Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

MYHTIKH HMEΡΙΔΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΩΓΗ"
ΚΑΛΑΜΩΝ


     Στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και υπό συνθήκες δριμύτατου ψύχους και σποραδικής χιονοπτώσεως, διεξήχθη μία απολαυστική Μυητική Ημερίδα για τους Ασκουμένους του Γυμναστικού Συλλόγου "ΑΓΩΓΗ" Καλαμών, όπως ήταν προγραμματισμένη


     Πέντε εξαιρετικοί Συνέλληνες μας έκαναν την Τιμή να εμπιστευθούν τη μύησή τους στην Ιππική αλλά και στην Έφιππη Τοξοβολία, ερχόμενοι από την Καλαμάτα: ο Αχιλλεύς, η Βάσω, ο Ιωάννης (και Δάσκαλος του Γυμναστηρίου "ΑΓΩΓΗ"), ο Αλέξανδρος και ο Νεκτάριος, χαρακτήρες ελληνικότατοι με Ήθος, αγαθότητα  και μαχητικότητα που σε κάνουν να ελπίζεις ότι, παρά τους "καλοθελητές" οι ελάχιστοι αλλά αυθεντικοί Έλληνες εξακολουθούν να δεσπόζουν της απέραντης χωματερής μιας κοινωνίας υπό εξαφάνιση.


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με βοηθούς του τον Παντελή, Μάριο, Κωστή και Θοδωρή, έχοντας εγκαίρως καταστρώσει σχέδιο αποτελεσματικής εκπαιδεύσεως των Αδελφών μας επισκεπτών, όχι μόνον κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ ένα εκπαιδευτικό επίτευγμα (όπως, εν συνεχεία θα δούμε...) αλλά και η όλη Ημερίδα στέφθηκε με απόλυτην επιτυχία και πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένα δυσάρεστο απρόοπτο, αλλά και εξελίχθηκε διασκεδαστικά και εγκάρδια για όλους μας.


     Οι αγαπητοί μας επισκέπτες, από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι η δουλειά του Γυμναστηρίου "ΑΓΩΓΗ" κατάφερε να "σμιλέψει" όχι μόνον τα σώματά τους αλλά και τις ψυχές τους, δείχνοντας άμεση ανταπόκριση στο πρόγραμμα το οποίο τους είχε προετοιμάσει ο Αρπάλυκος.


     Μάλιστα, οι ασκήσεις που τους ετοίμασε ο Αρπάλυκος έγιναν ακόμη δυσκολότερες όταν ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" διεπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές του ήσαν άριστα γυμνασμένοι και, σε κάποιο σημείο, τον ακούσαμε να δίνει συγχαρητήρια για τη "δουλειά" του Γυμναστηρίου "ΑΓΩΓΗ" και του Δασκάλου του Ιωάννη Τσουλάκου, απολαμβάνοντας τους μυουμένους σε δυσκολότατες διατατικές ασκήσεις επί του Ίππου.


     Κάθε ένας από τους μυηθέντες κλήθηκε να εκτελέσει το πρόγραμμά του με στρατιωτική αλληλουχία ασκήσεων και περιορισμό χρόνου, με την Ημερίδα να θυμίζει προετοιμασία μαχητών Ιππέων εν καιρώ ...πολέμου!


     Και όλοι τα κατάφεραν καλύτερα και ταχύτερα απ΄ ό,τι θα μπορούσε να προσδοκά η Σχολή Saumur κατά τις παραμονές του ...Α' Παγκοσμίου Πολέμου! Και, τάχιστα, όλοι κατάφεραν να ισορροπήσουν γυμνιππευτικώς, επί ενός Ίππου άνευ σέλλας, άνευ στομίδος, άνευ μαστιγίου, άνευ πτερνιστήρων ...άνευ,...άνευ, όπως πρέπει σε πραγματικούς πολεμιστές της στέπας!


     Άψογος και περιχαρής ο Αλέξανδρος! Δεν ήθελε να αφιππεύσει από την Άρια, αλλά ούτε και η Άρια φάνηκε να θέλει να αποχωριστεί τον Αλέξανδρο...


     Καταπληκτική και μπριόζα η Βάσω, μόνο που δεν άρχισε το χορό πάνω στη ράχη του Ίππου της ο οποίος αφιερώθηκε σε μιαν ανέμελη βοσκή...


