Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΛΗΨΗ

     ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΛΗΨΗ



     Όπως, άλλωστε, μαρτυρά και ο χαρακτηρισμός της, η εναρκτήρια λήψη είναι ο φωτογραφικός "πυροβολισμός" που σηματοδοτεί κάθε μάθημα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων". Ενώ την λήξη ενός μαθήματος την σηματοδοτεί το θερμό "ευχαριστώ" του Εκπαιδευτή προς τον Ίππο και τους εκπαιδευομένους του, την έναρξη την ορίζει αυτή η πρώτη  λήψη η οποία δεν έχει ως σκοπό της, απλώς, μιαν αναμνηστική φωτογραφική καταγραφή, αλλά σημαίνει για την Σχολή μας πολλά περισσότερα, όπως:

      Την "εγχάραξη" στη συνείδηση όλων, πρωτίστως στον Ίππο, της αισθήσεως ότι αρχίζει μάθημα και η αυτοσυγκέντρωση, πλέον, είναι υποχρέωση όλων όσων μετέχουν σε αυτό. Αυτή η λήψη, ακόμη και στην συνείδηση του Ίππου αποδεικνύεται ένα "ορόσημο" ενάρξεως υπεύθυνης εργασίας, ένας σαφής διαχωρισμός της προ του μαθήματος και της μετά από αυτό, περιόδων όπου μπορεί να είναι χαλαρός και ανέμελος! Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Εκπαιδευτή και για τους εκπαιδευομένους.

     Με την εναρκτήρια λήψη, ο Εκπαιδευτής θα "εκχωρήσει" τον Ίππο στην κυριαρχία των εκπαιδευομένων και θα τον απεξαρτήσει από την φυσική προσήλωσή του προς το πρόσωπό του, δοθέντος ότι ο σχολικός Ίππος γνωρίζει ποιος έχει το γενικό πρόσταγμα και συνηθίζει να προσκολύεται σ΄ αυτόν βιώνοντας την ιεραρχία της φύσεως. 

     Ακολουθώντας την επικοινωνία της γλώσσας του σώματος, ο Εκπαιδευτής θα δώσει στον σχολικό Ίππο να καταλάβει ότι από το σημείο αυτό θα πρέπει να ξεχάσει την εξουσία του Εκπαιδευτή και να εμπιστευθεί πλήρως και άνευ επιφυλάξεων τον τετράποδο εαυτό του στις εντολές του εκπαιδευόμενου χειριστή του και παρατηρούμε ότι πράγματι ο Ίππος, με την σωστή "επικοινωνία" του Εκπαιδευτή αυτό το αντιλαμβάνεται και το σέβεται γι αυτό θα δούμε τον τετράποδο Δάσκαλο να αγνοεί τον Εκπαιδευτή και να προσηλώνεται στον εκπαιδευόμενο - χειριστή του.

     Τέλος, η εναρκτήρια λήψη αποτελεί κι ένα φωτογραφικό ...Παρουσιολόγιο των παρόντων, κάτι πολύ χρήσιμο για τον προγραμματισμό των επομένων μαθημάτων ώστε να εξασφαλίζεται η ατομική πρόοδος των εκπαιδευομένων αλλά και η ομαδική όλης της Σχολής! Στους "Έλληνες Κενταύρους" τα πάντα είναι καλοσχεδιασμένα και υλοποιούνται με επιμέλεια ώστε, επί δέκα επτά χρόνια, να κρατάμε σταθερά μηδενικό τον δείκτη των ατυχημάτων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.