Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ



Στις σύγχρονες δημοκρατικές "χωματερές" και με τον Άνθρωπο εν μέσω ερειπίων, όπως έγραψε και ο μεγάλος Julius Evola, επκρατούν πάμπολλοι συρμοί αντιδικίας με την ίδια την Φύση, κακαίσθητες όσο και "παρά Φύσει" μόδες που κάνουν τις κοινωνίες να χάνουν την σχέση τους με την φυσικήν ισορροπία και να κλυδωνίζονται σε ...διεμφυλικά ή και άφυλα καταντήματα!  Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα γενικής παραφροσύνης είπαμε κι εμείς να πάμε κόντρα στη ...Φύση, αλλά όχι παραχαράσσοντας την ιδιοσυστασία μας, αλλ΄ αντιθέτως, υπογραμμίζοντάς την, με έναν τρόπο δημιουργικό, αποφασίζοντας να ακυρώσουμε την ...τυφλότητα και να εξισώσουμε τους τυφλούς συνανθρώπους μας με τους ...βλέποντες! 


     Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αποδείξουμε ότι ο Άνθρωπος μπορεί να "κοντράρει" με την Φύση όχι σε μια φρούδα προσπάθεια ...ακυρώσεώς της, αλλά σε μια συνεργασία συμπληρώσεώς της και αναθεωρήσεως ακόμη και των ...λαθών της! 


     Έτσι, πριν οκτώ χρόνια, ο Αρχηγός της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης ξεκίνησε την λειτουργία ενός σπουδαίου εγχειρήματος που εξισώνει ενώπιον του Ίππου και του Τόξου συνανθρώπους μη βλέποντες, ακριβώς όπως και οι βλέποντες!


     Κι ο Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης με θυσία του προσωπικού του χρόνου και με μεγάλη προσπάθεια αποκτήσεως γνώσεως και δεξιοτήτων, εντελώς αφιλοκερδώς και δωρεάν όπως πάντοτε, ανέλαβε την ευγενή προσπάθεια, αλλά και την επαγόμενη βαρύτατην ευθύνη, να προσφέρει σε τυφλους συνανθρώπους την χαρά της Ιππασίας και της Τοξοβολίας, όπως απολαμβάνουν και οι βλέποντες!


     Έτσι, άρχισε να λειτουργεί (2015) η μοναδική, παγκοσμίως, Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών στην Καλαμάτα, αποσπώντας την προσοχή και την δημοσιότητα ακόμη και ξένων μέσων δημοσιότητος. 


     Κι ενώ ο Αθανάσιος Ψωρομύτης συνεχίζει την επιτυχέστατη προσπάθειά του χωρίς ούτε ένα ατύχημα, χωρίς ούτε ένα "απρόοπτο" από αυτά που είναι συνηθέστατα σε μία τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα όσο η Ιππασία, οι τυφλοί μαθητές του όχι μόνον ανταποκρίνονται επιτυχέστατα σε απαιτήσεις για βλέποντες αλλά και όπως φάνηκε στην τελευταία τους εκπαιδευτικήν ημερίδα, τις ξεπερνούν διότι δεν είναι και λίγο να χαίρεσαι μιαν τυφλή έφιππη κοπέλλα να χορεύει, κυριολεκτικώς με ευστάθεια και άνεση ...βλέπουσας!


     Όλα αυτά επιτυγχάνονται, δε, μέσα από μια διαδικασία παιγνιδιού και χαράς με έναν Ίππο ασφαλή και καλώς εκπαιδευμένο, κόπο τον οποίο κατέβαλε και αυτόν, ο Εκπαιδευτής.


     Και από αυτό το παιγνίδι που εμπνέει τους μαθητές όλων των ηλικιών, αναδεικνύονται αποτελέσματα, όπως αυτό που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, με το εξαιρετικό "κάθισμα" της νεαρής Αμαζόνας με την ακόμη εξαιρετικότερη διάθεση! 


     Αν και σε τόπο και χρόνο βαθειάς παρακμής κι ερειπώσεως Αξιών, κάποιοι εξακολουθούν να δίνουν την μάχη τους υπέρ του Πολιτισμού και στην επαρχιακή Καλαμάτα, κάποιοι Μεσσήνιοι με ενσυναίσθηση της ανθρώπινης αποστολής τους, τιμούν την ιδιότητά τους ως "άνω θρώσκοντες"!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.