     Με προφανή απόλαυση των στιγμών ο Νεκτάριος και με πρόδηλη έκφραση χαράς για την εμπειρία του και την Άρια να απασχολείται φιλάρεσκα με την απαθανάτισή της στο φακό ... 


     Ο Αχιλλεύς μάλλον υπέκυψε στο πειρασμό του ...χορού απολαμβάνοντας την ηρεμία του Ίππου του ο οποίος του πρόσφερε τη καλύτερη "πίστα"...


     Ο Ιωάννης, απλώς μας υποψίασε ότι διδάσκει και ...Ιππασία, με τη ψυχραιμία αλλά και την αυτοσυγκέντρωσή του προς άριστη εκτέλεση ό,τι του ζητήθηκε με την Άρια, απλώς, να εκφράζει την υπερηφάνειά της για τον αναβάτη της! Πραγματικός Αθλητής που κατάφερε να αθλήσει τη ψυχή του πριν ασκήσει το σώμα του!


     Με σοφία προγραμματισμού και οργανώσεως προκειμένου η συγκεκριμένη Μυητική Ημερίδα να οδηγήσει όλους τους μυουμένους σε κινητική Έφιππη Τοξοβολία, ο Αρπάλυκος είχε προβλέψει ώστε, όποιος ολοκλήρωνε το ιππικό του πρόγραμμα να συνεχίζει αμέσως στο αντίστοιχο τοξευτικό, μιας και η Έφιππη Τοξοβολία είναι η σύνθεση δύο "μονοπατιών".


     Έτσι, υπό την εισαγωγική εκπαίδευση του Θοδωρή μας,, ένας-ένας εκ των αφιππευόντων έρχονταν σε επαφή με το Τόξο και τη χρήση του, πάντοτε υπό συνθήκες στρατιωτικής εκπαιδεύσεως εν καιρώ ...πολέμου...


     ...Και τα αποτελέσματα των πρώτων τοξεύσεων των επισκεπτών μας ορατά στη φωτογραφία που ακολουθεί!


     Οι υπόλοιποι επισκέπτες μας συνέχιζαν να βελτιώνουν την ικανότητά τους να διευθύνουν τον Ίππο τους, μιας κι αυτό θα ήταν απαραίτητο για την τελική και εν κινήσει Έφιππη Τοξοβολία στην οποία θα κατέληγε το πρόγραμμά τους.


     Κι εδώ ο Αρπάλυκος δεν εφείσθη ...δυσκολιών, σχεδιάζοντας την εκπαίδευση των εξαιρετικών επισκεπτών αναλόγως των εμφανών ικανοτήτων τους! Είναι απόλαυση να εκπαιδεύεις γενναίους και, μάλιστα, γενναίους Έλληνες! Οι φωτογραφίες, αδιάψευστοι μάρτυρες!


     Κάποιο μικρό ...παρατράγουδο σημειώθηκε όταν ο ασυγκράτητος και αγαπημένος μας Μηνάς "έκλεψε" την αγαπημένη του Άρια, αφήνοντας σύξυλο το υπόλοιπο ..."εκκλησίασμα" που περίμενε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του. Εμείς, βεβαίως, ξέρουμε την εκλεκτική "κλεπτομανία" του Μηνά μας ο οποίος όταν δει φοράδα με τέσσερα πόδια ξεχνά ακόμα και κάποιες "άλλες" γλυκύτατες με ...δύο, αλλά στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όλα αντιμετωπίζονται με χαμόγελο!


     Και ο κατευναστικός Αρπάλυκος με μειλιχιότητα και κατανόηση για τον άτακτο και αγαπημένο μας Μηνά φρόντισε να τον ..."αφιππεύσει" ώστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να συνεχισθεί κανονικά!


     Πράγματι, όλοι οι Ασκούμενοι της "ΑΓΩΓΗΣ" ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με τον Μηνά μας υπό ...καταστολή.


      Και να, που έφτασε και η μεγάλη στιγμή της κρίσεως της επιτυχίας του μυητικού προγράμματος αυτής της Ημερίδας. Σε λίγο θα άρχιζε και για τους πέντε η Έφιππη Τοξοβολία.


     Ο Αλέξανδρος δεν τόξευσε, απλώς, έφιππος και εν κινήσει αλλά και κάρφωσε το πρώτο του βέλος στο κέντρο του στόχου! και όχι μόνον...


     Με μεγάλη άνεση, ο έφιππος Αλέξανδρος εξετέλεσε και πάρθια, εν κινήσει τόξευση με αξιοσημείωτην ευστοχία!


