Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

 ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ



     Από το 2005 αποκαθιστούμε τα "πλακίδια" μιας μεγάλης συνθέσεως (puzzle) με στόχο την αναζωπύρωση βασικών Αξιών οι οποίες άπτονται και ορίζουν τον βίον Ελλήνων. Και το επιχειρούμε όχι μόνον δημοσία αλλά και κατ΄ ιδίαν και αλληγορικώς ώστε να "κοινωνούμε" με υποψιασμένους, γεφυρώνοντας προσπάθειες οι οποίες κατατείνουν σε κοινό σκοπό. Έτσι, δεν απευθύνονται προς όλους οι αναρτήσεις μας οι οποίες, όμως, παραμένουν αντικειμενικώς απαραίτητες ακόμη και εάν, σε κάποιους, φαίνονται ακατανόητες. 

     Περί του "Ναού", λοιπόν, ο λόγος, του "Fanum" (Ναός, Ιερόν) εξ ου δε και "φανατικοί" για όσους μετά ιερής προσηλώσεως επιμένουν και πορεύονται!

     Ενός Ναού που μπορεί να εξακτινώνεται από τις Βάσσες της Φιγαλείας μέχρι την Rue du Temple του Παρισιού, περικλείοντας στην εξακτίνωσή του όλη την προσπάθεια του Ανθρώπου να περισώσει Αξίες και Ιδανικά. 

     Κι εδώ στο 3ο παρισινό διαμέρισμα, η ατμόσφαιρα διατηρεί ολοζώντανη την οργή του αδικημένου του οποίου η ύστατη κραυγή δεν χάθηκε στον αιθέρα αλλά πήρε μαζύ της και τους δυο ενόχους της αδικίας του! 

     Είναι σπουδαία η αναψηλάφιση της ειμαρμένης και των ιστορικών ιχνών της και μας υπενθυμίζει ότι, τοποθετώντας στη σωστή του θέση ακόμη ένα "πλακίδιο" αυτής της συνθέσεως συνεισφέραμε ακόμη περισσότερο (και ουσιαστικότερα) στο ολοκλήρωμα των παραμέτρων μιας πολεμικής τέχνης. Κι αν κάποιος δεν εννόησε δεν πειράζει, δεν είναι όλα για όλους...


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Μετά την δημοσίευση της παραπάνω αναρτήσεως ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, "αποκρυπτογράφησε" το περιεχόμενο και, ευστοχότατα, σχολίασε:   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.