θα έδινε εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου του "Εφιπποτοξότη" κάτι που όχι μόνον κατάφερε αλλά και με αξιοσημείωτη βαθμολογική επιτυχία! Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά μας!


     Και όταν όλοι απενεπλάκησαν, τελικώς, από την αγκαλιά του Μορφέως, αφιερώσαμε τα τελευταία λεπτά αυτής της αξέχαστης Προπονητικής Ημερίδος με την οποία έκλεισε η Η' προπονητική Περίοδος σε έναν απολογισμό του έργου αλλά και στην έκφραση ευγνωμοσύνης στον απερχόμενο Αρχηγό της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκο για την σημαντικότατη προσφορά του σε όλους μας και στην Ομάδα, κατά τα χρόνια της επιτυχούς αρχηγίας του, καλωσορίζοντας τον νέο Αρχηγό μας Κωνσταντίνο Δαμιανάκη μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας του.


     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απολαμβάνουμε τη ζωή με αλληλοσεβασμό και αγάπη, γυμναζόμαστε διατηρώντας την ψυχοσωματική μας υγεία και ισορροπία αλλά κυρίως πολεμάμε ότι απειλεί να μας λυγίσει και να μας νικήσει, διεκδικώντας την νίκη για τη Φυλή μας και τους εαυτούς μας! Θεωρούμε χρέος μας τη συνεχή πρόοδό μας και αγωνιζόμαστε γι αυτή! Τίποτε το ιδιαίτερο, απλή επιτέλεση του καθήκοντος κάθε άνω θρώσκοντος πλάσματος που έχει επίγνωση της επίγειας αποστολής του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.