     Εξαιρετική και η Βάσω, ως πραγματική Αμαζόνα, διηύθυνε επιτυχημένα τον Ίππο της άνευ ηνιών και τόξευσε εν κινήσει!


     Άψογος και ο Νεκτάριος μας έδειξε έναν πραγματικά μαχητικό χαρακτήρα επιμένοντας να μη χάνει τόξευση εν κινήσει.


     Πεισμωμένος μαχητής και ο Αχιλλεύς, άξιος φορέας ενός ιστορικού ονόματος έδειξε κι αυτός ότι στην "ΑΓΩΓΗ" παράγονται πραγματικοί Πολεμιστές!


     Για τον Ιωάννη το μόνο που θα θέλαμε να πούμε είναι το θαυμασμό μας για τους έξοχους χειρισμούς του όχι μόνον κατά την εκτέλεση της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά και κατά το απρόσμενο "άνοιγμα" της ταχύτητος της Άριας η οποία έδειξε τη χαρά της για την όλη δραστηριότητα που απολάμβανε μαζύ μας.


     Στην Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" παρατηρούμε, προσέχουμε και υπολογίζουμε τα πάντα! Έτσι, σε τούτη τη Μυητική Ημερίδα χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο αλλά και τον υπολογιστή μας καταμετρήσαμε τον χρόνο των 36 λεπτών (!) προκειμένου ο κάθε ένας από τους πέντε επισκέπτες μας, ξεκινώντας από το "μηδέν" να αναδειχθεί σε Εφιπποτοξότη, με πλήρη ασφάλεια αλλά και απόλαυση του εκπαιδευτικού του προγράμματος και όχι μέσα στο προστατευόμενο χώρο ενός κλειστού και ελεγχόμενου Ιππευτηρίου αλλά στο ελεύθερο φυσικό περιβάλλον, υπό πραγματικές συνθήκες πολεμικής εκπαιδεύσεως! Και, ένα τέτοιο ρεκόρ δε γνωρίζουμε εάν κάποια άλλη Σχολή, πλην εκείνων του Οργανισμού "KASSAI", μπορεί να επιτύχει παγκοσμίως! Και για τον λόγο αυτό από σήμερα όταν, συχνά, μας ρωτούν "Σε πόσα μαθήματα μπορούν να γίνουν Εφιπποτοξότες;" θα απαντάμε: "Αν προέρχεστε από την "ΑΓΩΓΗ" θα χρειαστείτε μόνον ...36 λεπτά!" Και για τον λόγο αυτό δε θα συγχαρούμε μόνον τον Αρχηγό μας Αρπάλυκο αλλά και τον Δάσκαλο της "ΑΓΩΓΗΣ" Ιωάννη Τσουλάκο ο οποίος αναδεικνύει πραγματικούς Αθλητές έτοιμους και για ακραίες μαχητικές τέχνες, όπως η Έφιππη Τοξοβολία! 


     Και κάπου εκεί μας κάλεσε τηλεφωνικώς από τον Όμιλο ο Τσάρος της Ομάδος μας Πρωτεσίλαος, ανησυχώντας για την έκβαση του εφιπποτοξοτικού προγράμματος και ειδοποιώντας μας ότι ετοιμάζονταν το μάθημα Σπαθασκίας, για να ακούσει ότι η Έφιππη Τοξοβολία είχε ήδη ολοκληρωθεί!


     Σε λίγο, όλοι μαζύ είχαμε μεταβεί στο μικρό οροπέδιο για το μάθημα Σπαθασκίας όπου και σε αυτό, οι Συνασκούμενοι της "ΑΓΩΓΗΣ" επέδειξαν την ίδια λαμπρή ικανότητα.


     Παρά το δριμύ ψύχος, το εβδομαδιαίο μάθημα Σπαθασκίας ολοκληρώθηκε κανονικά και ο Αρπάλυκος άρχισε να προετοιμάζει τη Γραμμή Βολής για τη τακτική ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Οι Αδελφοί μας της "ΑΓΩΓΗΣ" οι οποίοι, πλέον, είχαν τοξεύσει και εφίππως (!) ήσαν απολύτως έτοιμοι να ενταχθούν μαζύ με τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" σε κοινή Γραμμή Βολής και αυτή η ετοιμότητα των πρώτων θα απεδεικνύετο με τις πρώτες, κιόλας, τοξεύσεις.


