Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ...
 "ΜΑΚΕ Α WISH - ΕΛΛΑΔΟΣ"


     Την Κυριακή 12η Οκτωβρίου 2014, ο Οργανισμός «MAKE A WISH – ΕΛΛΑΔΟΣ» σε συνεργασία με το Άγημα «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» και τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", υλοποιήσαμε την επιθυμία του μικρού Γιωργάκη ο οποίος θέλησε να πολεμήσει με το στρατό του Λεωνίδα εναντίον των Περσών. Έτσι, από τις δέκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έλαβε χώρα μια μεγάλη γιορτή για το μικρό μας φίλο δίνοντας σε όλους μας, αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες μας, τη χαρά της εκπληρώσεως μιας παιδικής επιθυμίας, αλλά και της εικόνας ενός μικρού Έλληνος ο οποίος, έφιππος και πολεμώντας με το σπαθί του ένοιωσε την  ικανοποίηση της νίκης των Ελλήνων που θα μπορούσε στη παιδική ψυχή να υποκαθιστά και την ατομική του νίκη σε κάθε υπαρξιακή αντιξοότητα, κάτι που του ευχόμαστε ολόψυχα!


     Πέραν των κυρίως εμπλακέντων, ευγενής αρωγός επικοινωνίας των οργανωτικών προσπαθειών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στάθηκε ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός "AXIS RADIO". 


     Το σενάριο, την σκηνική χορογραφία, τη διδασκαλία αλλά και την (εφίππως) διεύθυνση του δρωμένου, κατάφερε με απόλυτη επιτυχία ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ο οποίος, πέραν των μέχρι τώρα ταλέντων του απεδείχθη και με έντονα καλλιτεχνική ...φλέβα!


     Ο Αρπάλυκος ιππεύοντας τον εξαίρετο River Dance διεκπεραίωσε τέλεια τα καθήκοντά του πάνω από τη ράχη του τετραπόδου του με την άνεση σκηνοθέτη καθισμένου πάνω στη χαρακτηριστική "πολυθρόνα"...


     Βασικός συντελεστής του όλου εγχειρήματος υπήρξε ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Σπύρος Νικόλης στον οποίο ο Αρπάλυκος ανέθεσε τον πλέον κρίσιμο ρόλο: την ασφάλεια του έφιππου μικρού μας πρωταγωνιστή, ρυταγωγώντας κι ελέγχοντας εν κινήσει τον Ίππο "Ποσειδώνα" με τον οποίο, ο χωρίς καμία προηγούμενη ιππική εμπειρία Γιωργάκης θα πολεμούσε.


     Κατά τη μία και πλέον ώρα που ο μικρός Γιωργάκης χάρηκε την εκπλήρωση της επιθυμίας του, ο Σπύρος μας και, κυρίως, ο Ποσειδώνας έδειξαν ότι αποτελούν ισάξια Μέλη της Ομάδος μας με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα που θα έκανε τον μικρό Γιωργάκη να ανησυχήσει! 


     Και οι δυό τους, Ποσειδώνας και Σπύρος, εκόντες άκοντες, υπήρξαν, έτσι, οι πρώτοι "Δάσκαλοι" Ιππασίας του μικρού Γιωργάκη κάτι για το οποίο όλοι τους συγχαίρουμε!


     Και πάντα σοφή η επιλογή του Αρχηγού των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκου, να προτιμήσει την εκπαιδευτική σελλίσκη Γυμνιππευτικής αντί της σέλλας ως επίσαξη του Ίππου του μικρού Γιωργάκη, παρέχοντάς του ασφαλή στήριξη σ'  αυτή τη πρώτη του ιππευτική εμπειρία!


     Το Οπλιτικό Άγημα "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" υπήρξε εξαιρετικό ως προς την ακρίβεια των κινήσεών του και την πειστικότητα της οπλιτικής του τακτικής, αναλαμβάνοντας μιαν εξαιρετικώς επικίνδυνη αποστολή, δηλαδή, τον χειρισμό δύσχρηστων όπλων (δοράτων, κυρίως) μέσα σε πυκνούς σχηματισμούς με ασφάλεια όχι μόνον για τους μετέχοντες του δρωμένου αλλά και για τους πολλούς θεατές που πλησίαζαν για να φωτογραφίσουν με κίνδυνο να ...σαρωθούν από σαυρωτήρες! 


     Άψογη αυτοπειθαρχία, συντεταγμένη κίνηση, τέλεια συνεργασιμότητα, πειστική εικόνα χωρίς ψεγάδια και το Οπλιτικό Άγημα "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" απέσπασε τον ενθουσιώδη θαυμασμό όλων μας!



     Άξιοι φορείς και εκπρόσωποι της αρχαίας Σπαρτιατικής Παραδόσεως και των Διοσκούρειων δοκάνων που αποτελούν πανάρχαιο ιστορικό σύμβολο, "κληρονομιά" όλων των Ελλήνων, οι Άνδρες του Οπλιτικού Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" ελάμπρυναν το δρώμενο ως γνήσιοι γόνοι Σπαρτιατών, Θεσπιέων αλλά και, πέραν νοσηρού τοπικισμού, Ελλήνων!


