Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ "ΗΡΩΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΚΟΥΤΡΗ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ 
ΤΗΣ "ΗΡΩΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΚΟΥΤΡΗ



     Στο πλαίσιο των εγκυκλίων μαθημάτων της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", την Τετάρτη, 28η Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:00 μ.μ., στην Κηφισιά, ο Ιδρυτής της Σχολής Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης θα αναλύσει το κεφάλαιο "Η ηρωική αντίληψις της ζωής" από το έργο του αειμνήστου Ιωάννου Συκουτρή "Η Φιλοσοφία της Ζωής". Προηγουμένως, ο έγκριτος μελετητής του Ιωάννου Συκουτρή και επιμελητής εκδόσεως της "Φιλοσοφίας της Ζωής", κ. Νικόλαος Καρράς θα παρουσιάσει την προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνος διανοουμένου του οποίου ο άσβεστος στοχασμός φωτίζει τα σκοτάδια των παρακμιακών καιρών μας!

Ο κ. Νικόλαος Καρράς

     Ο κ. Νικόλαος Καρράς ο οποίος θα παρουσιάσει την προσωπικότητα του Ιωάννου Συκουτρή, είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του τμήματος Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ερευνήσει θέματα Ελληνικής Ιστορίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα του σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά Τέσσερα βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις "Πελασγός" του κ. Ιωάννη Γιαννάκενα. Την δεκαετία του '90 προήδρευσε του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων των Αθηνών (Ε.Σ.Ν.Α.) και είναι μέλος της "Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών" (Ε.Ε.Ε.Λ.), του "Οργανισμού για την διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας" (Ο.Δ.Ε.Γ.) και των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη. Τον ευχαριστούμε για την Τιμή της σημαντικής συμβολής του!

     Όσοι εκ των μαθητών της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" προσέλθουν προκειμένου να προσμετρηθεί η παρουσία τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής παρακολουθήσεως των εγκυκλίων θεωρητικών μαθημάτων, θα πρέπει εξ αρχής να το δηλώσουν στον Ιδρυτή της Σχολής, προκειμένου να γίνουν δεκτοί και σε μαθήματα Ιππευτηρίου,

     Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 θα αναρτηθεί υπό μορφή pdf το περιεχόμενο της αναλύσεως της "Ηρωικής αντιλήψεως της ζωής" όπως την εξεπόνησε ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" ώστε να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο η δυνατότητα βαθύτερης μελέτης. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει μέσω του Ιστολογίου των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Στην εκδήλωση είναι ευπρόσδεκτος κάθε ενδιαφερόμενος και εκτός "Ελλήνων Κενταύρων", ενώ πληροφορίες για την ακριβή διεύθυνση της εκδηλώσεως και σχετική καθοδήγηση στο 6977764737.

     Ευγνώμονες ευχαριστίες απευθύνει η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" στον πολύτιμο υποστηρικτή μας κ. Γεώργιο Κοτζάμπαση ο οποίος παρέχει τον εξαιρετικό χώρο του και για την παρούσα εκδήλωσή μας.


Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.