Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ...ΕΥΣΤΟΧΙΑ 100%!



     Προπονητικός ...οργασμός για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η εβδομάδα που μόλις πέρασε, με τρεις Ιππικές και δύο Τοξευτικές προπονητικές ημερίδες! Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε καμία άλλη Ομάδα στη Χώρα μας η οποία να αφιερώνει πέντε ημέρες μιας εβδομάδος σε ομαδική Προπόνηση και μία έκτη σε επιμόρφωση στο πλαίσιο ενός παγκοσμίου Σεμιναρίου Θεραπευτικής Ιππασίας που διοργανώθηκε στην Αθήνα !


     Αλλά, ας πάρουμε με τη σειρά, τα πολλά και ενδιαφέροντα "πράγματα" αυτής της ...ανοιξιάτικης και μοναδικής εβδομάδος.


     Παρά την "περιρρέουσα" μιζέρια που μας επεφύλαξε η δημοκρατική κατάρα των χουντο-εξουσιαστών μας, τα Μέλη μας καταφέρνουν να βρουν το κέφι και τα λοιπά "απαραίτητα" ώστε να απολαμβάνουν την ομορφιά και, κυρίως, τις Αξίες της Έφιππης Τοξοβολίας που αποτελεί τον καμβά της καθημερινότητός μας, ιππεύοντας και τοξεύοντας.


     Με συνέπεια και συχνότητα οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και σ' ετούτη τη "δίσεκτη" εποχή της δημοκρατικής αβεβαιότητος και παρακμής, αυτή τη βδομάδα, με το γνωστό ενθουσιασμό μας βρεθήκαμε στο Ιππευτήριο και στη Γραμμή Βολής, βελτιώνοντας τις μαχητικές δεξιότητές μας και απολαμβάνοντας το "οικογενειακό" πνεύμα της Ομάδος μας.


     Συμπαγείς, γοργές και "χορταστικές" και οι τοξευτικές Προπονήσεις μας, με αισθητή βελτίωση της ευστοχίας αλλά και της ομαδικότητός μας.  


     Οι υπο-ομάδες, στη Γραμμή Βολής, εργάσθηκαν με τον "καθιερωμένο" συντονισμό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους διερχομένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από αυτούς, παρακολούθησε, διακριτικά και από απόσταση, όλη την Προπόνησή μας έτσι, που στο τέλος τον καλέσαμε στον "Κύκλο" που κάναμε για τον "απολογισμό" της Προπονήσεως, όπου τον ακούσαμε να επαινεί την προσπάθειά μας και τον νεαρό Αρχηγό Βολής, με την εμπειρία του ως εμπείρου αθλητού μαχητικών τεχνών. Ήταν, πραγματικά, η πρώτη φορά που καλέσαμε στον Κύκλο κάποιον εκτός Ομάδος και μία  από τις πιο, απροσδόκητα, ωραίες στιγμές που μπορεί κανείς να βιώσει μετά από μία προσπάθεια!


     Και αυτό το Σαββατοκύριακο καλωσορίσαμε ακόμη δύο νέα Μέλη στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τον Μάνο και τον Ανδρέα δύο, ήδη, Ιππείς (και ο τελευταίος Τοξότης της "Ολυμπιακής" Τοξοβολίας) με τους οποίους συνασκηθήκαμε και χαρήκαμε όμορφες στιγμές!


     Με τον γνωστό, "μνημειώδη", συντονισμό της Ομάδος μας, ολοκληρώνοντας τη Προπόνησή μας, καταλήξαμε σε μία τοξευτική επιτυχία 100% από απόσταση 18 μέτρων!


     Όταν, κατόπιν, "διαβάσαμε" σε φωτογραφία γραφήματος την "προσπάθεια" των σιωπηλών Συνασκουμένων μας να τοξεύουν, νοιώσαμε το ίδιο περήφανοι σα να βλέπαμε συντονισμένους ...Ιάπωνες σε τελετουργία Kyudo! Πράγματι οι Έλληνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
_____________________________



     Mετά από ευγενική πρόσκληση του Αντιπροέδρου του "Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος" (Σ.Θ.Ι.Ε.)  και Μέλους της Ομάδος μας, Ταξιάρχου κ. Δ. Χατζηλιάδη, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στο πλαίσιο του XIV Παγκοσμίου Συνεδρίου Θεραπευτικής Ιππασίας που διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο "Royal Olympic" από 24-27 Απριλίου 2012. Η ομιλία ήταν της Αρχαιολόγου και Επιμελητρίας Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του Μπενακείου Μουσείου, κυρίας Ειρήνης Παπαγεωργίου και είχε τίτλο: "Το άλογο στην αρχαία Ελλάδα : Ιππεύοντας σε αρχαία μονοπάτια". Το εξαιρετικό περιεχόμενο αυτής της ομιλίας μπορεί να το διαβάσει ο επισκέπτης μας εδώ.


     Παραλλήλως, επισκεπτόμενοι τον συνεδριακό χώρο, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα τα οποία αφορούν στην παγκόσμια θεραπευτική Ιππασία, έναν τομέα Ιππικής ιδιαιτέρως σημαντικό για την παγκόσμια υγεία.


     Το λαμπρό αυτό Συνέδριο στο οποίο μετέσχον 230 σύνεδροι από 35 χώρες, διοργανώθηκε από επιτροπή υπό την προεδρία του Σ.Θ.Ι.Ε. και με τρεις, μόνον, χορηγούς, την γνωστή Ιππομεταφορική του κ. Ι. Βασιλείου, τα Ξενοδοχεία "ΧΑΝΔΡΗΣ" και το "REHAB CARE", ενώ έλαμψε δια της απουσίας της η -κατ' όνομα- "ιππική αρχή" η οποία, εξ ορισμού, θα έπρεπε να είναι παρούσα! Στην Πρόεδρο της Σ.Θ.Ι.Ε. κυρία Δήμητρα Καρουζάκη και Πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής αυτού του λαμπρού Συνεδρίου αξίζουν τα πλέον θερμά συγχαρητήρια.  


_____________________________

     Το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι ανεγκέφαλοι το αφιερώνουν στην ...απατηλή εκλογική φιέστα κατά την οποία θα καταμετρηθούν ψήφοι χωρίς ποτέ να ...υπολογίζονται! Εμείς οι νουνεχείς κι εχέφρονες Εφιπποτοξότες θα το αφιερώσουμε, κανονικά, όπως κάθε Σαββατοκύριακο, στις Προπονήσεις μας, μιας και η θέση της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" είναι εγκαίρως εκπεφρασμένη. Και όποιος τιμά αυτή την ομορφιά:


...δεν εξαπατάται από αυτή την ασκήμια:

 

     Άλλωστε, εμείς οι Εφιπποτοξότες, πιστοί στους Ήρωες Προγόνους μας, ξέρουμε ότι η ευτυχία των Ελλήνων ουδέποτε προέκυψε από τη προδοτική ασκήμια των πολιτικάντηδων και τις "φάμπρικες των εκλογών" τους, που διαιωνίζουν την υποδούλωση των πολλών από "ολίγους"... 


...παραμένοντας αμετακίνητοι στη ρήση που λέει ότι η λευτεριά κι η ευτυχία των Λαών κερδίζεται με το Σπαθί!

   


 

1 σχόλιο:

  1. Έχετε εντυπωσιάσει τους αναγνώστες σας με τη δουλειά και το τρόπο γραφής σας. Μπαίνουμε να διαβάσουμε και μας καθηλώνετε. Μπράβο Αριστοτέλη ή όποιος άλλος γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.