     Η "εικόνα" του Οπλιτικού Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" μέσα στο φυσικό περιβάλλον της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ανάμεσα στις τόσες που σχετίζονται με παρόμοιες "εμφανίσεις" διαφόρων "συγκροτημάτων".


     Πυκνή, συμπαγής, ακριβής η "εικόνα" του Οπλιτικού Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" μέσα στο φυσικό περιβάλλον της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν πειστική όσο τίποτε γι αυτό που ήθελε να αναπαραστήσει!


     Η παρουσία Οπλιτών του Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" ήταν "χάρμα ιδέσθαι" σε κάθε γωνιά του Κτήματός μας όπου κι αν εμφανίζονταν!


     Έτσι, με προπομπό τον έφιππο Γιωργάκη επάνω στον Ποσειδώνα που τον ρυταγωγούσε ο Σπύρος, το Οπλιτικό Άγημα "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" έκανε την εντυπωσιακή έξοδό του προς το σημείο της συμπλοκής από το βάθος της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", σε ένα φυσικό τοπίο δέκα στρεμμάτων, μέσα στο οποίο ασκούνται καθημερινώς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"


     Τον άχαρο ρόλο του περσικού στρατού διεκπεραίωσε, επίσης άψογα, μία ομάδα εθελοντών που οργάνωσε ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, με τη γνωστή μαεστρία που τον διακρίνει. Η "εικόνα" αυτής της ομάδος εντυπωσιακή και μας υποχρεώνει να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολυάριθμους εθελοντές που επάνδρωσαν την ομάδα των Περσών!


     Πολύ σοφά και με γνώμονα την αντίληψη ενός μικρού παιδιού που πρέπει να χαρεί ένα όραμά του, ο Αρπάλυκος οργάνωσε την εθελοντική ομάδα που θα υπεδύετο τους Πέρσες εχθρούς δίνοντας έμφαση στο στοιχείο των χρωματικών εντυπώσεων και, όχι ασφαλώς, στην ιστορική αναπαραστατική ακρίβεια των περσικών εμφανίσεων. 


     Και είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων για την προσεκτική προετοιμασία των "Περσών" που επιμελήθηκε ο ίδιος βάζοντας τις τελικές "πινελιές" στις εμφανίσεις τους


     Ο Αρπάλυκος, βλέποντας με τα "μάτια" του μικρού Γιωργάκη, "έστησε" τους Πέρσες του εντυπωσιακά ξένους προς την οικεία ελληνική "εικόνα" βοηθώντας την παιδική αντίληψη να εννοήσει τις "αποστάσεις" των δύο διαφορετικών, συμπλακέντων, "κόσμων"!


     Και το τελικό "αποτέλεσμα" των Περσών του Αρπάλυκου ήταν αντάξιο των συναισθημάτων του ίδιου του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για κάθε κίνδυνο της Πατρίδος: "εικόνα" κατωτικών και αμελητέων, παρά την όποιαν αριθμητική υπεροχή και όγκο πυρός. Ο Αρπάλυκος, εκφραστής των εθνικών συναισθημάτων!


     Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, πολύ πριν φτάσουν οι κυρίως συντελεστές και ακόμη πολύ περισσότερο πριν φτάσει ο μικρός Γιωργάκης με την Οικογένειά του, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", λειτουργώντας με επαγγελματική υπευθυνότητα και παρά το ότι οι Ίπποι μας είναι ιδανικά εκπαιδευμένοι, ασχοληθήκαμε επισταμένως με την επαλήθευση της καταλληλότητός τους πριν τους εμπλέξουμε στο δύσκολο δρώμενο.


     Και οι δύο Ίπποι απέδειξαν και πάλι ότι είναι απολύτως κατάλληλοι για ό,τι επρόκειτο να επακολουθήσει ιππευόμενοι και από τους τρεις Εκπαιδευτές των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Με την ευκαιρία, πλην της Χαράς και του Γεωργίου, απολαύσαμε και μία επίδειξη του Αρπάλυκου καταρρίπτοντος σε καλπασμό εκτοξευόμενους στόχους με πάρα πολύ υψηλή επιτυχία!


    Με προετοιμασίες που άρχισαν στις δέκα το πρωί, με ένα Κτήμα πεντακάθαρο και καλοφροντισμένο από την επίμοχθη προσωπική εργασία της Χαράς και του Γεωργίου και με πάρα πολλούς επισκέπτες ήδη να έχουν καταφθάσει, η είσοδος της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γύρω στο μεσημέρι στολίσθηκε με τα μπαλόνια της "Make a Wish - Ελλάδος" και όλα ήσαν έτοιμα για την άφιξη του μικρού Γιωργάκη.