     Βασανιστική αυτή η Προπόνηση λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, του βόρειου ανέμου αλλά και της φυσικής υγρασίας του τοπίου, με τα δάχτυλα να παγώνουν αλλά την ωφέλεια επί της τοξευτικής μαχητικότητος να πολλαπλασιάζεται.


     Και τα αποτελέσματα επί του στόχου, με τη συμμετοχή πολλών πρωτοείσακτων, με μικρή επιφάνεια στόχου αλλά και σε πολύ μεγάλη απόσταση για τους εντελώς αρχαρίους της "ΑΓΩΓΗΣ" οι οποίοι, σήμερα, ήρθαν σε πρώτη επαφή με το Τόξο και την Τοξοβολία.


     Σήμερα είδαμε κοκκινισμένες μύτες (τα μάγουλα ήσαν πίσω από κουκούλες και κασκόλ...) ματωμένα από το κρύο δάχτυλα, αλλά, είδαμε και λαμπρά στοχαστικά αποτελέσματα!


     Ο στόχος αδιάψευστος μάρτυρας για όσους σήμερα, ηρωϊκώς, τόξευσαν σε μία Προπόνηση που όταν δεν έπεφτε χιονόνερο  "ξύριζε" ο παγωμένος βοριάς.


     Για άλλη μια φορά παραστατικός και καλώς προγραμματισμένος ο Αρπάλυκος, βοήθησε την Ομάδα να προχωρήσει ακόμη ένα σημαντικό βήμα έστω και καιρού μη ευδοκούντος!


     Η σοβαρή καιρική αντιξοότητα δεν εμπόδισε διόλου τις ψυχές των Συνασκουμένων να αποδώσουν τα βέλτιστα, αποδεικνύοντας ότι, εν μέσω όχλου καφενοβίων μοιρολατρών προσδοκούντων την εκ κομματικού "ύψους" παρηγορία", οι Έλληνες αψηφούμε τους "καιρούς" διατηρώντας τη πολεμική αρετή των Προγόνων μας στην περιωπή που της πρέπει!


     Την ίδια στιγμή που οι γραικύλοι μεμψίμοιροι απολάμβαναν τη δηλωτή στη θερμάστρα κάποιου καφενέ, οι Ασκούμενοι της "ΑΓΩΓΗΣ" και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φανήκαμε συνεπείς στη προσπάθειά μας να γίνουμε "πολλώ κάρρονες" Εκείνων...


     Κι ενώ τα μαζοκρατικά, επί σφαγήν πρόβατα, μαζύ με κάποιες κΕνοβουλευτικές "γουρνοπούλες" οι οποίες εξαργυρώνουν τις "υπόγειες" ανακαλύψεις τους επ΄ αγαθώ της μικροκομματικής τους καριέρας, ασελγώντας επ΄ ασελγών μικροκομματαρχών "πισωστηριζόμενοι" από ποταπούς υποδαυλισμούς, ρυπαρών εφημεριδογράφων, κάποιοι Έλληνες κρατάμε τη μύτη μας από τη μπόχα που αναδίδουν τα διαπλεκόμενα "πτώματά" τους, διατηρώντας καθαρές τις ψυχές μας έτοιμες για την, μαθηματικώς, επερχόμενη αναμέτρηση!


     Διότι, πλάι σε σφάγια πρόβατα και επί σφαγήν "γουρνοπούλες" υπάρχουν και οι "όσοι ζωντανοί" έχοντες υγιή νου εν σώματι υγιεί, Έλληνες οι οποίοι  δικαιούνται του τίτλου  αυτού αλλά και του σεβασμού της Ιστορίας!


     Εμείς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα αρκεσθούμε να δηλώσουμε υπερήφανοι για τους Αδελφούς Συνασκουμένους του Γυμναστηρίου "ΑΓΩΓΗ" Καλαμάτας που γνωρίσαμε σήμερα, τον Αχιλλέα, τη Βάσω, τον Αλέξανδρο, τον Νεκτάριο και βεβαίως, τον Δάσκαλό τους Ιωάννη Τσουλάκο τον οποίο συγχαίρουμε για τη σύνθεση της Σχολής του με χαρακτήρες αντάξιους της Ελληνικής καταγωγής τους!


     Και με παρόμοιους χαρακτήρες Ελλήνων η Ελλάδα θα ζήσει διότι έχει "ΑΓΩΓΗ" αλλά και Έλληνες με ψυχή Κενταύρου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.