     Ο στενός αγροτικός δρόμος που οδηγεί στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν, πια, ...μποτιλιαρισμένος με αυτοκίνητα των επισκεπτών μας όταν έφτασε ο μικρός Γιωργάκης συνοδευόμενος από τους Γονείς του και τον Αδελφό του.


     Ο Αρπάλυκος είχε πάρει το σκηνοθετικό πόστο του πάνω στη ράχη του Ίππου του και έδινε τις τελευταίες οδηγίες στο περσικό ασκέρι πριν πλησιάσει ο στρατός του Λεωνίδα για την τελική αναμέτρηση. Σε λίγο η "απαστράπτουσα" πολεμική παρουσία του Οπλιτικού Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" θα έκανε την εμφάνισή της σκορπώντας πραγματικά ρίγη ...πολεμικής πειστικότητος, με τα Μέλη του αρτίως εκπαιδευμένα για ανάλογες επιδείξεις.


     Η στιγμή της συναντήσεως των δύο εχθρών στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν συγκλονιστική για όλους τους παρισταμένους και, κυρίως, για τον μικρό Γιωργάκη ο οποίος έφιππος και υπό την ρυταγώγηση του Ίππου του από τον Σπύρο περίμενε με λαχτάρα να συμπλακεί με τους Πέρσες!


     Η σκηνή της συγκρούσεως των δύο στρατών ήταν εξαιρετικά πειστική και σύμφωνη με το σενάριο και τη χορογραφία του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", διασφαλίζοντας πρωτίστως την ακεραιότητα του, έφιππου πρωταγωνιστή, μικρού Γιωργάκη αλλά και δίνοντας αδρή την ένταση της στιγμής. Μάλιστα, η σκηνή ήταν τόσο δραστική στα συναισθήματα των παρευρισκομένων που, ακόμη και ο ειδικώς εκπαιδευμένος Ίππος που ίππευε ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ως Πέρσης Στρατηγός οπισθοχώρησε έντρομος από την επιθετικότητα του στρατού του Λεωνίδα! Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό! Ακριβώς για αυτά τα αυθόρμητα υποχωρητικά βήματα του Ίππου του Αρπάλυκος, ο ίδιος ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πιστώνεται και με την επιτυχή διδασκαλία του δρωμένου!

                             
     Mετά την άτακτη υποχώρηση των Περσών ο λιλιπούτειος στρατηλάτης των Ελλήνων μονομάχησε με τον Πέρση στρατηγό (Αρπάλυκο) κατατροπώνοντάς τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος! Ο μικρός Γιωργάκης κατάφερε να χειριστεί, έφιππος, πολύ αποτελεσματικά το σπαθί του κρατώντας και την ασπίδα του, προς μεγάλη έκπληξη όλων οι οποίοι δεν αντελήφθησαν ότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ακόμη κι ένας πιτσιρίκος που πρωτοανεβαίνει σε έναν Ίππο καταφέρνει με ασφάλεια και σε ελάχιστο χρόνο να σταθεί σωστά στη ράχη του! 



     Οι επισκέπτες μας απαθανάτισαν ενθουσιωδώς τον μικρό Γιωργάκη να μονομαχεί έφιππος με τον Αρπάλυκο πριν μεταφερθούμε όλοι μαζύ στον υπέροχο μπουφέ που η "Make a Wish Ελλάδος" φρόντισε φιλόφρονα να μας περιμένει στο Κτήμα!


     Eυχαριστούμε θερμά τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "AXIS RADIO" για την υποστήριξη των προσπαθειών καλής διοργανώσεως της Ομάδος μας με την ανάρτηση στη κεφαλίδα της σελίδος του, σχετικού συνδέσμου.






ΥΓ:
     Aν και το πρόσωπο του μικρού Γιωργάκη ήδη έχει γίνει γνωστό με "en face" κύρια πλάνα σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών κλπ, εμείς τηρώντας τους δικούς μας κανόνες Αρετής και δεοντολογίας αποφεύγουμε να δημοσιοποιήσουμε την εικόνα του προσώπου ενός παιδιού το οποίο δίνει τον δικό του αγώνα για τη ζωή. Έτσι και παρά τις χορηγηθείσες σχετικές εγκρίσεις εμείς κρατούμε για τον εαυτό μας την εικόνα του μικρού Γιωργάκη, προσευχόμενοι ως Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να νικήσει κάθε εμπόδιο στη ζωή του όπως νίκησε τους Πέρσες στη Κοιλάδα μας! Aυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε τους συνδέσμους με τα σχετικά βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί με σκηνές από τη διοργάνωση, σεβόμενοι την ανέκφραστη βούληση του μικρού παιδιού, για λογαριασμό του οποίου ουδείς ενήλιξ δικαιούται να αποφασίζει! Και με το ίδιο "πλαίσιο" της σταθερής διατηρήσεως του μηδενικού δείκτη ατυχημάτων της ιδιαιτέρως επικίνδυνης δραστηριότητός μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι και η ευχή μας για τον Γιωργάκη θα γίνει πραγματικότητα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.